JO15-1 komt te kort tegen Alphense Boys JO15-3

Alphense Boys JO15-3

2e klasse 7

27 oktober 2018 10:30

Xander Boot

De JO15-1 is tegen een kansloze nederlaag aan gelopen tegen Alphense Boys. De mannen van trainers Danny en Timo streden voor wat zij waard waren maar konden na de wedstrijd concluderen dat deze tegenstander een maatje te groot was.

Na een week trainen, een aantal goede stevige gesprekken en terugkerende spelers van ziekte, vakantie of blessures begon de zwart-witte brigade met een aantal verrassende wijzigingen aan de wedstrijd. Zo stond Bram centraal met Tom Grootscholten, Louk werd op rechtsback gepositioneerd en stond Ryan net als vorige week weer op rechtsvoor. Het verrassingseffect bleef echter uit vandaag want al snel bleek dat de rood-witte, vandaag in het blauw, een klasse beter waren.

Dat was voor de wedstrijd ook wel een klein beetje de verwachting bij trainer Danny. Het team van Alphense Boys speelt ook al jaren samen, bestaat uit allemaal 2e jaars en beschikt ook over een aantal fantastische voetballers. Doel is dat met name om de eigen fouten te beperken, er constant kort op te zitten en er met zijn allen het beste van te maken.

Daar leek het manco van de eerste helft ook echt wel te liggen. De JO15-1 werd een aantal keer goed gered door het centrale duo en keeper Jeroen en mocht van geluk spreken dat het met de rust nog maar 0-2 stond. Ook Lenn en Kjeld werkte zich op het middenveld een slag in de rondte en Tom Verheul had meerdere malen een goede interceptie op de linkerflank. Echter ontbrak het aan inspiratie in de voorhoede en werden daar de duels ook relatief eenvoudig verloren. Dat was op zich ook niet heel gek omdat de gemiddelde speler van Alphense Boys 10 tot 20 centimeter groter was dan de spelers aan Hazerswoude kant. Taak is dan om de bal snel van links naar rechts te spelen of gebruik te maken van kort-kort-lang maar de aansluiting vanuit het middenveld was in de eerste helft ondermaats.

In de rust werd er gewisseld en besloten we door te gaan op mandekking. Waar er in de eerste helft met name gekozen werd voor zonedekking besloot aanvoerder Tom iedereen op een tegenstander te zetten. Dat pakte na rust ook redelijk goed uit. Er was strijd, er werden verhitte duels uitgevochten en de wedstrijd speelde zich wat vaker af op de Alphense helft. Het was helaas alleen vandaag niet aan ons besteedt om gevaar te stichten want iedere leuk lopende aanval strandde rond de zestienmeter van de tegenstander.

Alphense Boys had het de tweede helft toch echt een stuk lastiger met onze jongens ook al waren ze nog wel de betere partij. Zo moest keeper Jeroen nog wel een aantal keer reddend optreden maar was de uitblinkende keeper nog wel een keer kansloos toen er wel een foutje werd gemaakt in het doordekken op het middenveld. Uitslag 0-3.

We hebben tot nu toe alleen nog maar wedstrijden in de competitie gespeeld waarin we of verloren die we hadden kunnen en moeten winnen, een heel knap gelijkspel gehaald bij en tegen Rohda en een eenvoudige overwinning tegen Haastrecht. Vandaag troffen we een tegenstander van een heel ander kaliber. Alphense Boys was een maatje te groot en je zag aan deze jongens dat ze al jaren samen spelen in hetzelfde elftal. Er zaten veel automatismes in, ze wisten precies hoe ze elkaar moesten bedienen en waar hun eigen kwaliteiten lagen. Wij waren vandaag gewoon niet bij machten om de punten binnen Hazerswoude te houden ondanks dat we de tweede helft echt bergen hebben verzet. We moeten trots zijn hoe wij vandaag hebben geknokt voor elkaar en hoe we de tweede helft duels aan zijn gegaan. Er zijn nog voldoende verbeterpunten en die gaan we ook behandelen maar als wij iedere wedstrijd dit op kunnen brengen, dan is dat wederom weer een stap voorwaarts die wij hebben gezet afgelopen week.