3 - 2

Haz. Boys JO15-1

2e klasse 7

13 oktober 2018 11:00

De JO15-1 is tegen een zeer ongelukkige maar terechte nederlaag aan gelopen. Uit bij Sportlust werden de heren op velen fronten afgetroefd en bleven de punten op Sportpark Cromwijck.

De wedstrijd begon wederom vol met slordigheidjes en die moeten er toch een keer uit. Er was weinig rust aan de bal en dus werd er niet echt goed gevoetbald. De instelling was redelijk de eerste helft en de gasten kwamen ook zeer verdiend op voorsprong. Spits Tom wist met een schuiver de keeper van de rood-witte te passeren en de ban leek gebroken. Dat was echter niet het geval. Het startsein leek eerder gegeven te zijn voor een wedstrijdje freewheelen want iedere speler ging er te makkelijk over denken en dat bleek vandaag echt de valkuil te zijn.

Zo strandde meerdere aanvallen doordat we positioneel verkeerde beslissingen namen waardoor iedereen veel te veel onnodige meters moest maken. Gelukkig bereikte we wel met een 0-1 stand de rust en konden trainer Danny en Timo orde op zaken stellen.

Dat leek direct na rust ook het geval. Er was een kleine Hazerswoudse storm in Woerden en na een ingreep van een Sportlust verdediger kon de scheidsrechter van dienst niets anders dan de bal op de stip te leggen. Dat zou normaal gesproken een zekerheidje zijn voor Tom Grootscholten maar zijn strafschop ging door het midden en werd tot twee keer toe, weliswaar met overtredingen, gestopt door de keeper. Helaas moest Tom toen wel de strijd staken en kwam invaller Max in het veld.

Toch hield het stormen niet op en kwam de 0-2 op het scorebord. Uitgerekend verdediger Björn schoot de bal na een klutssituatie uit een corner tegen het net. Daarna hield de storm op en zakte de JO15-1 in z’n geheel door het ijs. Waar het spel al niet heel erg goed was vandaag verdween de concentratie, de wil om te winnen en de spelbeleving.

Bij de Woerdenaren roken ze dit blijkbaar en binnen mum van tijd was de stand van 0-2 omgezet naar een 3-2 voorsprong en dat was met name te danken voor de thuisclub aan hun snelle spits die het keeper Jeroen erg lastig maakte. Na de voorsprong voor Sportlust waren de Boys mentaal geknakt en wat we toen ook probeerde, het lukte allemaal niet meer.

Helaas heb je wel eens van zulke dagen dat het een onbegonnen zaak is. Dit was vandaag het geval, ondanks een 0-2 voorsprong zat het er vandaag echt niet in. Sportlust heeft naar mijn inzien terecht gewonnen en dat kunnen wij onszelf verwijten. Tuurlijk zijn er een aantal beslissingen genomen door de leidsman die vraagtekens oproepen maar uiteindelijk zullen wij het zelf moeten doen en laten zien.

Volgende week zaterdag spelen we een beladen bekerwedstrijd tegen Bernardus JO15-1. Een uitstekende mogelijkheid om deze vieze smaak weg te spoelen met een overwinning. Iets met een slechte generale is een goede ......