6 april 2019 10:30

Scheidsrechter

Ton Schouten

Onbekend

Na de teleurstellende nederlaag heeft de JO15-1 zijn rug een klein beetje gerecht. Op het eigen sportpark was het lang spannend, leek er misschien wel een overwinning behaald te gaan worden maar stond na 67 minuten voetballen een 1-1 stand op het scorebord.

U denkt wellicht; 67 minuten? De leidsman zijn klokje heeft vandaag blijkbaar de laatste minuten gepakt richting de zomertijd waardoor wij iets eerder klaar waren dan normaal en dat pakte helaas genoeg voor ons, op dat moment, niet helemaal lekker uit.

De eerste helft begonnen beide partijen afwachtend maar waren wederom de kansen voor de zwart-witgestreepte. Dat resulteerde uiteindelijk in een voorsprong. Een bal van Jarl in de diepte kwam via het been van een ROAC speler bij Kjeld terecht die vakkundig de keeper passeerde en de bal in het lege doel kon schieten. Zeer goede goal van de spits en de Boys gingen op zoek naar meer. Ook ROAC probeerde wel iets maar zij werden totaal uit hun spel gehaald door de werklust die iedere speler vandaag op de mat heeft gelegd. Zo kwamen de gasten in de eerste helft niet tot kansen en had het misschien wel 2-0 kunnen staan met rust.

Na een fraaie aanval waarbij vier spelers de bal één keer raakte kwam de bal uiteindelijk bij Ryan die het van een metert of 20 maar eens probeerde. Het schot ging richting de bovenhoek maar plots had de keeper van ROAC een goede redding in huis. 1-0 was daarom de ruststand.

In de rust werd er op gehamerd dat we vooral moesten proberen te blijven voetballen en hoe we organisatie neer moesten zetten tegenover de 1-4-2-2-2 van ROAC. Daarnaast moesten we ook vooral rekening houden dat we vooral net niet als afgelopen weekend na rust de kluts kwijt waren.

Bij ROAC zullen er wel harde woorden gesproken zijn in de rust want de Rijpweteringse formatie voerde het temp op, probeerde druk vooruit te zetten en zodoende kwamen de Boys nog maar weinig van eigen helft af. Toch wisten de bezoekers geen levensgrote kansen te creëeren door goed verdedigingswerk en keeperswerk van Jeroen. Toch was het wel oppassen met de snelheid van hun aanvallers.

Helaas voor de Boys kwam daar wel weer het wekelijkse momentje wat er fout gaat en in de tweede klasse, dan weet je het, wordt zoiets keihard afgestraft. De spits van ROAC ontfutselde de bal in de opbouw, kwam oog in oog met Jeroen en liet laatstgenoemde kansloos. Na de 1-1 mocht ook Hazerswoude weer een beetje aan aanvallen denken maar pogingen van afstand belandde naast het doel of in de handen van de keeper. Toch bleef er gestreden worden voor de drie punten en die leken haalbaar.

Zeker toen wij drie minuten voor tijd met een goede combinatie op het middenveld in een 4 tegen 2 situatie kwamen op de helft van de tegenstander. Gas erop en er voor gaan zou je denken maar tot ieders verbazing, ook die van de ROAC trainer vond de scheidsrechter het welletjes voor vandaag en floot hij af na 67 minuten.

Helaas was het ons vandaag niet gegund. We hebben hard gewerkt, bij vlagen goed positiespel laten zien en een aantal kansen gecreëerd.  Ook complimenten aan ROAC voor deze leuke en zeer sportieve wedstrijd. Bij iedere overtreding hielpen de spelers elkaar overeind om daarna weer door te gaan waar wij mee bezig waren.