JO13-1 vergeet 'niet te missen kansen' niet te benutten

10 maart 2018 10:30

Scheidsrechter

Stefan Schipper

Onbekend

Na twee vrije weekenden waren de kopjes weer leeg om de competitie in de 1e klasse te vervolgen. Vandaag troffen we een tegenstander die al bekend was bij onze Boys want in de najaarscompetitie was de JO13-3 van Alphense Boys ook al tegenstander van onze jongens. Toen werd er zeer geflatteerd met 0-4 gewonnen en dat was zeer verassend omdat het aantal gecreëerde kansen toen bijna allemaal benut werden.

Er waren vandaag dus zeker mogelijkheden om de wedstrijd winnend af te sluiten en zo was de trainer al de hele week bezig met het uitwerken van de zwakke punten aan de kans van de tegenstander en moesten de sterke punten onschadelijk gemaakt worden. Zo ook de grote centrale vrouw van de Alphense Brigade. De vorige wedstrijd liep menig aanval van Hazerswoude spaak door haar toedoen. Dat moest vandaag anders aangepakt worden door de bal met een vroege voorzet voor het doel te brengen of door middel van de bal uit het spel te halen en snel te verplaatsen naar de andere kant.

De eerste helft lukte het niet echt om de gemaakte afspraken na te komen. Hoewel de laatste vrouw en de linksbuiten vakkundig werden uitgeschakeld op een spaarzaam moment na konden de Boys hun stempel niet op de wedstrijd drukken. De voornaamste oorzaak van dit was dat de rechterkant niet zijn dag had, de ruimtes te klein werden gemaakt of dat de echte scherpte/beleving bij een aantal van de jongens niet aanwezig was. Gelukkig was de strijd wel goed en zo kon Alphense Boys in de eerste 20 minuten niet echt tot kansen komen. Toch kwam de meeste dreiging wel van de Alphenaren. Met name de rechtsbuiten van de gasten was soms een plaag maar zoals al beschreven is leidde dit in de eerste helft niet tot hele grote kansen.

Na 20 minuten beet Hazerswoude wat meer van zich af en dat leverde voor rust nog twee dotten van kansen op. De eerste kans kwam via Loe. De vlugge buitenspeler leek de bal te verliezen maar met moeite wist hij de bal toch binnen te houden, passeerde de keeper, passte de bal breed maar daar stond niemand. Helaas was hij zelf te veel uit balans om het zelf af te maken en resulteerde het uiteindelijk zelfs nog in een doeltrap voor Alphense Boys. Bij die doeltrap ontstond er miscommunicatie tussen de keeper, de verdediging en het middenveld. Omdat Hazerswoude iets inzakte dacht de keeper de bal gelijk bij een middenvelder in te kunnen spelen, die verloor direct de bal, de bal belandde in de voeten bij Bowen maar die schrok van de mogelijkheid die hij kreeg en plaatste de bal naast het verlaten doel.

In de rust werd er gewisseld en er op aangedrongen dat we zeker op het middenveld elkaar meer de ruimte moesten gaan geven om te spelen. Dat gebeurde ook in de tweede helft en het was voor de toeschouwer een leuke op en neergaande wedstrijd. Zo moest Jeroen toch twee keer handelend optreden omdat er een gaatjes vielen in de organisatie van Hazerswoude en kwam Hazerswoude via de flanken ook wat meer in hun spel. Toch trokken de gasten de wedstrijd naar zich toe. Na een corner van de rechterkant werd de bal verkeerd ingeschat door menig speler van de gastheren en kon de vrijkomende spits de bal simpel in het doel koppen. Dat de 0-1 viel uit een corner was op zich geen verassing voor de Alphenaren want echte grote mogelijkheden hadden zij nog niet gecreëerd.

Het resulteerde in de laatste 5 minuten in een alles of niets offensief van Hazerswoude en dat resulteerde zeer terecht in een doelpunt. Ook de Hazerswoude goal viel uit een corner die op zijn Veltmans werd weggegeven door Alphense Boys. Bij de corner werden de afspraken goed nagekomen en was het Tom Grootscholten, op dat moment spits’ degene die de bal hard tegen de touwen kon koppen. Opluchting alom bij de trainer en langs de lijn want een nederlaag zou niet terecht zijn geweest.

Er werd zelfs nog gezocht naar een winnende goal en die viel ook nog bijna in de dying second. Wederom hadden de gasten moeite op de bal weg te werken en viel de bal uit de lucht plots achter de verdediging. Tom Grootscholten kon uit de draai de bal net niet genoeg verlengen om tot scoren te komen en zag de keeper de bal oprapen.

Helaas moeten de heren nog een week wachten op de eerste overwinning in de 1e klasse maar het ziet er echt naar uit dat deze binnenkort zal komen. De strijd is goed, het spel wordt toch iedere week ook iets rustiger en als we de vorm van voor de winterstop hervinden dan gaan wij het menig tegenstander nog lastig maken. Helaas zijn we vandaag ook met de neus op de feiten gedrukt dat we niet zoals eerder dit seizoen 10 kansen per wedstrijd krijgen. Op dit niveau moet elke 100% ‘gewoon’ een doelpunt zijn. Dan win je wedstrijden en loop je net zoals vandaag niet op tegen schunnig puntverlies.