JO15-1 geeft te weinig en gaat hard onderuit

RCL JO15-2JM

2e klasse 02

16 februari 2019 12:10

Rens van Nierop

De JO15-1 is de voorjaarscompetitie bijzonder slecht begonnen. De mannen van trainers Danny en Timo toonden te weinig inzet en wil om te winnen en gingen hard af tegen de leeftijdsgenoten van RCL.

Vooraf was de boodschap wel duidelijk; kort op de man, weinig ruimtes weggeven en 150% inzet tonen. Dat was vandaag ook wel nodig want de verwachting was dat RCL technisch beter was. Dat waren ze ook maar het werd de bezoekers vandaag zeker in de eerste twintig minuten niet lastig gemaakt. Zo stonden de rood-witte uit Leiderdorp relatief eenvoudig met 0-3 voor met de rust en dat had echt niet gehoeven. Er werd niet ingegrepen, er werd niet gedekt en er was totaal geen samenwerking onderling. De 0-3 was dan nog wel een gevalletje van wel of geen buitenspel maar de scheidsrechter vond het geen buitenspel en dus werd de rust met een 0-3 achterstand ingegaan.

Na de rust was de wil om te werken er wel en lieten Lenn en Dinand zich, ondanks dat het vanuit Dinand een beetje ongelukkig oogde, van hun beste kant zien. Helaas mocht het niet baten en werden ook de tweede helft de doelpunten makkelijk weggegeven. Ook nu wist RCL er drie achter keeper Jeroen te krijgen en was de eindstand 0-6.

Na de 0-6 vond RCL het nodig om te gaan lopen provoceren, vieze overtredingen te maken, te zeuren, te zeiken en met ziektes te schelden. Allemaal niet goed te praten maar ook wij moeten leren om daar niet in mee te gaan. Dat gebeurde een klein beetje en dat moet een leermoment zijn.

Eigenlijk zal deze hele wedstrijd een leermoment moeten zijn. De verwachting van spelers die in de JO15-1 spelen is toch op z’n minst iedere wedstrijd om alles voor jezelf, je medespelers, je trainers en de toeschouwers te geven. Tuurlijk kan het een keer je dag niet zijn maar alsnog zal je de gehele wedstrijd er voor moeten gaan en elkaar moeten helpen. Elkaar laten stikken op dit niveau levert tegendoelpunten op en niet ingrijpen kan zomaar eens funest zijn.

Over twee weken mogen we ons revancheren tegen Alphen JO15-1. Dan zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden maar zal er ondertussen wel 4x keihard getraind moeten worden om het tij te keren!