65'
Loe Patzig (solo)

Groep 2 02

8 september 2018 15:10

De JO15-1 heeft ook zijn tweede bekerwedstrijd gewonnen. Op een belachelijk tijdstip (15:10) moesten de heren het in Zoeterwoude Rijndijk opnemen tegen Meerburg JO15-2.

Toch een soort van derby. Niet te vergelijken natuurlijk met wedstrijden tegen Floreant of Bernardus maar voor menig speler is dit toch wel een wedstrijd die je vaker in het seizoen wil spelen. Vriendjes, klasgenoten, ze komen elkaar toch tegen. Dat gold vandaag voor Tom Grootscholten en Lenn die het opnamen tegen een klasgenootje en die zal het de komende weken zeker nog een paar keer te horen krijgen.

Voorafgaand aan de wedstrijd wisten de heren wel wat ze konden verwachten. Via betrouwbare bronnen en met de blik op het feit welke trainer deze spelers vorig seizoen gehad hebben wisten wij zeker dat we individueel de mindere zouden zijn maar één individu is niet in staat om wedstrijden te winnen. Daar heb je toch een heel team voor nodig en het team won vandaag ook. Keihard werken, knokken voor iedere bal en voor elkaar door het vuur gaan was vandaag ook het motto dat de jongens meekregen voorafgaand aan de wedstrijd.

Zoals hierboven dus al beschreven was het vandaag veel vanuit het collectief en wat minder het voetballende aspect. Dat kwam niet doordat de Boys het anders niet zouden redden vandaag want bij vlagen werd er prima gecombineerd maar de Meerburgers begonnen vroeg met het verstoren van de opbouw en dat leverde her en der nog wat kleine probleempjes op. Echter was de thuisclub niet in staat om kansen te creëren en werden de Boys langzaam maar zeker de betere partij. Dat je dan ook nog profiteert van de wind die over het hele veld staat is natuurlijk helemaal lekker en dat die bal ook nog twee keer voor de voeten van Tom Grootscholten valt maakte het feest na 20 minuten helemaal compleet.

De 0-1 was een fraaie pass van Daan, speelde een prima wedstrijd, die verkeerd werd ingeschat door het centrale verdedigingsduo van Meerburg. Tom wist goed de bal af te houden met zijn lichaam en de keeper met een lage schuiver te passeren. Het tweede doelpunt van de goaltjesdief was bijna identiek aan de eerste. Nu kwam de bal zelfs helemaal van keeper Jeroen en besloot Tom de keeper in de korte hoek te passeren. Na 25 minuten schoot Dinand zelfs de wedstrijd spreekwoordelijk in het slot. Na een knappe aanval over rechts belandde de bal voor de voeten van de rappe vleugelflitser en die gelukkig na een slechte aanname de bal toch nog onder de keeper door wist te krijgen.

Tegenover de doelpunten van Hazerswoude wist de thuisploeg weinig te creëren maar kreeg voor rust nog wel een klein beetje hoop om de wedstrijd misschien toch nog te keren. Na een voetballende fout van Hazerswoude (omschakeling van balverlies naar balbezit ging te traag) was het de spits die vrij simpel keeper Jeroen kon verschalken met een schot in de verre hoek.

Na rust bleek al snel dat het ijdele hoop was voor de Meerburgers. Met een aantal wissels en zelfs een aantal spelers uit de JO15-1 die het veld betraden had Hazerswoude het verdedigend niet moeilijk. De verdediging stond keurig, liet geen schot toe en iedere bal die achter de laatste linie viel was een prooi voor keeper Jeroen die messcherp was. Aan de andere kant kon Hazerswoude ook niet veel creëren tot de trainer van Meerburg besloot om over het gehele veld één op één te gaan spelen.

Dat werd door Danny en Timo als een welkom geschenk gezien en zo kon de stand nog verder in het voordeel van Hazerswoude worden beslist. Nu was het tweemaal Loe die tot scoren wist te komen. Eerst scoorde hij met een fraaie lob over de keeper heen en daarna besloot hij na een fantastische pass van Jarl twee man het bos in te sturen en de bal vanaf 20 meter achter de keeper te schieten.

Na de 1-5 was het voor beide elftallen wel klaar, Meerburg probeerde wel maar was niet bij machte om de verdediging aan het wankelen te brengen en de Boys speelde de wedstrijd vrij eenvoudig uit.

Vandaag hebben we een team gezien dat over een fantastische mentaliteit en wilskracht beschikt. Iedereen heeft zich 70 minuten lang het snot voor de ogen vandaan gelopen en met resultaat. Een keurige 1-5 overwinning! Voetballend kan het echt nog beter, dat hebben we ook laten zien vorige week, en daar gaan we komende maandag zeker mee verder.

Volgende week kruisen onze degens wederom met SJC JO15-2. Dan zullen we zien of we geleerd hebben van onze fouten en of wij de afgelopen weken progressie hebben geboekt.