Wilhelmus 1

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse A

11 april 2015 14:30

Honsbeek, J.

Hazerswoudse Boys heeft ook Wilhelmus aan de zegekar gebonden en na een ruststand van 2-0 werd de score na rust, onder erbarmelijk weer, opgeschroefd naar een klinkende 6-0 overwinning op de uiterst sportieve ploeg uit Voorburg. De selectie van Manfred van den Bosch maakt een gretige indruk en bijt zich vast in iedere tegenstander en laat pas los als de drie punten binnen zijn.

Bij het begin van de wedstrijd viel de regen en wind nogal mee, maar gedurende het verder verloop van de wedstrijd werden de weersomstandigheden steeds slechter. Het spelbeeld werd al gauw duidelijk en de Boys zette Wilhelmus al snel onder druk. In de 4e minuut ging een schuiver van Jeffrey Kastelein net naast. Het wachten was op de openingstreffer van de thuisploeg en deze viel dan ook toen Patrick Wassing vanaf de zestien een subliem schot losliet en de keeper kansloos liet en de 1-0 aantekende.  De Boys probeerde door te zetten en werd de niet geheel fitte Rens Louwers gewisseld voor Ivo van Aalst. Het spelbeeld bleef eenzijdig, maar de Boys kon pas kort voor rust de score verdubbelen toen Rick Timmermans een mooie aanval van dichtbij doeltreffend afrondde en de 2-0 op het scorebord bracht.

Na rust gingen de Boys door met het opjagen van hun tegenstander en dat leidde er toe dat de verdediger en doelman elkaar verkeerd begrepen en Justin Meijer simpel de 3-0 kon binnen tikken. Uit een corner van Jeffrey Kastelein kopte Roy van Leeuwen de 4-0 in de touwen. Hierna werd Rubin Windhorst gewisseld door Duco Rens en niet veel later scoorde invaller Duco Rens de 5-0. Doelman Joren van Dijk kreeg kort daarna zijn eerste werk van deze middag en redde fraai op een goed genomen vrije trap vanaf rand strafschopgebied. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Roy van Leeuwen die na rust als linkshalf speelde en de eindstand op 6-0 bracht. De Boys konden weer drie punten bijschrijven en kunnen dinsdagavond de koppositie overnemen als bij KSD Marine wordt gewonnen.

Zoals gezegd speelt Hazerswoudse Boys dinsdagavond om 20.00 uur de uiterst belangrijke wedstrijd uit tegen KSD Marine en aanstaande zaterdag speelt Hazerswoudse Boys uit tegen FC Boshuijzen. Aanvang 14.30 uur.

Opstelling Hazerswoudse Boys: Joren van Dijk; Stan van Meurs; Roy van Leeuwen; Ivo van Aalst; Robin de Ruiter; Justin Meijer; Jeffrey Kastelein; Patrick Wassing (Bart Sol); Rens Louwers (Nick Moerland); Rick Timmermans; Ruben Windhorst (Duco Rens)