Haz. Boys JO15-1

2e klasse 7

29 september 2018 10:15

Onbekend

Op zaterdag 29 september reisde de JO15-1 af naar Bodegraven om het op te nemen tegen Rohda. Helaas was dat nog wel zonder zonder punten omdat de zichtbaar simpele overwinning, die vorige week geboekt kon worden, in de tweede helft weg werd gegeven. Ook Rohda was nog puntloos en zo zou er een leuk voetbalgevecht kunnen ontstaan.

Dat gebeurde vandaag onder leiding van Maarten Graafland en Gerard van Driel. Trainers Danny en Timo waren allebei verhinderd en zo stonden er twee nieuwe en frisse mannen voor de groep die er ontzettend veel zin in hadden en dat bleken ze ook naar de gasten over te brengen!

Helaas hadden wij deze week ook weer met blessures te maken en was de trainingsweek niet ideaal. Jarl heeft een gekneusde rib en ik (Lenn) moet rust nemen vanwege hielklachten. Toch kon ik mij vandaag nuttig maken door het verslag te schrijven zodat er ook deze week weer gelezen kan worden over de prestaties van de JO15-1.

Gelukkig was het Jim Edes die ons elftal kon komen versterken en om de bank te verbreden maar omdat Daan en Dinand te laat waren gewoon op het middenveld in de basis begon. Helaas sloeg voor Jim na 10 minuten zeer ongelukkig het noodlot toe en moest hij zich laten vervangen. Dat was ook in een fase waarbij Hazerswoude het onderspit delfde omdat het op het grasveld onnodig veel balverlies leed en veel in de duels speelde.

Rohda had duidelijk het overwicht en een vrije trap van de thuisclub spatte uiteen op de lat. Niet veel later wederom een vrije trap voor de thuisclub. Deze werd niet goed verwerkt door een verdedigend Hazerswoude. Dat zou voor de Bodegraafse reuzen appeltje-eitje moeten zijn maar de scheidsrechter constateerde gevaarlijk spel. Ook Hazerswoude kreeg vrije trappen en kwam uiteindelijk zelfs in de eerste helft nog 10 minuten in een man meer situatie terecht. Het centrale duo van Rohda had de handen vol aan spits Tom en dat leverde uiteindelijk eentje een gele kaart op wat ook in de tweede helft nog gebeurde.

Op dat moment kwam Hazerswoude wat meer in de wedstrijd maar kon helaas niet voldoende doordrukken om tot scoren te komen.

Na de rust was er voor de toeschouwers wat meer te genieten. Zoals aangegeven door trainer Danny besloot Rohda al snel over te schakelen naar een 1-3-3-4 formatie om zo door te drukken en kansen te creëren. Dat leverde aan beide kanten hectische situaties op naarmate de wedstrijd vorderde en mogen de Boys keeper Jeroen allemaal bedanken omdat hij vandaag met fantastische reddingen een punt over de streep wist te trekken.

In de 41e minuut viel de 1-0. Nadat Hazerswoude de bal veroverde en eigenlijk gelijk weer kwijt raakte was het Rohda dat snel weer schakelde en de bal voor het doel kreeg. De eerste speler miste de bal compleet maar gelukkig voor hem verscheen er nog een tweede speler die de bal wel tussen de palen kon krijgen. Lang kond de thuisclub niet genieten van de voorsprong want het was plaag Tom Grootscholten die de bal vanaf de stip in de linkerbovenhoek achter de keeper wist te krijgen.

Voor Rohda, dat vandaag echt speelde om te winnen, was het dus tijd om de rug te rechten en dat deden ze ook vrij vlot. De 2-1 was eigenlijk een zelfde soort situatie als bij de 1-0 alleen vond de aanval nu plaats over de linkerkant van het veld, miste de eerste speler weer en schoot de tweede speler raak. Wellicht was het toch een bewuste actie bij zowel de 1-0 als de 2-1. Duidelijk was dat ze niet achter over gingen leunen en wellicht is dat ook de valkuil geweest voor de blauw-witte. In een één-tegen-één situatie kunnen onze jongens goed hun ei kwijt en zijn er sommige zeker technisch een stuk beter dan hun directe tegenstander.

In de 50e minuut ontstond er zo’n situatie en was Ryan zijn man te slim af. De bal kwam voor de voeten voor Tom Grootscholten en die leek zijn tweede van de dag te maken maar helaas voor hem stond de paal in de weg. Gelukkig stond laatkomer Daan wel op de juiste plek om de stand weer gelijk te trekken.

De laatste 20 minuten kon de wedstrijd allebei de kanten op vallen al moet gezegd worden dat Rohda door hun tactiek gevaarlijker was. Gelukkig was keeper Jeroen bij de les die de ene na de andere bal op onmogelijke wijze uit het doel wist te vissen. Zeker toen ook Tom V nog uitviel na een harde botsing met zijn directe tegenstander was het meer tegen houden voor ons dan dat we de aanval konden kiezen. We konden nog wel gevaar stichten via lange ballen naar Dinand en Loe maar helaas kwamen we niet meer tot scoren.

Na de wedstrijd kreeg Hazerswoude complimenten van de trainer van de tegenstander. Hij had genoten van de werklust van de mannen en ook van het keeperswerk van Jeroen. Een erg mooi compliment. We mogen vandaag best trots zijn op elkaar en op het team. Hopelijk kan ik er volgende week weer zelf bij zijn om weer lekker te voetballen.

Lenn de Gelder

Vanuit Hamburg heb ik de wedstrijd een klein beetje gevolgd door berichten van ouders. Ik vind het erg knap dat de jongens zich kranig geweerd hebben tegen het fysiek veel sterkere Rohda en dat dan ook nog op een grasveld wat het in principe nog zwaarder maakt. Er zit duidelijk verbetering in de groep aangezien we vorig seizoen tijdens de samenstelling van de JO15-1 kansloos met 0-6 van deze tegenstander verloren!