7 maart 2015 14:30

Scheidsrechter

Belhadi, R.

Onbekend

Op een erg hobbelig veld heeft Hazerswoudse Boys in een niet al te hoogstaand duel met miniem verschil gewonnen van Oosterheem. Al na 2 minuten komt Hazerswoudse Boys op voorsprong uit een corner maar binnen het kwartier trekt Oosterheem de stand weer gelijk. In de 2e helft laat Hazerswoudse Boys 20 minuten goed spel zien waarin het terecht opnieuw op voorsprong komt via een kopbal van Robin de Ruiter. Omdat verzuimd wordt om de marge te vergroten blijft het tot het eind spannend maar verandert er niets meer aan de stand: 1-2.

Onder een aangenaam lentezonnetje trappen Oosterheem en Hazerswoudse Boys af op een veld dat meer weg heeft van een "knollentuin" dan een voetbalveld en waarop het dus lastig spelen is. Hazerswoudse Boys zet in de beginfase aan om een snelle openingsgoal te forceren. De goed fluitende scheidsrechter Belhadi schiet de Boys hierbij te hulp door na 1 minuut spelen een corner aan de Boys te geven waar iedereen een achterbal voor de thuisclub verwacht. De corner wordt door Rens Louwers scherp aangesneden en de bal draait gevaarlijk richting doel waar Ruben Windhorst op de doellijn de bal het laatste tikje geeft en Hazerswoudse Boys op voorsprong zet. Na 5 minuten spelen is Oosterheem voor het eerst gevaarlijk via een corner maar pas als er bijna een kwartier is gespeeld krijgt Oosterheem haar eerste echte kans en ook deze wordt direct verzilverd. De goal ontstaat na een actie aan de linkerkant waaruit een voorzet volgt die door Stan van Meurs wordt gemist en bij de 2e paal belandt voor de voeten van Jasper van Viegen die van dichtbij eenvoudig de gelikmaker binnentikt. Twee minuten later verspeelt Roy van Leeuwen aan de zijkant de bal knullig aan doelpuntenmaker Jasper van Viegen die vervolgens de zestien in dribbelt en daarna volgens scheidsrechter Belhadi te opzichtig op zoek gaat naar een strafschop en zijn val wordt dan ook niet gehonoreerd met een penalty. Halverwege de 1e helft wordt keeper Tim Wigchers van Oosterheem getest via een vrije trap van 25 meter van aanvoerder Jeffrey Kastelein maar de keeper weet de lastig stuiterbal goed te verwerken. Aan het einde van de weinig enerverende 1e helft is er toch nog een mooie aanval te zien wanneer keeper Joren van Dijk de bal met een strakke uittrap bezorgt bij Justin Meijer. Justin kapt zich vrij en brengt Patrick Wassing in stelling maar zijn goede schot kan nog net uit de doelmond worden gered door een verdediger van Oosterheem zodat halverwege beide ploegen in evenwicht houden.
Na rust begint Hazerswoudse Boys grip te krijgen op de wedstrijd en daarna is het 20 minuten lang duidelijk de bepalende partij. Na 10 minuten spelen in de 2e helft komt het dan ook verdiend op een nieuwe voorsprong wanneer verdediger Robin de Ruiter de bal onhoudbaar binnen kopt uit een corner. Een minuut later lijkt de marge te worden vergroot naar 2 doelpunten wanneer Justin Meijer van dichtbij de bal achter keeper Wigchers kan koppen nadat deze een hard schot van Patrick Wassing ternauwernood heeft kunnen tegenhouden. De goal wordt echter afgekeurd vanwege buitenspel. Niet veel later staat Ruben Windhorst plots oog in oog met de Zoetermeerse sluitpost maar hij ziet zijn inzet langs de keeper en de verkeerde kant van de paal over de doellijn hobbelen. Enkele minuten later is Rens Louwers dichtbij de bevrijdende 3e treffer te maar zijn kopbal verdwijnt rakelings over de lat. Met nog 25 minuten te spelen krijgt Pim Schoonwater de schoen op enkele meters voor het doel niet goed tegen een strakke voorzet van de ijverige Stan van Meurs zodat de marge nog steeds mager blijft met 1 doelpunt verschil. In de daaropvolgende tegenaanval moet laatste man Roy van Leeuwen ten koste van een gele kaart een veelbelovende aanval van Oosterheem onderbreken. Een vergelijkbare situatie volgt even later aan de andere kant van het veld wanneer Ruben Windhorst zichzelf lanceert vanaf de middellijn waarbij Oosterheem verdediger Arjen van Santen alles gebruikt wat hij heeft om Ruben tegen te houden en hiervoor met een gele kaart niet mag mopperen. Oosterheem zet in het laatste kwartier Hazerswoudse Boys onder druk en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Dit levert wel enkele angstige momenten op in het strafschopgebied van de Boys maar concreet doelgevaar weet Oosterheem toch niet te creëren. De grootste kans in de slotfase is voor Hazerswoudse Boys wanneer aanvoerder Jeffrey Kastelein vanaf rand strafschopgebied de bal hard op doel schiet maar keeper Wigchers weet de bal met een stijlvolle duik onschadelijk te maken en zo wint Hazerswoudse Boys terecht met 1-2. Door deze overwinning blijft Hazerswoudse Boys het team met het minste aantal verliespunten.

Volgende week speelt Hazerswoudse Boys om 14.30 de thuiswedstrijd tegen Leiden.