70'

Groep 2 02

1 september 2018 10:30

Alex Moerland

Na een heerlijke zomerstop, vier pittige trainingen en een oefenwedstrijd startte Hazerswoudse Boys JO15-1 met een bekerwedstrijd thuis tegen de leeftijdsgenoten van Rijnsburgse Boys. De JO15-2 van de 'Uien' bleek na 70 minuten zomerochtend voetbal geen partij voor de gastheren.

De samenstelling van de nieuwe JO15-1 groep zorgde bij een aantal jongens voor de zomervakantie toch voor een paar fronsende wenkbrauwen. Zo stonden op de lijst die trainers Danny en Timo samenstelde de naam van Bjorn Sparnaaij en Juul Gorissen. Beide heren hadden nog niet in een selectie-elftal gespeeld maar werden wel goed genoeg bevonden om deel uit te maken tussen de welbekende namen binnen de groep. Dat beide heren vandaag dan ook nog het vertrouwen van de trainers en spelers bij wisten te zetten door een puike partij te spelen zal voor beide een flinke opsteker zijn.

Helaas moesten we het vandaag wel stellen zonder Jarl. De technisch sterke middenvelder scheurde vorige week zaterdag in de oefenwedstrijd tegen SJC JO15-2 een pees in zijn duim in. Gelukkig is de kans wel aanwezig dat hij komende week de training weer hervat en volgende week erbij zal zijn wanneer de JO15 op bezoek moet bij Meerburg.

De wedstrijd verliep vrij soepeltjes voor de thuisclub. Afspraken die we vorige week gemaakt hebben omtrent de wedstrijdtactiek werden goed uitgevoerd en zodoende stond er voor iedereen een verrassende tussenstand op het scorebord met de rust. Een comfortabele 3-0 en dat had hoger kunnen zijn.

Nu mogen we natuurlijk niet klagen dat het 3-0 staat maar Hazerswoude speelde echt goed, creëerde een dozijn aan kansen en dat kwam met name omdat de aanval behoorlijk actief was en constant dreigend. Hoewel het de eerste 10 minuten met name over de rechterkant van het veld chaotisch was kwam het eerste doelpunt wel van de rechtsbuiten. Na een goede actie van Tom kwam de bal bij Dinand die in de 13e minuut de score opende. Geen tien minuten later was het wederom de razendsnelle vleugelflitser die tot scoren kwam. Nu was de aanval over de rechterkant wel goed, gaf Tom de bal breed op Loe en die liet de bal keurig vallen op Dinand en zo stond het 2-0.

Dat het 2-0 stond was op dat moment echt te danken aan de keeper van de gasten. Meerdere keren stond of lag hij op de goede plaats en ook kwam hij een aantal keer gevaarlijk uit maar was hij toch op tijd om de situatie voor de Rijnsburgers te redden. Toch kon ook hij niet voorkomen dat er met de rust dus een comfortabele 3-0 op het scorebord stond. Dit keer was het Tom Grootscholten die zich handig vrijspeelde uit een ingooi van naamgenoot Verheul. Hij kwam oog in oog met de keeper en verschalkte hem met een listig schot in de korte hoek.

Dat hadden de trainers blijkbaar niet verwacht in de rust. Een ruime en zeer terechte voorsprong die met name tot stand kwam door goed druk zetten, een hoog tempo te hanteren, individuele klasse en teamwork. Dat bij elkaar opgeteld kan dit wel eens een ontzettend mooi seizoen gaan worden maar voordat we allemaal in hosanna stemming komen moest er vandaag nog wel een tweede helft gespeeld worden.

Helaas was de tweede helft van een minder hoog niveau, de gasten zette wel aan maar konden geen vuist maken en bij Hazerswoude begonnen sommige jongens toch last van lichte vermoeidheid te krijgen. Toch was er wel controle, stond het centrale duo Gorissen en Sparnaaij als een huis en mocht de bal er wel een keer doorheen komen was daar Jeroen er als de kippen bij om de situatie te redden.

Bij vlagen werd er toch na rust ook nog redelijk gecombineerd en als het in de laatste tien minuten toch nog op conditie, mentaliteit en wilskracht aankomt dan veert het team toch weer op. De bezoekers hadden het blijkbaar echt niet meer, de ruimtes werden weer gevonden, er werd ‘simpel’ gevoetbald en de grensrechter van geel-zwarten stak een aantal keer terecht zijn vlag de lucht in voor buitenspel. Toch kwam er nog een slotakkoord op deze prachtige voetbalochtend door Kjeld. De middenvelder wist zijn goede wedstrijd te belonen met een doelpunt na een assist van Loe.

Een prima overwinning waarbij zeker de eerste helft echt prima gevoetbald werd. We voerden onze taken uit, maakte het de tegenstander iedere seconde lastig met gevolg dat zelfs Tom Verheul in de eerste helft zijn moment kon pakken en de tegenstander het bos in stuurde!

Volgende week een mooi affiche tegen Meerburg. Dan beginnen we gewoon weer met de brilstand en zullen we weer (misschien wel meer) met hetzelfde idee en dezelfde mentaliteit moeten spelen om tot een positief resultaat te komen. Maandag en woensdag weer knallen op de training en wie weet wat ons volgende week dan zal brengen.