JO13-1 werkt aan doelsaldo in Lisserbroek

1 - 7

Haz. Boys JO13-1

1e klasse 7

14 april 2018 8:45

Na de knappe 3-0 overwinning op DoCoS JO13-1 stond vandaag een uitwedstrijd tegen Kagia JO13-1 op het programma. Dit zou een makkelijke overwinning moeten en kunnen worden voor de Boys aangezien Kagia het erg zwaar heeft in de eerste klasse en ook grote nederlagen heeft geleden tegen ieder elftal. Het zou dus een makkelijke ochtend kunnen worden maar dan moeten de jongens wel gefocust en geconcentreerd zijn.

Helaas konden Bram en Pascal vandaag niet aanwezig zijn. Bram, die de gehele week al afwezig is, is met school op studietrip en Pascal had een feest in Oosterbeek. Gelukkig was Daan bereidt om de JO13-1 te helpen zodat er 13 man om 07:25 vertrokken richting Lisserbroek.

Het doel van vandaag was natuurlijk om te winnen, met die gedachten werd er ook afgetrapt en al snel vond het spel zich af op de helft van de thuisploeg. Helaas konden de jongens niet vanaf het eerste moment doordrukken omdat er vaak gekozen werd om te gaan dribbelen in plaats van te spelen. Ook hadden nog een aantal jongens veel moeite met het kurkkunstgrasveld en leek het wel of er op ijs gevoetbald werd. Kagia was wel gewend aan het veld en probeerde via de rechterkant op snelheid onze verdediging af te troeven en dit lukte ook alleen lag Jeroen voor de eerste keer in de weg.

Aan de andere kant werd de keeper niet echt getest en ook in de 9e minuut leek hij nog niet getest te worden maar stond het prompt wel 0-1 voor de Boys. Na een goede bal over de verdediging heen besloot Jan de bal met links aan te nemen maar tot ieders verbazing, ook die van Jan zelf, rolde de bal voorbij de keeper in het doel. Als het niet mooi kan, dan moet het maar lelijk en met een 0-1 voorsprong voetbalt het toch lekkerder. Enkel werd er nog steeds te vaak gekozen om zelf te dribbelen en liep menig aanval spaak in de laatste linie van de gastheren of was de scherpte niet voldoende om in de eerste helft echt het verschil te maken.

Toch werd er voor rust nog twee keer gescoord. In de 26e minuut was het Lenn die de bal tussen de twee centrale verdedigers doorstak en zo Kees een niet te missen kans gaf. De vlugge behendige buitenspeler wist dit kansje knap de benutten en zo leek Hazerswoude met een comfortabele voorsprong de rust te halen. Helaas vergaten een aantal jongens op dat moment dat er ook nog iets bestaat als blessuretijd en was het de razendsnelle rechtervrouw die de thuisploeg nog enige hoop bracht.

In de rust werd er door trainer Danny gekozen voor een iets andere invulling op het middenveld. Bowen zakte een linie en ging kort achter spits Tom Grootscholten spelen en zo schoof Lenn op naar de linkerkant. Even wennen zou je denken en met name voor Lenn maar die voelde zich de tweede helft achter invaller Loe helemaal in zijn sas. De aanvoerder nam het team bij de hand en zorgde een paar minuten na rust al voor de 3-1. Na een goede aanval over een aantal schijven was het Bowen die de bal voor slingerde en was het Lenn die de bal tegen het net kopte. Zo blijkt dat na Louk ook Lenn met het hoofd kan scoren. Het was ook het moment dat de motor van de JO13-1 helemaal open werd gedraaid en dat er voor Kagia nog maar één ding mogelijk was en dat was verdedigen.

Dat leken de Lisserbroekers ook goed te doen maar nadat ze een spaarzaam momentje op de helft van onze Boys hadden en de bal achter hun verdediging viel viel het doek voor hen. Het werd 1-4 door Loe maar ging daar geen overtreding aan vooraf. De scheidsrechter oordeelde van niet, de videoref was niet aanwezig en zo stond het 1-4. In de 50e en de 52e minuut vielen zelfs de 1-5 en de 1-6. Wederom was het Loe, dit keer bediend door Lenn, die op zeer fraaie manier (op z’n Robbens) zijn tweede van de dag mocht maken en verscheen Ryan na een pass van Kees ook op het scorebord.

Gelopen koers en zo speelden de Boys ook de wedstrijd uit. De rust werd gevonden, de bal ging van voet tot voet, er werden geen onnodige meters gemaakt met de bal en als de bal werd verloren was deze alweer terug veroverd voordat deze ook maar op onze helft kwam. Het leverde in de blessuretijd zelfs nog een extra doelpunt op. Lenn vond wederom Loe en Loe wist de bal keurig over de keeper in het doel te plaatsen. Kees dacht deze goal nog te stelen maar gunde Loe de eer om z’n derde van de ochtend te maken.

Prima overwinning tegen de nummer laatst bij ons in de competitie. Dit soort wedstrijden zijn normaal altijd lastig omdat er vaak te gemakkelijk gedacht wordt. Dat leek in de eerste helft ook wel een klein beetje het geval maar gelukkig herstelden we ons knap in de tweede helft. We hebben wederom geknokt, kansen gecreëerd, elkaar de ruimte gegeven om te voetballen en onze eigen keuzes kunnen maken. Kanttekening van vandaag wel is dat we iets zorgvuldiger om moeten gaan met onze kansen en dat we ook achterin de boel op orde moeten houden. Jeroen is in de tweede helft zelden in de problemen geweest maar toch moeten we daar scherp blijven, actief mee blijven doen en mee bewegen met de bal.

Volgende week komt koploper Teylingen JO13-1 op bezoek. Wellicht is er een stunt in de maak!