JO13-1 boekt knappe overwinning tegen koploper Teylingen

Teylingen JO13-1

1e klasse 7

21 april 2018 10:30

Stefan Schipper

De JO13-1 heeft de derde zege op rij geboekt in de 1e klasse. Na een knappe 3-0 overwinning op DoCoS JO13-1 en een gemakkelijke 1-7 overwinning op Kagia JO13-1 was het vandaag koploper Teylingen dat het onderspit moest delven tegen de mannen van trainer Danny.

De hele week was er een beetje spanning in de groep. Er werd goed getraind, de overwinningen van de afgelopen twee weken gaven het nodige vertrouwen maar toch wisten de jongens dat het wel eens een hele pittige kluif zou kunnen worden vandaag. Ook Teylingen zal gekeken hebben naar de stand van zaken en moeten toch ook geconstateerd hebben dat de Boys uit Hazerswoude het ontzettend knap doen in de 1e klasse. Of zullen ze dat niet gedaan hebben en zich stuk hebben gebeten op de onderschatting?

In ieder geval gingen de Boys zonder ook maar enige spanning het veld op. Wekelijks is er onder het motto; ‘er is niks te verliezen alleen maar te leren’ de JO13-1 uitgegroeid tot een angstgegner voor menig elftal. Ook vandaag werd er weer hard gewerkt, compact verdedigd en werden de afspraken die gemaakt werden voor de wedstrijd subliem uitgevoerd. Met name in de eerste helft was het voetbal bij vlagen prima van de kant van Hazerswoude en moest er alleen rekening gehouden worden met de snelheid van de aanvallers uit Sassenheim. Gelukkig had de verdediging, stond zeker in de eerste helft als een huis, het onder controle. Onder aanvoering van Tom Grootscholten werden de tegenaanvallen onschadelijk gemaakt en kon Jeroen lekker van het zonnetje genieten.

Dezelfde Tom schoot Hazerswoude in de 8e minuut op zeer fraaie wijze op voorsprong! Na een aanval over de linkerkant gaven de gasten een corner weg en juist de grootste man werd over het hoofd gezien. Met een fraaie volley drukte Tom hard af en stond het, terecht, 1-0 voor de Boys. Het startsein om door te drukken en dat kon met name omdat Teylingen toch onder de indruk was van de werkethiek van onze jongens. Overal zaten we er kort op, de passing verliep goed en de verdediging van Hazerswoude werd niet aan het wankelen gebracht.

Het was wachten op de 2-0 en deze viel ook snel na de 1-0. Dit keer was het Lenn, speelde vandaag iets dieper dan gebruikelijk in balbezit, die over het hoofd werd gezien en knap voor het doel werd gezet door Kees. De middenvelder scoorde zo voor de tweede week op rij en leek de wedstrijd al na 14 minuten op slot te gooien. In het vervolg van de tweede helft probeerde Teylingen de druk op te voeren maar kwam het niet tot kansen. Wel belandde nog een vrije trap van de Sassenheimers boven Jeroen op de lat maar een keeper moet ook wel eens een bal over of naast kunnen kijken.

In de rust was er tevredenheid bij de trainer en spelers. Dat het vandaag zo zou gaan lopen hadden we allemaal niet verwacht en zeker omdat we met zoveel plezier en gemak tot een 2-0 waren gekomen tegen de koploper gaven de jongens moet. Wel moesten we scherp blijven, compact blijven spelen en proberen in de omschakeling toe te gaan slaan. We wisten met zekerheid dat Teylingen de druk op zou gaan voeren omdat ander naaste belager DOSR er wel eens vandoor kan gaan met de titel!

Zo gezegd, zo gebeurde. Teylingen zette aan, kwam in de eerste 5 minuten na rust tot één serieuze kans maar kon daarna ook niet doordrukken. Toch hadden de Boys het wel moeilijker de tweede helft zeker omdat het opportunistische spel van de tegenstander voor onrust zorgde waardoor de tweede helft wel op een tenniswedstrijd begon te lijken. Veelal werden de ballen door Teylingen naar voren geslingerd omdat het voetballend niet lukte en dat waren vooral de verdiensten van de vele meters die wij vandaag weer gemaakt hebben.

In de laatste tien minuten besloten de gasten alles op alles te zetten om nog een resultaat te halen in Hazerswoude maar ook de 1-3-3-4 variant van de Sassenheimers werd onschadelijk gemaakt. Sterker nog, er ontstond iets meer ruimte en plots was Tom Verheul, speelde vandaag echt weer een prima partij, op weg naar het doel. Gesteund door Kees, Bowen, Bram en Ryan leek de 5 tegen 3 goed uit gespeeld te worden en had het 3-0 moeten worden alleen ontbrak de scherpte in de aanval en kon Teylingen eenvoudig herstellen.

Als trainer moet ik toch zeggen dat ik erg trots ben op de prestatie die wij wekelijks op de mat leggen. Er wordt hard gewerkt, geknokt voor iedere centimeter en met vlagen wordt het toegestroomde publiek getrakteerd op prima voetbal. Ook vandaag was het weer een feest om langs de lijn te staan en te zien hoe jullie het als collectief doen. We maken goed gebruik van onze individuele kwaliteiten en zijn bereid om het vuile werk voor elkaar op te knappen.

De komende twee zaterdagen zijn we vrij en kunnen we ons weer gaan opladen voor de laatste drie wedstrijd die nog komen gaan. Hopelijk kunnen we dan onze huidige vorm meenemen en wellicht zit er dan nog iets veel mooiers in dan de huidige 4e plaats op de ranglijst.