JO15-1 werkt met vertrouwen toe naar derby’s

1 - 2

Haz. Boys JO15-1

2e klasse 7

3 november 2018 15:00

Na een terechte nederlaag tegen Alphense Boys JO15-3 reisde de JO15-1 wederom af naar Woerden. Waar een aantal weken Sportlust de bestemming was werd er nu een bezoek gebracht aan buurman VEP. Konden de heren vandaag eindelijk weer een keer een zege boeken?

De laatste twee competitiewedstrijden gingen namelijk verloren. Dat is opzich niet erg, zeker vorige week niet, maar de wedstrijd tegen Sportlust heeft wel ogen geopend. De mouwen moeten worden opgestroopt en dat gebeurde vandaag vanaf de eerste minuut.

Het eerste fluitsignaal galmde nog na en de bal kon alweer op de middenstip. Na een goede aanval van Hazerswoude kwam de bal bij Tom die zich knap vrij speelde en de bal in de verre hoek achter de keeper schoot. De start waar je als team en trainers op hoopt maar bij VEP sloeg gelijk de vlam in de pan en dat leverde een aantal nare schoppen op. Zo moest Juul het ontgelden na een vieze tackle met twee benen. De scheidsrechter van dienst keurde dit gedrag niet af en dus leek de toon gezet.

VEP wist met intimideren de wedstrijd naar zich toe te trekken maar Hazerswoude liet zich niet kennen en gooide zelf ook alles in de strijd. Zo streed iedereen voor iedere centimeter en waren Juul en Björn een sta in de weg voor de Woerdense aanval. Met name toen hun spits 1 op 1 kwam met keeper Jeroen was het verbazingwekkend hoe Björn de situatie toch nog wist te redden. Toch viel terecht de 1-1 en dat vonden de gastheren wel genoeg. Er kwam weer wat meer ruimte om te voetballen, de druk nam af en Hazerswoude kon ook weer een beetje aan aanvallen denken. Helaas waren de Boys niet bij machte om het balbezit om te zetten in kansen en was de ruststand 1-1.

Na de rust gebeurde er wat er verwacht was. Een Woerdense storm raasde over het veld en de gasten kwamen een aantal keer goed weg. Zo zag de scheidsrechter een (zuivere) strafschop over het hoofd maar kon hij de bal even later alsnog op de stip leggen. Het gebeurde op het moment dat Hazerswoude een mannetje minder had, Daan kreeg geel voor het wegspelen van een bal, en keeper Jeroen was degene die de ‘overtreding’ beging. De linksbuiten wist de keeper in verleiding brengen en Jeroen trapte hier met open ogen in. Gelukkig kon hij zijn fout herstellen en wist hij de strafschop keurig uit de linkerhoek te halen.

Dat bood de Boys hoop en de hoop werd omgezet in wil om te winnen. Aan alle kanten zijn we vandaag geschopt, bejegend, benadeeld en geïntimideerd maar puntje bij paaltje wisten de Boys de thuisclub op hun plek te zetten. Het was wederom Tom die knap vrij gespeeld werd door Louk en de keeper het nakijken gaf.

VEP besloot om één op één te gaan spelen maar Hazerswoude zou de wedstrijd niet meer uit handen geven. Zelfs de 5 minuten blessuretijd die de scheidsrechter bijtrok. Er waren zelfs nog mogelijkheden om de wedstrijd op slot te gooien maar helaas werden de mogelijkheden niet verzilverd. Het zou ook niet meer uitmaken want de 1-2 werd keurig over de streep getrokken.

Een wedstrijd waarin we allemaal keihard gewerkt hebben voor het resultaat. Wat een heerlijke overwinning in een wedstrijd waarin we het zwaar hadden maar toch aan het juiste eind trokken. Komende week wacht de bekerwedstrijd tegen Bernardus en volgende week zaterdag de competitiewedstrijd tegen Floreant. Een echte, heerlijke derbyweek met hopelijk goede resultaten!