2 - 1

Haz. Boys JO13-1

1e klasse 7

26 mei 2018 8:30

De JO13-1 is er niet in geslaagd om de ongeslagen reeks voort te zetten tegen Ter Leede JO13-1. Op bezoek bij de Sassenheimers werd er nipt met 2-1 verloren en dat had helemaal niet gehoeven.

Op deze zeer warme zaterdag mocht de JO13-1 om 08:30 aantreden tegen de nummer 8 op de ranglijst. Op het mooie (kunstgras) hoofdveld van Ter Leede stond de wedstrijd onder leiding van een scheidsrechter die later vandaag het eerste elftal van Hazerswoudse Boys moest fluiten tegen Roodenburg. Dat moest dus wel betekenen dat er een prima leidsman op de wedstrijd stond en iets over 08:30 floot hij voor het eerst.

De eerste 10 minuten van Hazerswoude kant was gewoon goed. De bal ging van voet naar voet, er werd samen gewerkt en we konden een aantal kleine kansjes noteren. Helaas konden we dit niet verder doortrekken en zo kwam Ter Leede wat beter in de wedstrijd. De samenwerking was een beetje weg, de te belopen ruimtes werden groter en het terugkerende probleem voorin, alle aanvallers kozen telkens de diepte, was ook weer aanwezig.

Maar als Hazerswoude wel goed combineerde of de vrije ruimte vond was er wel gelijk gevaar. Zo belandde een bal vanuit achteren bij Bowen maar hij schatte de bal net een beetje verkeerd in waardoor de bal meer richting de cornervlag ging in plaats van richting het doel. Mocht die wel op doel zijn gegaan dan had het een fantastische goal geweest. Ook Jan kreeg zo’n kans maar helaas ontbrak zijn schot aan kracht en verrichte de keeper ook nog een wereldredding waardoor de bal naast het doel belandde. De 3e grote kans was een communicatiefoutje voorin. Een corner van Hazerswoude zeilde over iedereen heen. Jan ving de bal op, passeerde op zeer fraaie wijze zijn tegenstander, gaf de bal voor alleen vergaten we voorin het overzicht te bewaren en nam Bowen in plaats van Loe de bal op de pantoffel. Toch werd het wel 0-1. Na wederom een goede aanval van Hazerswoude over de linkerkant was het Ryan die de bal voorgaf aan Jan en de bal achter de keeper schoot. Een terecht doelpunt en zeker verdiend. Ook voor Jan die gewoon een prima eerste helft speelde.

Na de 0-1 begon Ter Leede aan te zetten en was het tegenhouden voor de Boys. Normaal is dit één van de sterke punten van het elftal maar de echte wil en werklust ontbrak vandaag een beetje en zo kon Ter Leede net voor rust op 1-1 komen. Een fraaie goal hoor, zeer knappe pass over de verdediging van Hazerswoude heen, keurig opgevangen, onderkant lat geplaatst en de spits gaf het laatste zetje.

Net voor rust een tegentreffer incasseren is nooit lekker en dus waren we toch lichtelijk aangeslagen. We moesten nu weer opnieuw beginnen maar er waren ook een drietal lichte pijntjes waardoor we genoodzaakt bepaalde wissels door moesten voeren. Koppen omhoog, neus dezelfde kant op en weer opnieuw beginnen was de boodschap. Proberen het niveau van de eerste helft weer op te halen.

De tweede helft was vrij slordig en dus werd er al vlot besloten om het tactisch iets anders aan te gaan pakken. Tom Grootscholten ging in de spits spelen als aanspeelpunt, Bram ging centraal achterin spelen tegen de uitstekende spits van Ter Leede en Louk vertrok weer naar zijn normale positie op rechtsmidden. Na de rust was de scheidsrechter ook niet meer op z’n best maar dat mogen we eigenlijk niet als excuses gebruiken. Dat hij dan Lenn eruit stuurt die aangeeft dat de bal niet stil lag bij een twijfelachtige gegeven vrije trap is natuurlijk apart en als dan even later ook nog de 2-1 valt uit een corner waarbij Jari een ijsbeentje krijgt is helemaal zuur.

Toen Lenn weer terug het veld in mocht leek het er toch wel op dat de Boys nog wel eens een puntje zou kunnen gaan pakken. We voetbalden toch iets makkelijker met Tom als aanspeelpunt alleen strandde veel aanvallen veel te vroeg. Ook de overtreding van de keeper op Kees viel niet in het voordeel van de Boys en als de bal er wel een keer goed voor viel was er weer een been van een Ter Leede speler die er tussen stond.

Helaas viel er vandaag dus niet iets te vieren en zal dat maandag in de laatste competitiewedstrijd tegen DOSR maar rechtgetrokken moeten worden. Het zou zonde zijn als het seizoen van de JO13-1 zo als een nachtkaars uit zou gaan. Dat verdienen de jongens niet en dus rest ons de taak om ons nog één keer op te laden en 100% te geven. Dat is wat wij kunnen, waar wij goed in zijn en waar wij voor staan.