Voorschoten`97 JO15-2

2e klasse 02

23 maart 2019 12:00

S. (Stefan) Schipper

Na de afgelaste wedstrijd van vorige week tegen Alphia mocht de JO15-1 vandaag aantreden op eigen sportpark tegen Voorschoten’97 JO15-2. De Voorschotenaren draaide een fantastische najaarscompetitie maar zijn nu nog niet op stoom. Een uitgelezen kans wellicht voor de Boys om drie punten bij te schrijven!

De eerste 10 minuten waren de Boys alleen erg onder de indruk van de lengte en fysieke krachten van de tegenstander. Daarna werd gelukkig het ritme gevonden en was het duidelijk zichtbaar dat de Hazerswoudenaren voetbaltechnisch de betere van de twee ploegen was. Probleem voor beide partijen was dat het aan alle kanten goed stond en dat er weinig doelrijpe kansen te zien waren. Of we moeten het moment van Louk pakken die uit een corner de bal net over de lat heen volleerde.

Toch waren er wel mooie momenten in de eerste helft. Zo liet Loe met een fraaie sleepbeweging twee tegenstanders tegen elkaar aan lopen en kon Kjeld een panna noteren toen hij met een korte voetbeweging zijn tegenstander het nakijken gaf. Ook was er een schrikmomentje. Zo’n tien minuten voor rust won Lenn een kopduel maar werd hij hard getorpedeerd door zijn tegenstander. Deze deed alsof hij zich van geen kwaad bewust was en ook de scheidsrechter vond het niet voldoende om het met een gele kaart te bestraffen.

In de rust werd er gekozen om meer fysiek in te brengen met Jarl, Tom G en Dinand om zo ook meer voor het doel van de tegenstander te komen. Deze ruimte was er wel degelijk en het was Dinand die ook oog in oog kwam te staan met de Voorschotense keeper maar zijn schot miste ditmaal kracht en precisie. Ook Jarl kwam een aantal keer goed in de gelegenheid om zijn kwaliteiten te tonen maar ook zijn schoten miste vandaag het doel. Aan de overkant was er weinig aan de hand, Voorschoten wilde wel, maar kon het niet. Zo kon Jeroen vandaag vrij makkelijk alles pakken en vooral trainen aan zijn uittrap want de losse flodders schoven links en rechts naast zijn doel.

Het leek ook te gaan eindigen in een 0-0 maar in de 69e minuut was daar toch het doelpunt van de bezoekers. Na een aanval over de rechterkant kwam de bal via de kluts bij de linkerspits en deze wist het kansje, dat je iedere wedstrijd wel een keer krijgt, te benutten. Wat restte was een minuut die eigenlijk ook net zo goed niet meer gespeeld hoefde te worden. Vol teleurstelling dropen de heren na het laatste fluitsignaal af naar de kleedkamer. Enkel de positieve woorden van de trainer van de tegenstander waren misschien nog wel een opsteker en iets wat wij met ons mee moeten nemen.

Helaas hebben we, net als tegen Alphense Boys, onszelf niet kunnen belonen. We hadden het die eerste 10 minuten zwaar maar herpakte ons goed. Wederom hebben we bij vlagen leuke combinaties laten zien maar hadden we vandaag niet allemaal de vorm om de wedstrijd in ons voordeel te beslissen. Volgende week mogen we wederom naar Alphia om de wedstrijd van vorige week in te halen.