7 februari 2015 14:30

Scheidsrechter

Berg, F. v.d.

Onbekend

Door te winnen van Football Factory heeft Hazerswoudse Boys de koppositie in de 4e klasse verstevigd. In een niet al te hoogstaand duel pakt Hazerswoudse Boys al snel een comfortabele 0-2 voorsprong en weet deze vlak voor rust uit te bouwen naar 0-3. In de 2e helft komt Football Factory terug in de wedstrijd via een penalty maar met name dankzij Justin Meijer die een hattrick scoort weet Hazerswoudse Boys het duel eenvoudig met 1-5 winnend af te sluiten.

In het team van Hazerswoudse Boys ontbreken deze middag Patrick Wassing en Robin de Ruiter. Hun plaatsen worden ingenomen door Ruud Plaisier en Ivo van Aalst. Hazerswoudse Boys begint fel aan de 1e wedstrijd na de winterstop en weet al snel het net te vinden. Na 2 minuten spelen is het verdediger Ruud Plaisier die met een fraaie steekpass Ruben Windhorst alleen voor de keeper zet en Ruben bedenkt zich geen moment en schiet de bal onhoudbaar in de verre hoek. Een kleine 5 minuten later stuitert een vrije trap van Rens Louwers bij de 2e paal in de goal waarbij keeper Oscar Hammerstein er niet goed uitziet. Bij hoge ballen maakt de keeper van Football Factory geen betrouwbare indruk en dit levert een aantal gevaarlijke momenten op voor het Leidse doel maar geen doelpunt. Na een half uur spelen zijn de Boys opnieuw dicht bij een treffer maar Pim Schoonwater schiet de bal voorlangs nadat hij door een slim passje van Justin Meijer alleen voor de keeper is gezet. En niet veel later lijkt Pim de bal voor het inkoppen te hebben uit een goede voorzet van Ruud Plaisier maar de bal belandt op zijn armen i.p.v. op zijn hoofd. Niet veel later weet Justin Meijer een vergelijkbare kans wel te verzilveren wanneer hij een vrije trap geheel vrijstaand bij de 2e paal kan inkoppen en Hazerswoudse Boys op 0-3 zet. Vlak voor rust wordt de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk via aanvoerder Pieter van Schie maar zijn poging van 16 meter verdwijnt hoog over het doel van Hazerswoudse Boys.
In de 2e helft zijn grote kansen en vlotte combinaties lange tijd schaars. Na 5 minuten spelen krijgt Hazerswoudse Boys nog wel een goede mogelijkheid wanneer Pim Schoonwater de bal na een goede actie vanaf de achterlijn terugtrekt op de inlopende Jeffrey Kastelein maar hij produceert een flinke afzwaaier. Football Factory zet Hazerswoudse Boys steeds meer onder druk en daarvan wordt het spel van Hazerswoudse Boys nog slordiger. Ondanks de druk weet Football Factory zelf geen echte doelkans te creëren. Met de hulp van de goed fluitende scheidsrechter Van der Berg krijgt Football Factory na een half uur spelen in de 2e helft toch een opgelegde kans wanneer de bal op de stip wordt gelegd na een ongelukkige handsbal van verdediger Stan van Meurs. Deze buitenkans wordt benut door Jason Choi die daarmee keeper Joren van Dijk het nakijken geeft bij zijn eerste klus van de middag. Vijf minuten later krijgt invaller Wesley van der Voort de kans om de marge weer naar 3 terug te brengen maar hij kopt de bal uit een corner in geheel vrije positie naast het doel. In de slotfase krijgt Hazerswoudse Boys weer meer grip op de wedstrijd en gaat via een aantal gevaarlijke uitvallen op zoek naar de 1-4. Het is invaller Koen Plaisier die een risicovolle bal van de verdediging van Football Factory weet te onderscheppen en zich daarna vrijspeelt voor keeper Hammerstein die de bal in eerste instantie nog weet te keren maar die in 2e instantie kansloos is op de inzet van Justin Meijer. En een minuut voor tijd mag Justin zijn hattrick volmaken vanaf 11 meter nadat verdediger Stan van Meurs is gevloerd in het strafschopgebied van Football Factory. Justin jaagt de strafschop tegen de touwen en bezorgt hiermee Hazerswoudse Boys de 1e zege van 2015. Door deze overwinning en het niet spelen van de concurrentie staat Hazerswoudse Boys opnieuw alleen bovenaan de ranglijst.

Volgende week speelt Hazerswoudse Boys uit de topper tegen Lugdunum om 14.30 uur.