Leiden 1

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse A

14 maart 2015 14:30

Roest, R.E.

Op een koud en winderig sportpark heeft het elftal van Manfred vd Bosch zichzelf een goede dienst bewezen in de strijd om de titel door vv Leiden met 1-0 te verslaan. In een redelijk gelijk opgaande wedstrijd was het de thuisploeg die toch wel verdiend de punten in eigen huis hield.

Op het ondanks de kou redelijk goedgevulde sportpark werd om even over half drie afgetrapt door Hazerswoudse Boys. In het eerste kwartier gebeurde er niet veel. Aan alles was te zien dat de twee ploegen niet veel voor elkaar onderdeden. Wel dient vermeld te worden dat binnen het kwartier beide teams al één keer moesten wisselen. Bij de Boys werd spits Pim Schoonwater ivm een blessure naar de kant gehaald. Zijn vervanger was Wesley vd Voort. Na 20 minuten was daar de eerste grote kans. Met een mooie steekbal zette Patrick Wassing Justin Meijer alleen voor keeper Maurice vd Bor. De Hazerswoudse middenvelder zag zijn lob echter tegen de uitgestrekte arm van de Leidse keeper komen. Een paar minuten later was het verdediger Stan van Meurs die alleen voor de keeper werd gezet maar ook ditmaal was de Leidse sluitpost een sta in de weg. Ook vv Leiden was niet kansloos want na een soepel lopende aanval en een mooie voorzet van rechts werd de bal door de Leidse spits Peter vd Tuin op de onderkant van de lat gekopt. De lange bal van keeper Joren van Dijk die daar op volgde werd slecht verwerkt door één van de verdedigers van vv Leiden; Justin Meijer pikte de bal op en kwam samen met Ruben Windhorst tegen één verdediger te staan. Maar doordat Ruben Windhorst niet genoeg ruimte maakte en Justin Meijer de bal niet voldoende onder controle had, werd deze mogelijkheid slecht uitgespeeld. Zo werd er gerust met een 0-0 stand. Na de rust was de eerste mogelijkheid voor de Leidenaren; een voorzet van links werd door doelman Joren van Dijk weggestompt, de afvallende bal werd ineens genomen maar de bal vloog net naast. De Boys werd sterker en kreeg wat kleine kansjes. Zo leverde een corner van Rens Louwers bijna een doelpunt op, maar na een scrimmage voor het doel wist niemand van de Boys het beslissende zetje te geven. Een kwartier na rust was het dan toch raak voor de virtuele koploper uit Hazerswoude. Rens Louwers kreeg de bal diep gespeeld op de linkerkant, de keeper was net te laat bij de bal en zodoende kon Rens Louwers deze omspelen. De voorzet van de Hazerswoudse linkshalf op Justin Meijer was uitstekend. Diens inzet werd nog geblokt maar de bal kwam voor de voeten van spits Ruben Windhorst terecht en de topscoorder van de Boys faalde niet en werkte de bal over de doellijn (1-0). In het laatste half uur was de wedstrijd weer geheel in evenwicht. Zo kreeg vv Leiden een kansje na dat Joren van Dijk een diagonaal schot half keerde maar verdediger Nick Moerland werkte de bal weg voordat de rebound kon worden binnengeschoten. En Hazerswoudse Boys zag de voorsprong bijna verdubbeld worden, want na een mooie stijlvolle actie van Robin de Ruiter over de rechterkant kwam zijn voorzet via de keeper bij Ruben Windhorst terecht. De aanvaller van de Boys kopte echter zwaar gehinderd over. De laatste kans was nog voor de Leidenaren: een corner draaide gevaarlijk naar de eerste paal. Verdediger Nick Moerland schampte de bal nog en zo belande de als voorzet bedoelde corner op de buitenkant van de paal. Een paar tellen later floot de goed leidende scheidsrechter Roest af en won de Boys voor de negende keer dit seizoen met één doelpunt verschil.

Volgende week speelt Hazerswoudse Boys wederom een thuiswedstrijd. Ditmaal tegen medetitelkandidaat VVSB.

Opstelling Hazerswoudse Boys: Joren van Dijk; Stan van Meurs; Ivo van Aalst; Nick Moerland; Robin de Ruiter; Justin Meijer; Jeffrey Kastelein; Patrick Wassing; Rens Louwers; Pim Schoonwater (Wesley vd Voort); Ruben Windhorst