Topper tussen Hazerswoudse Boys en VVSB onbeslist (1-1).

VVSB 1

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse A

21 maart 2015 14:30

Rossum, Th.D. van

In een rechtstreeks duel met concurrent VVSB heeft Hazerswoudse Boys de uitstekende serie van zeven gewonnen wedstrijden op rij geen vervolg kunnen geven. Op een winderig sportpark kwam er geen winnaar uit de wedstrijd welke alleen op papier een topper bleek.

VVSB mocht om even over half drie aftrappen van scheidsrechter van Rossum. Binnen twee minuten gaf de Boys onnodig een corner weg. Deze corner draaide gevaarlijk voor het doel langs en kon maar net door één van de Boys verdedigers over de achterlijn worden gewerkt. De corner die daar op volgde werd weggestompt door keeper Joren Van Dijk. De afvallende bal kwam voor de voeten van één van de middenvelders van VVSB, deze bedacht zich niet en schot de bal snoeihard diagonaal in de bovenhoek: een schitterende goal (0-1). De wedstrijd was verder in evenwicht. Beide ploegen deden niet veel voor elkaar onder en creëerde beiden weinig kansen voor de rust. Een kopbal in de handen van de keeper van Justin Meijer was in de eerste helft het enige wapenfeit van de Hazerswoudse Boys. VVSB was voor de pauze wel iets gevaarlijker want een corner werd door verdediger Nick Moerland ongelukkig verlengd en werd bij de tweede paal binnengekopt door één van de voorwaartsen van VVSB, maar gelukkig voor de Boys was de bal al achter geweest en werd dit doelpunt afgekeurd. Vlak voor rust kreeg VVSB nog een aardige kans; Roy van Leeuwen liet zich verrassen door een snelle ingooi. De Noordwijkerhoutse spits kwam alleen voor keeper Joren van Dijk maar zijn inzet werd met een knappe reflex door de betrouwbare sluitpost tot corner verwerkt.

Met de 0-1 op het bord werd er gerust. Na de pauze veranderde het spelbeeld. Hazerswoudse Boys gaf meer gas en drong VVSB terug op eigen helft. De eerste kans was voor Robin de Ruiter, want na een goed actie van Stan van Meurs kwam de bal voor de voeten van de Hazerswoudse rechtsback. Zijn inzet strandde op één van de verdedigers maar Robin de Ruiter kreeg de bal weer voor zijn voeten. Ditmaal ging zijn poging net naast. Een paar minuten later mocht Jeffrey Kastelein aanleggen voor een vrije trap op 20 meter van het doel. De inzet van de aanvoerder werd knap overgetikt door de keeper van VVSB. Toen volgde een kwartier waarin de Boys 10 corners mochten nemen. De meeste corners waren erg gevaarlijk maar niemand van de Boys kon het beslissende zetje geven. Een kopbal van Justin Meijer werd nog van de lijn gehaald. De Boys ging alles of niets spelen. Verdediger Roy van Leeuwen werd naar de kant gehaald en de lange kopsterke Bart Sol werd ingebracht als extra spits. Weer mocht Hazerswoudse Boys een hoekschop nemen. Deze werd verlengd en kwam bij de tweede paal bij Justin Meijer terecht. Zijn knappe kopbal ging via een verdediger en de onderkant van de lat in het doel (1-1). De klok stond op 72 minuten dus er was nog tijd genoeg om de overwinning te forceren. Maar trainer Manfred vd Bosch koos voor een iets voorzichtiger strijdplan en haalde Bart Sol naar achter om zo weer in de originele formatie te spelen. Het vuur doofde en de wedstrijd kabbelde naar het einde. VVSB werd weer iets sterker maar wist zich geen kans meer te creëren. Ook Hazerswoudse Boys leek zich te verzoenen met dit gelijke spel. Zo floot de uitstekend leidende scheidsrechter van Rossum even voor half vijf af. Zo blijft Hazerswoudse Boyd de virtuele koploper en heeft het de aanval van VVSB afgeslagen, maar weet het wel dat medetitelkandidaat Lugdunum twee punten dichterbij is gekomen.

Volgende week speelt Hazerswoudse Boys de uitwedstrijd bij Blauw Zwart.

Opstelling Hazerswoudse Boys: Joren van Dijk; Stan van Meurs; Roy van Leeuwen (Bart Sol); Nick Moerland; Robin de Ruiter; Ivo van Aalst; Jeffrey Kastelein; Patrick Wassing; Rens Louwers; Justin Meijer; Ruben Windhorst.