Prima eerste helft niet voldoende voor overwinning

Jodan Boys, de JO15-3

2e klasse 7

24 november 2018 10:30

Patrick Zaal

De JO15-1 heeft zich niet helemaal kunnen herstellen van drie nederlagen op rij. Bij vlagen was het spel goed maar het was niet voldoende om de JO15-3 van Jodan Boys op de knieën te krijgen.

Alleen Lenn zat nog in de ziekenboeg dus voor de rest waren de Boys op oorlogssterkte. Zeker met twee goede trainingen van de week was er een positief gevoel dat het vandaag wel eens onze dag zou kunnen worden.

Toch begon de thuisploeg slecht. Na 45 seconde was de scheidsrechter van dienst al genoodzaakt om de bal op de stip te leggen voor de Gouwenaren. De spits poseerde zich achter de bal en schoot de 0-1 op het scorebord. Daarna ontstond er een leuke wedstrijd waarbij het spel van de Boys gewoon prima was. Toch was het iedere keer uit de omschakeling Jodan Boys dat gevaarlijk was. Dat kwam met name door een aantal technisch zeer goede voetballers die het verschil die het verschil moesten maken. Gelukkig was de verdediging in teamverband vandaag in goede doen en werd de spits aan banden gelegd.

Het goede spel van Hazerswoude moest nu nog wel doelpunten opleveren en dat gebeurde ook. Loe Patzig scoorde op aanleggen van Tom Grootscholten de 1-1 en het duo zorgde ook voor een 2-1 voorsprong! Nu was Loe, die na goed doorzetten, de bal bezorgde bij spits Tom en zo was het 2-1. De voorsprong had voor rust vergroot moeten worden. Zo was Louk na een fraaie actie dichtbij een treffer, zorgde Daan voor de lachers op z’n hand door de bal door het gat van de rijdende muur te schieten en zag spits Tom een schot onderkant lat uit het doel vliegen. Deze situatie zorgde voor een scrimmage maar liepen verschillende spelers van Hazerswoude elkaar in de weg om de bal in het doel te schieten.

In de rust werd er aandacht besteedt aan de goede punten en wat er nog beter kon. Helaas schortte dit niet in het gewenste effect na rust al werd er soms toch nog aardig gevoetbald maar was er bij Jodan Boys ook duidelijk aandacht besteedt aan de verbeterpunten. Zo waren de ruimtes na rust kleiner, dekte de verdedigers door en zochten zij ook wat meer de grens op. Die grens werd enkele keren overschreden want zo was keeper Jeroen na de gelijkmaker het bokje. De keeper werd doelbewust voor zijn hoofd geschopt en werd ook nog op niet misverstane wijze uitgescholden met ziektes.

Daarna probeerden de Boys nog wel maar kon het niet tot scoren komen ook al waren er twee behoorlijke mogelijkheden voor Tom. Na eindelijk een goede corner dit seizoen belandde de bal op het hoofd van de spits. Helaas kon hij de bal niet genoeg kracht meegeven en konden de bezoekers de bal wegwerken. Ook de tweede mogelijkheid kwam op het hoofd van Tom. Na een fantastische bal van Jarl kwam de bal achter de laatste linie van de Gouwenaren maar was Tom de bal plots kwijt en belandde deze op de zijkant van zijn hoofd.

Helaas mocht het vandaag niet zo zijn. We hebben goed gevoetbald, kansen gecreëerd, ruimte gemaakt voor elkaar en geknokt voor wat wij waard zijn.

Na de wedstrijd was er nog een verrassing voor de Boys in de kleedkamer want niemand minder dan Sinterklaas en Zwarte Piet waren de kleedkamer binnen geslopen!