Assist: Dinand Qualm

2e klasse 7

6 oktober 2018 10:30

Rens van Nierop

Na een onnodige nederlaag en een knap gelijkspel heeft de JO15-1 de eerste driepunter in de competitie gepakt. De mannen van Danny en Timo boekte een relatief eenvoudige overwinning tegen Haastrecht JO15-1.

Waar er vorige week al geknokt en gevochten werd om een punt mee te nemen met tien man was de instelling vandaag precies hetzelfde. Gelukkig waren de heren vanaf de eerste minuut messcherp en stond er na 10 minuten spelen een comfortabele 2-0 voorsprong op het bord. Zo eenvoudig ging het de eerste helft enkel niet. Het veldspel was erg slordig en met name aan de rechterkant van het veld ging vaak iets mis. Zo kon er vaak niet gekozen worden voor een voetballende oplossing over het middenveld en werd er vaak een bal plompverloren naar voren gewerkt zodat de ontstane chaos opgelost zou worden. Gelukkig werden de spaarzame gecreëerde kansen wel benut.

Zo ontstond de 1-0 wel na een goede actie over de linkerkant. De indraaiende voorzet van Loe werd door twee Haastrecht spelers verkeerd ingeschat en het was Louk die de bal tegen het net aandrukte. Nog geen 4 minuten later was het zelfs al 2-0. Daan gaf de bal mee aan Tom Grootscholten die zeer knap zijn duel won en oog in oog kwam te staan met de keeper. De spits faalde niet en verdubbelde de marge.

Met zo’n vlotte 2-0 voorsprong zou je toch denken dat je makkelijker gaat voetballen maar dit was vandaag niet het geval. Te vaak werd er gekozen voor een hele moeilijke oplossing of een lange bal. Zo kwam Ryan bijvoorbeeld niet in de wedstrijd terwijl zijn looplijnen en acties wel goed waren. Haastrecht wist hier niet van te profiteren en kwam eigenlijk niet eens tot een echte kans omdat het achterin weer prima stond met Juul en Bjorn die zich wekelijks steeds beter aan gaan voelen naast elkaar.

In de rust werden de kopjes op scherp gezet. Twee weken geleden stonden we ook voor maar gaven we de overwinning eigenlijk veel te makkelijk uit handen. We wisten wat we konden gaan verwachten in de tweede helft van de gasten en zo geschiedde ook.

Na rust kwam Haastrecht duidelijk een tikkeltje gefrustreerd uit de kleedkamer. Waar de eerste helft al het nodige schoppen werd ontvangen door onze jongens was het de tweede helft bij vlagen een veldslag. Zo kon hun laatste man zich niet naar behoren gedragen maar werd zijn gedrag niet gezien door de scheidsrechter en hun leider lachte het weg.

Toch liet Hazerswoude zich niet uit de concentratie halen en speelde het naarmate de wedstrijd vorderde steeds beter. De vrije man werd makkelijker gevonden en met name invaller Bowen was erg op dreef. De JO13-1 speler zag zijn optreden beloond worden met een assist en een doelpunt.

Na goed doorjagen gaf Bowen de bal aan Dinand en die schoot vrij beheerst de 3-0 achter de keeper. Daarna ging het snel. Eerst volgde een knullig eigen doelpunt na een vrije trap van Daan en daarna was het Bowen die de rebound binnen schoot na een knappe poging van afstand van Tom Grootscholten. De spits moest en zou nog een doelpunt scoren en deed dat ook in de blessuretijd. Na wederom een goede aanval, een schitterende combinatie tussen Dinand en Tom schoot de goaltjesdief de bal keihard in de korte bovenhoek. Het is duidelijk dat de klik tussen Dinand en Tom het komende seizoen voor nog wel meer doelpunten gaat zorgen. Bij vlagen weten de twee elkaar blindelings te vinden en weten ze van elkaar blijkbaar ook precies wat ze willen en gaan doen.

Een ruime en terechte overwinning voor de JO15-1. We hebben ons wederom prima opgesteld, keihard gewerkt en in de tweede helft hebben we bij vlagen goed veldspel gezien. Ook complimenten naar iedereen. Vorig seizoen zouden we zulke wedstrijden met de JO13-1 hebben verloren omdat we uit onze concentratie zouden raken met al deze schoppen. Goed om te zien dat de jongens hier een stuk ‘volwassener’ zijn geworden afgelopen seizoen.