Assist: Dinand Qualm

Groep 2 02

15 september 2018 10:30

Marco Vleeschdraager

De JO15-1 bekert door! Na drie wedstrijden zijn de manschappen van Danny en Timo niet meer te achterhalen omdat zij alle partijen winnend af wisten te sluiten. Vandaag tegen SJC JO15-2 ging dat zelfs in zijn derde versnelling al leek dat aan het begin van de wedstrijd niet zo makkelijk te gaan.

De thuisclub begon gewoon niet scherp. Er werd wel geprobeerd te voetballen maar het ontbrak de eerste 20 minuten echt aan spelbeleving, concentratie en wil om te winnen. Pas na het inbrengen van Tom Grootscholten wisten de heren zich te herpakken en uit te lopen naar een monsterscore van maar liefst 12-3!

Ondanks dat Hazerswoude slecht begon kwamen zij al vroeg goedkoop op voorsprong. Na een licht vergrijp besloot de scheidsrechter van dienst de bal op de stip te leggen en Loe Patzig, was gisteren jarig, wist dit buitenkansje te benutten.  Geen 9 minuten later stond er een hele andere stand op het scorebord vermeld namelijk 2-3. De 1-0 voorsprong werd vlot verspeeld omdat er geen restverdediging en de omschakeling te traag was. Loe wist wederom het team op voorsprong te zetten met een intikker na een knappe poging van Jarl met links. Geen minuut later was het alweer 2-2 omdat de achterhoede stond te schutteren en Jeroen er niet met zijn hoofd bij was. De 2-3 was een communicatiefout en aan de goal hing nog wel een luchtje na een vieze overtreding van de spits van SJC.

Dat was het moment voor de trainers om in te grijpen. Tom Grootscholten werd gebracht van Juul met de taak om de spits uit te schakelen en die is na de 20ste minuut niet meer in het spel voorgekomen. Voor rust werd de stand nog wel omgezet naar een 5-3 voorsprong. Zo wist Ryan met een fraaie droge knal de stand gelijk te trekken en scoorde Loe ook nog twee keer waarbij de tweede (de 4e van Loe) een geniepig lobje was.

In de rust werden de jongens toch geconfronteerd met het spel in de eerste 20 minuten. Zonder wil om te winnen, concentratie en spelbeleving, waar de JO15-1 toch juist om geprezen wordt, is het voor iedere tegenstander mogelijk om het onze jongens moeilijk te maken. Er werd besloten om Tom Grootscholten naar de voorste linie te verplaatsen en om Bjorn op de spits van de Noordwijkers te poseren om hem onschadelijk te maken.

De 2e helft was van een ander kaliber. De bezoekers konden geen vuist meer maken vanwege vermoeidheid en pijntjes en de Boys combineerde er lustig op los. Zo konden er na rust gewoon nog zeven extra gescoord worden en dat kwam met name door Jarl die na rust het verschil wist te maken.

De 6-3 kwam voort uit een fantastische combinatie in het zestienmetergebied door Tom Grootscholten en Kjeld. Laatst genoemde was ook degene die de bal achter de keeper mocht plaatsen. De 7-3 kwam op naam van Louk die na een iets te harde steekbal van dezelfde Tom Grootscholten toch nog eerder dan de keeper bij de bal te zijn en hem onder hem door te plaatsen. De 8-3 was de vijfde voor Loe, hij trakteerde na zijn verjaardag gisteren op doelpunten, en dat was ook een fraaie treffer. Na een diepe bal van Jarl trok hij vanaf links naar binnen en schoot hem in de verre hoek over de keeper heen.

De 9-3 van Louk was misschien wel de lelijkste goal van het dozijn. De drie, vier of vijf keer schieten weten we nog niet of Louk wel de laatste was die de bal over de doellijn werkte of dat het een SJC-er was die het laatste zetje gaf.

Daarna was het nog even de Tom Grootscholten-show. De spits die om disciplinaire redenen op de bank begon, hij was er goed ziek van, scoorde driemaal. De eerste was na een diepe bal van wederom Jarl. Na een goede aanname kapte hij zijn tegenstander uit en zette hij de keeper op zijn verkeerde been. De 11-3 kwam uit een zeer knappe aanval over de linkerkant. Helaas strandde deze aanval maar wisten de gasten de bal niet weg te werken en kon Tom de hoge bal makkelijk in het lege doel knikken. Om de hattrick compleet te maken was een voorzet van Dinand nodig. De vleugelspits brak goed door over de linkerkant van het veld en legde de bal panklaar voor de goaltjesdief.

Het bleef bij 12-3 maar als de JO15-1 vandaag scherp was begonnen, met een goede intensiteit had gespeeld en de juiste spelbeleving had gehad dan had de uitslag vandaag veel hoger uit kunnen vallen. Zo’n drie weken geleden speelden wij ook tegen SJC maar het bleek vandaag wel dat er in Noordwijk toen nog geen beslissingen waren genomen omtrent de teamindeling. Toen verloren we ongelukkig met 2-4 en dat hebben we vandaag zeer goed rechtgetrokken. Vandaag hebben we laten zien dat we goed met tegenslagen om kunnen gaan, dat we echt de mouwen op moeten stropen om tot resultaat te komen en dat we bij vlagen echt goed en knap combinatievoetbal op de mat hebben gelegd.

Volgende week start de competitie tegen Bergambacht JO15-1. Zelf verwacht ik hele andere wedstrijden waarbij de intensiteit omhoog zal gaan en we dieper zullen moeten gaan dan vandaag. Volop kansen en mogelijkheden om ons door te ontwikkelen!