... (afstandschot)

2e klasse 7

22 september 2018 10:30

Patrick Zaal

De JO15-1 heeft niet de competitiestart gehad die ze zo graag zouden willen hebben. De heren gingen onnodig onderuit tegen de leeftijdsgenoten van Bergambacht en dat kwam met name omdat er de tweede helft niet meer gevoetbald werd zoals in de eerste helft.

De eerste helft waren de Boys gewoon de betere van de twee, hadden controle, creëerde kansen maar konden deze kansen niet omzetten naar een ruime voorsprong met rust. Het stond met rust maar 1-0 door een schitterende treffer van Tom Grootscholten. De spits die een twijfelgeval was voorafgaand aan de wedstrijd kreeg de bal na een snelle ingooi knap ingespeeld door Kjeld en schoot op fantastische wijze via de binnenkant paal de bal tegen de touwen.

Het was niet eens de eerste echte kans want na 5 minuten had het eigenlijk al 1-0 moeten zijn maar door gebrek aan communicatie was het uiteindelijk een rollertje die langs de paal ging. Er viel vandaag zeker drie punten te halen en dat hadden de jongens ook zeker in de gaten. Voor rust was Loe Patzig nog een keer erg gevaarlijk maar was zijn schot te slap en aan de andere kant stond de laatste lijn inclusief keeper Jeroen als een huis. Zo werd er weinig weggegeven en alles wat achter de laatste linie viel was een makkelijke prooi voor Jeroen.

Na de rust zagen we een compleet ander Hazerswoudse Boys. Ondanks dat er tot de 55e minuut voldoende mogelijkheden waren om de score te verdubbelen werden de kansen wederom niet verzilverd en hielden de gasten hoop op een puntje of meer.

Het werden voor de Bergambachters er zelfs drie. Omdat onze Boys hun concentratie/scherpte verloren en het conditioneel misschien niet meer konden belopen kwam de tegenstander binnen 2 minuten langszij. de 1-1 viel ongelukkig uit een corner op het hoofd van de tegenstander en rolde buiten bereik van Jeroen in het doel. Een ongelofelijk knullig doelpunten omdat meerdere voeten de bal weg hadden kunnen/moeten trappen.

Nog geen minuut later stonden de gasten zelfs op een 1-2 voorsprong en verloor de thuisclub de moed. Na een aanval over rechts, er ontstond een 2 tegen 4 situatie, was het de middenvelder die het maar eens van grote afstand probeerde en de bal fraai net onder de lat in het doel schoot. Dat was het startsein voor een slotoffensief van Hazerswoude maar blijkbaar was de klap van de 1-2 zo groot dat de jongens hem niet meer te boven kwamen.

Sterker nog, het was Bergambacht dat nog een goede mogelijkheid kreeg uit een vrije trap maar gelukkig was keeper Jeroen nog wel zo scherp als een mes door de bal knap uit de hoek wist te halen.

Het was vandaag een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft speelden we prima, creeerde we kansen maar vergaten we de voorsprong te vergroten. Na rust was het zeer matig, gingen we alleen maar reageren en anticiperen op de situaties die ontstonden op het veld en liepen we constant achter de feiten aan. Daar zal komende week op de training zeker aandacht aan gegeven gaan worden en dan kunnen we ons volgende week zaterdag revancheren tegen Rohda ’76 JO15-1. Dat zal wel moeten gebeuren onder leiding van Gerard van Driel en Maarten Graafland omdat trainers Danny en Timo volgende week verhinderd zijn.