2 - 0

Haz. Boys JO15-1

2e klasse 02

11 mei 2019 13:00

De JO15-1 heeft zich niet beloond voor hun goede spel tegen WVC JO15-1. Na 70 minuten stond er 0-0 op het scorebord maar in de blessuretijd sloeg de thuisploeg koelbloedig twee keer toe.

Het was een lastige week met lastige keuzes die gemaakt moesten worden. Er waren een aantal jongens die nog terug moesten komen van vakantie en jongens die op werkweek waren met school maar gelukkig was iedereen vandaag beschikbaar. Wel een paar met hele kleine oogjes maar iedereen had er zin in. Dat was ook niet zo gek want het was alweer drie weekenden geleden dat er op zaterdags gevoetbald kon worden en dus stond iedereen te trappelen om te beginnen.

Als verrassing in de opstelling was dat er vandaag eens niet met een controlerende middenvelder werd gespeeld maar met een aanvallende. Deze rol zou vervuld moeten gaan worden door Ryan maar de middenvelder haakte vlak voor de aftrap geblesseerd af en was het Jarl die de rol op zich moest nemen.

De wedstrijd begon wat stug en beide teams waren in de eerste helft erg aan elkaar gewaagd. Zonder echt gevaarlijk te worden was wel duidelijk dat Hazerswoudse Boys hier vandaag absoluut niet had hoeven verliezen maar de eerste 25 minuten was het veldspel niet optimaal. Dat werd 10 minuten voor rust wel iets beter maar tot echte kansen kwamen beide teams niet echt. Wel werd er door Hazerswoude 35 minuten lang druk gehouden op de opbouw van WVC en dat was voor de thuisploeg soms met hang en vliegwerk voldoende om met een 0-0 de rust te bereiken.

In de pauze werden er een aantal wijzigingen doorgevoerd en was het veldspel van de Boys echt fantastisch. Er werd in 10 minuten tijd zeven grote kansen gecreëerd maar de ene na de andere kans ging mis. Het was de paal, de keeper, net over, net naast en de bal werd zelfs tot tweemaal toe van de lijn af gehaald. Toch hielden de heren de controle en ook kreeg Tom nog een behoorlijke kans om de gasten op voorsprong te zetten. Helaas was dit niet het geval.

Aan de andere kant kon Jeroen gewoon lekker van het zonnetje genieten en had hij op een paar terugspeelballen na de hele tweede helft niks te doen. Tot dat….

We waren al in de extra tijd toen WVC eindelijk uitbrak en met een schot de lat teisterde. De daarop volgende rebound werd totaal verkeerd ingeschat door de Boys en de bal werd achter Jeroen geschoten. Alles of niks offensief of was daar geen tijd meer voor? Helaas was daar geen tijd meer voor maar bouwde de thuisploeg haar voorsprong wel uit. Nadat de scheidsrechter een overtreding zag (een WVC speler had kramp) werd de vrije trap volledig verkeerd ingeschat door Jeroen en stond er een 2-0 op het scorebord.

Teleurgesteld dropen de heren af. Het was wederom hetzelfde liedje als dat het eigenlijk al is na de winterstop. Wekelijks heel goed mee kunnen komen, soms zelfs de bovenliggende partij maar na 70+ minuten met lege handen staan. Hier kunnen wij alleen ons zelf op aankijken. De geboden kansen moeten, en gaan normaliter, tussen de palen en dan zou er niks aan de hand zijn. We kunnen wel met een goed gevoel terug kijken op het vertoonde spel maar daar scoor je geen punten mee.