JO13-1 vergeet zichzelf te belonen tegen DOSR JO13-1

0 - 2

EMM'21 JO13-1

1e klasse 7

28 mei 2018 19:00

Op maandagavond 28 mei stond voor de JO13-1 se laatste competitiewedstrijd van het seizoen gepland. Deze inhaalwedstrijd stond eigenlijk gepland op Pinksterzaterdag maar vanwege een groot aantal afwezige in verband met vakanties en het Luilaktoernooi bij Floreant werd deze maandag als geschikte datum gevonden.

Voor onze JO13-1 stond er de laatste wedstrijd eigenlijk niks meer op het spel. Het zou bij een overwinning wellicht nog op de 4e plaatst van de rangschikking kunnen komen maar meedoen om de prijzen zat er helaas niet in. Voor de gasten viel er vandaag zeker nog wel wat te halen! Theoretisch gezien konden zei nog kampioen worden maar dan moesten ze wel met maar liefst 0-22 winnen en dat laten onze jongens natuurlijk niet gebeuren.

Helaas waren we deze laatste wedstrijd niet compleet. Zowel Bram als Loe waren ziek en Pascal is doordeweeks nooit van de partij. In Daan en Dinand werden zeer capabele vervangers gevonden en zo begon de wedstrijd bij een temperatuur van een graag of 24 om 19:00.

De intenties van DOSR waren duidelijk. Blijkbaar hadden de ‘Veners’ er nog alle vertrouwen in dat zij het onmogelijke mogelijk konden maken en ook het aantal meegereisde supporters leken de moed nog niet op te hebben gegeven. Aan de instelling lag het dus niet bij de bezoekers waar dat bij een groepje spelers van Hazerswoude wel te verwijten viel. Zeker voor de eerste drinkpauze speelden een aantal jongens erg onder hun normale doen en dan moet je veel te vee meters maken en met dat warme weer is dat geen pretje! Gelukkig kon DOSR ook geen echte grote kansen creëeren in de eerste vijftien minuten en konden Danny en Timo in de drinkpauze orde op zaken stellen.

Helaas ging het na de het nuttigen van een halve liter water wel gelijk mis. Blijkbaar was nog niet iedereen scherp en scoorde DOSR op fraaie wijze de 0-1. Nog 21 te gaan voor de bezoekers maar de 0-1 was een duidelijke wake-up call voor de thuisploeg. We kwamen wat beter in de wedstrijd, kwamen zo waar op de helft van de tegenstander en dat leidde tot een paar gevaarlijke corners en een knappe aanval tussen Bowen en Kees. Helaas strandde de aanval voordat het echt gevaarlijk werd.

Aan de andere kant was DOSR nog een keer gevaarlijk. Jeroen was iets te nonchalant met het verwerken van een terugspeelbal en de rechtsbuiten dacht dankbaar gebruik te maken van het cadeautje. Enkel werd hij vakkundig door het centrale duo van de bal gezet.

In de rust werd er gehamerd op het feit dat we moesten gaan knokken de tweede helft en ook brutaler moesten zijn in balbezit. Het was nou niet echt een tegenstander waar de Boys onder de indruk van moesten zijn.

Na de rust gooide DOSR nog een schepje bovenop door van systeem te veranderen. Hun 1-3-4-3 werd keurig opgelost door ook 1-3-4-3 te gaan spelen. Wij hadden immers niks te verliezen en de omzetting maakte de Boys ook de bovenliggende partij in de tweede helft! Het was ook een erg leuke tweede helft om te zien als toeschouwer en als trainer zijnde want er zat van alles in. Bij vlagen werd er leuk gevoetbald maar met name de intensiteit waarmee gevoetbald werd onder deze omstandigheden was goed om te zien. De kansen waren in de tweede helft echt voor de Boys maar eigenlijk kwam het terugkerende probleem van na de winterstop naar boven. Achterin kunnen we het ontzettend goed dichthouden maar voorin moeten de wedstrijden worden beslist. Een handje vol kansen, die er aan het begin van het seizoen gewoon in waren gegaan, werden stuk voor stuk gemist.

En dan komt de ongeschreven voetbakregel boven drijven. Als je zelf de kansen niet maakt, dan doet de tegenstander het. Zo kregen zij een gemakkelijk gegeven strafschop en dat buitenkansje lieten de bezoekers niet liggen en zo stond er 0-2 op het scorebord. Echter besefte DOSR toen ook wel dat het kampioenschap er niet meer in zat en dat moesten een aantal spelers van Hazerswoude bekopen met een paar flinke schoppen. Met name Kees was de pineut en na het laatste fluitsignaal verliet hij behoorlijk aangeslagen het veld.

Na 11 competitiewedstrijden in de 1e klasse zijn we geëindigd op de 6e plek met 17 punten. Aan het begin van de competitie had ik daar tevreden mee geweest maar naderhand had er misschien voor ons wellicht wat meer ingezeten. We hebben toch een aantal punten laten liggen tegen lagergeklasseerde elftallen waarvan ik zeker weet dat als we die nogmaals treffen we gewoon de volle buit pakken. Toch ben ik tevreden over de progressie die de jongens dit seizoen geboekt hebben. Na de ruime nederlaag bij ASC hebben we allemaal onze mouwen opgestroopt en zijn we de strijd aangegaan en zijn er jongens op gestaan waarvan ik dat niet had verwacht aan het begin van het seizoen! Ook volgde er prachtige overwinningen tegen DoCoS en Teylingen die dik verdiend waren.

We spelen komende zaterdag een thuistoernooi. Dan gaan we wel voor de eerste plaats en als de inzet, winnaarsmentaliteit en het voetballende vermogen er is, dan verwacht ik dat wij er met de grootste beker vandoor gaan!