1 - 1

Haz. Boys JO15-1

2e klasse 02

13 april 2019 9:30

De JO15-1 heeft, gelukkig zonder kleerscheuren, een punt meegenomen uit Woubrugge. De heren streden dapper, probeerden het hoofd koel te houden maar verlieten toch aangeslagen het veld.

Het was vanaf minuut één al chaos. Eigenlijk voorafgaand aan de wedstrijd al omdat de scheidsrechter niet op kwam dagen en dus werd er ergens anders langs de lijn een scheidsrechter vandaan getrokken die gisteren schijnbaar zijn papiertje heeft ontvangen van de KNVB.

De leidsman zou een zeer grote en cruciale rol vervullen deze wedstrijd maar onze Boys kwamen wel op voorsprong. We hadden de afspraak om op het middenveld de één tegen één duels te winnen en zodoende stonden er plots 4 Boys-spelers tegen 3 Woubruggenaren. Het was Daan die de trekker overhaalde en de scorebord in beweging bracht.

Daarna probeerde Woubrugge het spel te maken alleen lukte het de heren niet. Ze kwamen niet tot kansen en wanneer er balverlies geleden werd schuwde het de thuisploeg niet om harde en vieze overtredingen te maken. Ook als de bal niet in de buurt was wapperde er behoorlijk wat handjes in gezichten van onze knapen. De scheidsrechter keurde dit allemaal goed tot frustratie van onze jongens toe. Zeker toen Dinand na 25 minuten op snelheid voorbij zijn man was en één op één kwam met de keeper. We weten niet of het tot een doelpunt zou zijn gekomen want de rappe vleugelspeler werd vol neergehaald met twee benen door de linksback. De scheids oordeelde dat de bal gespeeld werd en dus restte niks anders dan een ingooi.

Hazerswoude kwam daarna wel iets beter in het spel maar je zag duidelijk dat er toch een klein beetje angst in de ploeg sloop vanwege de schoppen die wij ontvingen. Gelukkig kon de rust wel bereikt worden zonder kleerscheuren.

In de rust hebben we het vooral gehad over de tegenstander en de scheidsrechter. We moesten vooral aan onszelf denken en de focus vasthouden. Woubrugge zou er immers nog een schepje bovenop doen en de scheidsrechter zou de tweede helft echt niet van mening veranderen.

Zo gezegd, zo gebeurde. Woubrugge dacht dat het vandaag een soort freefight was en dat moesten vooral Dinand en Lenn bekopen. De rechtsbuiten kreeg zelfs een gele kaart toen hij wederom een schop kreeg en in zijn val de tegenstander meenam. Een hele rare beslissing maar op dat moment kwamen de Boys wel nog beter in het spel. Dan is het wel heel zuur dat net voordat we weer met 11 man komt te staan dat we een tegentreffer incasseerde. Uit een corner werd de bal eerst twee keer gestopt maar was het daarna toch een doelpunt omdat een Woubrugs been de bal nog net een zetje gaf.

Toch gingen wij vol voor de drie punten en wij kregen nog een paar mogelijkheden maar de grootste kans op drie punten was voor de thuisploeg. Plots ontsnapte een middenvelder uit de rug van onze verdediging maar gelukkig voor ons stond Jeroen in de weg. Dat gebeurde eigenlijk nadat de wedstrijd ontaarde in een potje knokken waarbij Jarl zelfs de rode kaart voorgeschoteld kreeg. Dat valt niet goed te praten maar toen Dinand wederom werd neergesabeld en een verdediger van Woubrugge het nodig vond om de bal keihard op zijn hoofd te schieten was de maat voor de Boys echt vol. Trainer Danny moest zelfs de spelers uit elkaar gaan halen en kreeg een reprimande van de scheidsrechter omdat hij zijn eigen spelers in bescherming nam.

Na de wedstrijd was iedereen aangeslagen omdat sommige spelers van Woubrugge het zelfs nodig vonden om tijdens het handen schudden nog spelers te schoppen.

Vandaag was weer duidelijk een wedstrijd waarin we mentaal keihard aan de tand zijn gevoeld. Hiervan moeten we zeker leren maar het haalt wel al het plezier uit het mooie spelletje wat voetbal kan zijn. Dat er dan vanuit Woubrugge kant niet eens wordt opgetreden tegen het gedrag van de leidsman en tegen hun spelers is hun zorg. Zelfs een aantal supporters van de thuisclub zelf vonden het een belachelijke vertoning maar hier kunnen wij niks aan doen. We moeten vooral het plezier in het spelletje houden en lekker blijven voetballen.

De komende drie weken zijn we vrij. Ook de maandagen zijn voorlopig leeg zodat iedereen kan bijkomen van pijntjes die er dit gehele seizoen eigenlijk al zijn.