Bernardus JO15-1

Groep 2 16

7 november 2018 19:00

Peter vd Werken

De JO15-1 is uitgeschakeld na een 1-2 nederlaag tegen Bernardus JO15-1. De manschappen van Danny en Timo probeerden het wel maar het was niet de avond van de thuisclub.

Een konijn uit de hoge hoed in de opstelling deze avond. Lenn werd op linksback geparkeerd zodat hij de rechtsbuiten uit kon schakelen van de bezoekers en dat lukte hem aardig. Helaas kwam de rappe aanvaller wel tot scoren. Na 6 minuten profiteerde hij van een fout achterin en stond hij oog in oog met keeper Jeroen. Helaas moest laatst genoemde zich gewonnen geven en zodoende keken de Boys tegen een vroege achterstand aan.

Dat was op dat moment wel terecht. Het liep voor geen kant bij Hazerswoude en Bernardus had het overwicht. Na de 0-1 begon het wel iets beter te lopen en zo ontstonden er ook een aantal kansen voor de zwart-witte. De 1-1 hing ook in de lucht en die viel ook. Nadat er eigenlijk al tweemaal een kans verprutst werd was het nu via een Bernardusbeen wel raak. Geluk bij een ongeluk en er ontstond een leuke en spannende eerste helft met over en weer kansen waarbij beide keepers eigenlijk weinig te doen hadden omdat het verdedigend bij beide teams prima op orde stond. Tenminste, zo leek het maar vanuit Hazerswoude oogde het allemaal vrij slordig en degelijk.

In de rust moest er een omzetting gedaan worden. Lenn had weer last van zijn blessure en werd vervangen door Louk. Kjeld en Tom V kwamen op de plekken van  Jarl en Ryan en de tweede helft begon Bernardus fel. Duidelijk was dat wij een stapje achteruit moesten doen maar na 10 minuten in de tweede helft konden wij weer aardig meedoen. Zo was Kjeld de man die de combinaties op ging zetten, was Tom Verheul nog zoekende maar ging dat ook steeds beter en was Louk bedrijvig met het tegenhouden van zijn directe tegenstander.

Toch viel de 1-2. Na een aanval over de linkerkant van Hazerswoude werd spits Tom onderuit gehaald maar zag de dienstdoende scheidsrechter er geen overtreding in. Met een snelle opening over links van Bernardus en een inschattingsfout op rechts van Hazerswoude was het de snelle ingevallen spits die Jeroen het voor de tweede keer het nakijken gaf.

Daarna werd er in de laatste 10 minuten gekozen voor de variant ‘Alles of niets’ en dat resulteerde in nog een grote mogelijkheid voor Tom. Helaas stond zijn vizier niet goed afgesteld vandaag en had de Bernarduskeeper de dag van zijn leven. Ook een poging van Loe, werd afgefloten vanwege vermeend gemeen spel, en een schot van Jarl waren een prooi voor de kleine strijdlustige man aan de kant van de oranje-witte.

Het mocht dus vanavond niet zo zijn en dat is zuur. We hadden graag met z’n allen deze wedstrijd willen winnen maar het was vandaag niet onze dag. Wel hard geknokt, voldoende kansen gecreëerd maar het was vandaag blijkbaar niet genoeg.

Zaterdag hervatten we de competitie weer tegen Floreant. Hopelijk kunnen we deze derby wel in ons voordeel beslissen.