20 oktober 2018 10:30

Scheidsrechter

Marco Vleeschdraager

Onbekend

De JO15-1 heeft zichzelf te kort gedaan in een oefenwedstrijd tegen Alphia JO15-1. De mannen van Danny en Timo speelden met name de tweede helft goed voetbal maar waren een belangrijke teamtaak vergeten deze zaterdag: verdedigen

Omdat het een oefenwedstrijd betrof waren er een paar kleine wijzigingen in de opstelling. Zo speelden Tom Verheul een wedstrijdje centraal achterin, wisselde Ryan en Loe van positie en begon Daan als wissel.

Het leek zeker in de eerste helft allemaal niet goed uit te pakken. Er was geen rust aan de bal, Alphia kreeg te veel ruimte aan de bal en kreeg ook een aantal kansen. Ook onze Boys kregen een aantal hele goede mogelijkheden maar spits Tom had zijn vizier nog niet zo scherp afgesteld als normaliter en zodoende kwam Alphia op voorsprong. Na eerst al een waarschuwingsschot dat vanaf de zijkant uiteenspatte op de kruising was het een vrije trap die verkeerd werd ingeschat door de hele Hazerswoude verdediging en zo het doel in stuiterde.

De ban was dus gebroken en eigenlijk ontstond er toen een wedstrijd met heel veel doelpunten en met name in de eerste helft heel veel slordigheden en legio kansen voor Hazerswoude. Want zonder goed te voetballen had de ruststand in plaats van 2-2 ook gewoon 4-2 of 5-2 kunnen zijn. De gelijkmaker werd gescoord uit een diepe bal van Jeroen. Spits Tom had na voldoende gemiste kansen wel het vizier op scherp maar had wel een klein beetje geluk nodig bij zijn doelpunt. Vanuit een hele moeilijke hoek wist de spits raakt te schieten maar werd de bal nog wel van richting veranderd door een Alphiaans been.

Daarna was het Alphia dat de voorsprong weer greep. Een poging van afstand werd door Jeroen nog geraakt en de vraag was of de bal wel of niet over de lijn was gegaan. De scheidsrechter vond van wel en keurde het ‘doelpunt’ goed. De Boys begonnen aan te zetten en met vlagen begon het spel te lopen zoals de trainers graag willen zien en de samenwerking tussen Loe en Ryan werd met de minuut iets beter. Zo ontstond op de gelijkmaker. De bal kwam na een combinatie tussen het tweetal terecht bij Jarl die het maar eens van een meter of 25 probeerde met z’n linkerbeen. De schuiver kwam in het uiterste hoekje terecht en zo stond het 2-2.

Vlak voor rust kreeg Dinand nog een goede kans aangeboden door een schitterende bal van Ryan. Helaas werd de buitenspeler te veel uit zijn evenwicht gebracht en kon de keeper van de Alphenaren de bal makkelijk oppakken.

In de rust werd er gewisseld en de vinger op de zere plek gelegd. We moesten meer via het middenveld gaan voetballen en ook wat agressiever verdedigen. Bij balbezit de ruimtes kleiner maken en een hoger tempo hanteren.

De tweede helft waren de Boys een stuk beter en zag je duidelijk het verschil tussen 2e en 3e klasse. Helaas konden we dat niet in ons voordeel uitdrukken en eindigde de wedstrijd in 4-4. Dit kwam wederom omdat wij onze kansen niet wisten te verzilveren en dat wij vandaag verdedigend gewoon een ontzettend matige pot op de mat hebben gelegd. Dat we dan ook nog in de laatste minuut worden afgestraft door concentratieverlies en persoonlijke fouten maakt het gelijk spel extra zuur.

Toch wel aandacht voor de goede prestatie in de tweede helft waarbij er gezegd mag worden dat invaller Kees Grootscholten een plaag was voor de linksback van Alphia en dat de 3-2 van Kjeld een beauty was. Helaas voor Kjeld was het niet de mooiste treffer van de wedstrijd want de 3-3 uit een vrije trap werd door een Alphiaan op geweldige wijze in het doel gevolleerd.

Toch wist Hazerswoude de rug te rechten en werd er goed via het middenveld gevoetbald maar ontbrak het soms net een beetje aan het geluk of spelinzicht om iemand eerder vrij voor de keeper te zetten. De 4-3 voorsprong kwam voort uit een strafschop. Kees werd gevloerd in de zestienmeter en spits Tom, die vorige week nog een strafschop niet wist te benutten, nam zijn verantwoordelijkheid en schoot het leer vol overtuiging tegen de touwen.

Een overwinning zou het dus gaan worden maar het noodlot greep in de blessuretijd toe. Nadat we eerst al ontsnapte na een lange bal die niet goed verwerkt werd was het Jeroen die besloot om op te gaan bouwen op een moment dat het helemaal niet kon. De rechtsbuiten onderschepte de pass en speelde de bal breed. Voor de Alphense spits was het een koud kunstje en zo was er na 70(+3) minuten een koude douche voor de Boys.

Een wedstrijd met twee gezichten vandaag. We hadden de eerste helft geen rust in ons spel en verdedigde veel te slap. We kunnen zulke ruimtes niet weggeven en zeker in de 2e klasse wordt dit door een tegenstander genadeloos afgestraft. De tweede helft was de verdediging nog steeds niet op orde maar wisten we wel constant goed de vrije man te vinden. Helaas wisten wij ons niet te belonen voor het goede spel de tweede helft en eindigde de wedstrijd in een 4-4.

Volgende week vervolgen we de competitie weer met een thuiswedstrijd tegen Alphense Boys. Dan zullen wij er weer moeten staan en hetzelfde spel moeten laten zien als vandaag.