0 - 1

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse A

18 april 2015 14:30

Vijfvinkel, P.

Hazerswoudse Boys heeft met 0-1 gewonnen van FC Boshuijzen en is door het gelijke spel van Lugdunum bij Leiden aan kop gekomen van de vierde klasse A. Na het teleurstellende gelijkspel bij KSD Marine(0-0) van afgelopen dinsdagavond konden  de Boys niet genoeg afstand nemen van  FC Boshuijzen , maar zijn nooit in de problemen gekomen tegen een tegenstander die zich beperkte tot verdedigen en spelers uit hun spel halen.

Trainer Manfred van den Bosch had Jeffrey Kastelein rust gegeven en zag zijn team stroef beginnen. Het werd al snel eenrichtingsverkeer naar het doel van FC Boschuijzen , maar grote kansen kwamen er niet. In de 25e minuut kreeg Rick Timmermans de bal in het strafschopgebied aan gespeeld en schoot de bal in, maar deze werd door een verdediger van de doellijn gehaald en Ruben Windhorst blokte de bal en zorgde zodoende voor de 0-1 voorsprong. Verder dan aan afstandsschot van aanvoerder Patrick Wassing, welke over ging kwamen de Boys niet en gingen met een 0-1 voorsprong rusten.

Na rust kwam Jeffrey Kastelein in het veld voor Wesley vd Voort en probeerde wat meer vaart in het spel van de Boys te krijgen, maar dat werd tegengewerkt door een tegenstander welke steeds vervelender ging doen en alles probeerde om de Boys uit het spel te halen. Jeffrey Kastelein moest al na tien minuten worden gewisseld, nadat hij een schop voor zijn enkel had gekregen van zijn directe tegenstander. Vito Martens kwam voor hem in het veld en halverwege de tweede helft kregen de Boys een vrije trap toegekend van scheidsrechter Hof. Hierop gaf hij een verdediger van FC Boshuijzen zijn tweede gele kaart en deze kon dus vertrekken. Maar deze speler dacht daar anders over en wilde onder geen beding het speelveld verlaten. De scheidsrechter zag zich dus genoodzaakt om de spelers via een afkoelingsperiode naar de kleedkamer te dirigeren. Na dit oponthoud kwamen uiteindelijk de spelers weer terug op het speelveld en hebben de Boys de wedstrijd uitgetikt zonder dat er verder schade werd opgelopen. Ondertussen was bekend geworden dat Lugdunum bij Leiden niet verder was gekomen dan een 1-1 gelijkspel en dat betekende dat Hazerswoudse Boys koploper is in de 4e klasse A. Aanstaande zaterdag volgt de thuiswedstrijd tegen Leidsche Boys en hopelijk weet Manfred van de Bosch zijn team weer fris aan de aftrap te brengen, zodat de Boys hun koppositie kunnen blijven behouden.

Opstelling Hazerswoudse Boys: Joren van Dijk; Stan van Meurs; Roy van Leeuwen; Nick Moerland; Robin de Ruiter; Justin Meijer; Wesley vd Voort (Jeffrey Kastelein) (Vito Martens); Patrick Wassing; Ivo van Aalst; Rick Timmermans; Ruben Windhorst