3 - 1

Koudekerk JO15-1

9 februari 2019 10:30

Stefan Schipper

Zaterdag 9 februari eindelijk weer de wei in, of toch niet want tegenstander Alphen JO15-1 meldde zich woensdagavond al af vanwege een groot aantal griepgevallen. Geen wedstrijd dus maar trainer Danny vond een oefentegenstander en deze was welkom na 4 voetballoze weekenden.

Zo stond niet Alphen tegenover onze Boys om 10:30 maar Koudekerk. De Koudekerkers spelen in de derde klasse en durfde het wel aan om het tegen een team van een niveautje hoger te proberen. Het bleef bij proberen want over de gehele wedstrijd waren de Boys beter en dat op 50% van ons kunnen.

De eerste helft met wind mee was het slordig van beide kanten. Zo probeerden Hazerswoude vaak de steekpass achter de laatste linie te geven maar door de wind versnelde de bal te vaak door en eindigde deze tegen het hek. Wel zaten de Boys er goed op en kon het bij vlagen goede combinaties op te zetten maar werden er ook veel te veel verkeerde keuzes gemaakt of moest het allemaal te mooi.

Toch kwam daar een zeer terechte voorsprong. Het was Ryan die het maar eens van een meter of 25 probeerde en de bal over de keeper heen schoot. Koudekerk wilde wel maar kon het niet en de Boys waren ‘los’. Meerdere malen werd er gevaar gesticht maar werd de mogelijkheid of onschadelijk gemaakt of was het te slordig om tot een schot op doel te komen. Toch werd het wel 2-0 en deze kwam op naam van Tom Grootscholten die vandaag een beetje pech had omdat hij drie keer de bal op de paal schoot.

De tweede helft hadden de Boys wind tegen en dat zou misschien wel in het voordeel kunnen werken. Zo zagen we in de tweede helft wel iets meer hoogstandjes van onder andere Kjeld maar werd Koudekerk ook iets brutaler en dacht blijkbaar ook aan aanvallen vandaag. Dat aanvallen kon in ieder geval nog even de ijskast in want net als in de eerste helft voerde een matig spelend Hazerswoude de boventoon en wist ook Kees zichzelf op het scoreformulier te werken. De eerstejaars JO13 speler zette op het juiste moment druk, dribbelde het zestienmetergebied in en schoot de hard en hoog in de korte hoek van de keeper.

De laatste 10 minuten kon Koudekerk wat meer gaan denken aan aanvallen en was het Jeroen die met een fraaie reflex een tegendoelpunt wist te voorkomen. Helaas voor de doelman lag de bal uit de daaropvolgende corner wel in het net en was de stand 3-1 in het voordeel van de Boys.

Vandaag konden we eindelijk weer een wedstrijd voetballen. Weliswaar voor spek en bonen maar dat was ook wel even nodig. We missen het nodige ritme en zullen volgende week toch echt uit een ander vaatje moeten tappen als de competitie eindelijk begint tegen RCL JO15-2. Deze jongens hebben al twee serieuze wedstrijden gehad en beide wedstrijden omgezet in drie punten. We gaan het zien volgende week!