Hazerswoudse Boys wint opnieuw met 1 doelpunt verschil

28 maart 2015 15:00

Scheidsrechter

Turk, E. den

Onbekend

Hazerswoudse Boys heeft opnieuw met het kleinst mogelijke verschil een wedstrijd gewonnen. In Wassenaar werd Blauw Zwart met 2-1 aan de kant gezet. Hazerswoudse Boys kwam in de eerste helft op een 0-2 voorsprong via 2 corners. Vlak voor tijd wist Blauw Zwart via een strafschop de aansluitingstreffer te maken maar verder kwamen ze niet zodat Hazerswoudse Boys nog steeds virtueel lijstaanvoerder is.

Na een minuut stilte vanwege een sterfgeval bij Blauw Zwart (opa van één van de spelers) trappen de Boys af voor de wedstrijd tegen Blauw Zwart. De tegenstander is het enige team dat de Boys heeft weten te verslaan dit seizoen dus de Boys zijn gewaarschuwd. Gesteund door een sterke rugwind krijgen de Boys al snel een corner mee die genomen wordt door Rens Louwers. Rens draait de corner scherp in en de bal zeilt, gedragen door de wind, de verre bovenhoek in en zo heeft Hazerswoudse Boys al binnen 3 minuten de gewenste voorsprong. Lange tijd blijft dit het enige wapenfeit omdat beide ploegen elkaar vrij vroeg onder druk zetten wat leidt tot slordig balverlies over en weer. Daarnaast is het veld glad en glijden spelers van beide teams regelmatig uit wat een rommelig spelbeeld oplevert. De Boys hanteren bovendien te snel de lange bal die 9 van de 10 keer door de harde wind eindigt in de handen van keeper Mike van Zonneveld of onbereikbaar over de achterlijn rolt. Na 22 minuten spelen bereikt een lange bal wél een speler van de Boys, Rens Louwers, en hij staat direct oog in oog met keeper Mike van Zonneveld maar zijn gehaaste schot verdwijnt naast het doel van de Blauw Zwart goalie. Na 25 minuten spelen krijgt Blauw Zwart voor het eerst een kans wanneer Kim Theil de bal uit een corner van dichtbij inkopt maar zijn inzet verdwijnt over het doel van Hazerswoudse Boys. Na exact een half uur spelen krijgen de Boys weer een corner en opnieuw wordt die getrapt door Rens Louwers. Dit keer vindt Rens het hoofd van Robin de Ruiter bij de 2e paal maar zijn kopbal kan nog worden gekeerd waarna Ruben Windhorst van dichtbij de bal over de graaiende handen van keeper Zonneveld kan koppen en de Boys op een comfortabele 0-2 voorsprong brengt. Tot de rust valt er daarna weinig opwindends meer te zien al is Blauw Zwart nog wel een enkele keer dreigend via een dode spelsituatie.
De 2e helft begint Blauw Zwart fel en zet de Boys met de rug tegen de muur. En al krijgt Hazerswoudse Boys de bal vanwege de straffe tegenwind af en toe met veel moeite weg uit hun eigen zestienmetergebied toch weet Blauw Zwart geen kansen af te dwingen. Pas na een kwartier spelen is er wat dreiging van de thuisclub via 2 afstandsschoten maar keeper Joren van Dijk hoeft beide keren niet in actie te komen. Hazerswoudse Boys begint steeds gemakkelijker onder de Wassenaarse druk uit te voetballen maar komt moeizaam in de buurt van het doel van Blauw Zwart. Blauw Zwart krijgt 2x een schietkans in het strafschopgebied van de Boys wanneer de bal toevallig voor de voeten van een Wassenaarse speler belandt maar beide schoten verdwijnen naast het doel. Hazerswoudse Boys krijgt zelf aan het eind van de wedstrijd 2 opgelegde kansen via snel uitgevoerde counters met de ingevallen Rick Timmermans in de hoofdrol. Rick brengt eerst Patrick Wassing in stelling die vanaf 20 meter de bal naast schiet. Vlak voor tijd legt hij de bal rand zestien neer voor Justin Meijer die oog in oog met keeper Zonneveld niet besluit om zelf op doel te schieten maar de bal probeert terug te geven aan Rick die niet tot een schot komt vanwege goed verdedigend werk van Blauw Zwart. Wanneer in de aansluitende aanval van Blauw Zwart Stuart Hooymans gemakkelijk over de knie gaat bij verdediger Stan van Meurs wijst scheidsrechter Den Turk naar de stip. Spits Adrian Koziel schiet deze buitenkans hard binnen en Blauw Zwart zet nog 1x aan voor een slotoffensief. In de resterende tijd krijgt Blauw zwart nog een vrije trap net over de middenlijn waarbij het hele team, behalve de nemer, in het strafschopgebied verschijnt van Hazerswoudse Boys maar de vrije trap gaat aan iedereen en het doel voorbij waarna scheidsrechter Den Turk direct affluit. Door deze overwinning en de winst van de concurrentie is er niets veranderd in de stand waarin de Boys nog steeds het team is met de minste verliespunten.

Volgende week speelt Hazerswoudse Boys op zaterdag (4 april) om 14.30 uur thuis tegen Wassenaar en op 2e paasdag (6 april) om 17.00 thuis tegen Boshuizen.