2 - 1

Haz. Boys JO15-1

2e klasse 02

25 mei 2019 13:45

De JO15-1 is op een ‘teleurstellende’ 10e plaats geëindigd dit seizoen in de 2e klasse. De mannen van Timo en Danny leken in de laatste wedstrijd de volle buit te pakken maar wederom sloeg het noodlot toe in de laatste minuten.

Typerend kunnen we het ondertussen wel noemen. Het aantal punten dat gepakt zou zijn als er geen extra tijd was geweest dit jaar had aanzienlijk hoger geweest maar over het gehele seizoen kunnen we toch wel stellen dat de Boys het geluk niet aan hun zijde hadden.

Vandaag was ook weer zo’n dag. Door blessures en afwezige werd er gebruik gemaakt van Bowen, Tom Benschop en Floris om de ontstane gaten op te vullen. Tom Benschop moest zelfs de hele wedstrijd aan de ba(c)k en deed dat meer dan naar behoren. Ook Bowen speelde een puike wedstrijd en Floris werd ook een halve wedstrijd gegund door Jeroen omdat deze niet geheel fit was.

De eerste helft was ronduit matig van beide partijen. Bij de tegenstander vandaag, SJZ stonden een aantal zeer grote spelers in maar zij konden de defensie van Hazerswoude niet in verlegenheid brengen. Jeroen moest één keer reddend optreden en voor de rest probeerde de Zoeterwoudenaren het meerdere malen van afstand maar deze schoten werden niet gevaarlijk.

Aan de andere kant werd er weinig gecreëerd door onze Boys. De scherpte was er niet, er was geen concentratie en wellicht zat er nog een klein beetje vermoeidheid in de benen van de doordeweekse match tegen Floreant. Na het uitvallen van Björn, kon na de rust gelukkig verder, en de invalbeurt van Bowen begon het allemaal iets beter te lopen maar grossierde het in het maken van de onjuiste keuze(s).

Met de rust stond het dus 0-0 en kon er orde op zaken gesteld worden.

Na de rust werd er door beide partijen bij vlagen leuk gevoetbald. Met name over links werd er bij vlagen goed gecombineerd met Tom Verheul als uitblinker. De linksback vloog met vlagen langs de linkerkant en was zelf verbaast over het feit dat hij een fraaie combinatie met het hoofd opzette. Doelpunten konden eigenlijk niet uitblijven en deze viel ook uiteindelijk in het voordeel van de Boys. Na een goede corner van Daan werd de kopbal van de lijn gehaald maar niet goed verwerkt. Schaduwspits Kjeld wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de bal achter de keeper van de groen-witte.

SJZ begon aan te zetten en probeerden vooral met lange ballen hun spits in stelling te brengen. Dit was ook by far de beste en sterkste speler van de Zoeterwoudenaren en hij kwam ook tot scoren. Nadat Loe, om onbegrijpelijke reden, en een speler van SJZ naar de kant werden gestuurd was het een lange bal die verkeerd in werd geschat door de verdediging. De spits kwam 1 op 1 met Floris en dit buitenkansje liet hij niet onbenut. 1-1.

Ook daarna kreeg SJZ de beste kansen maar waren de Boys dichtbij een voorsprong. Een vrije trap aan de linkerkant nam Daan ala Schone (tegen Madrid) maar zijn bal belandde op de lat. Daarna kon de rebound niet binnengewerkt worden en bleef het dus 1-1. Deze 1-1 werd eigenlijk al behoorlijk laat in de wedstrijd gemaakt en tegen de laatste minuten van de wedstrijd waren de krachten bij de Boys weggevloeid.

Dat resulteert uiteindelijk tot foutjes en van dat foutje wist SJZ te profiteren. Nadat eerst een aanval van SJZ al te makkelijk tot corner weg gegeven werd was het Floris die voor de bal ging maar onder de bal door schoot. Een niet te missen kans en de bal rolde ook tergend langzaam over de doellijn.

Een slotoffensief kwam er aan te pas en toen er een corner kwam werd stormram Jeroen nog even de ploeg in gegooid. Helaas belandde de bal niet op de juiste plek en eindigt het seizoen van de JO15-1 toch een klein beetje in mineur.

Het was een zwaar en lastig seizoen. We misten aan het begin vooral de drive en wil om te winnen van Lenn. De kleine blonde middenvelder had erg veel last van groeipijnen en kwam het eerste half jaar weinig aan spelen toe. Na de winterstop gooiden we de opstelling om zodat we meer defensieve zekerheid kregen met Tom Grootscholten achterin. Met deze wisseling werd het spel de laatste weken ook aanzienlijk beter maar kwamen we te weinig tot scoren. Het verspelen van wedstrijden in laatste minuten komt voornamelijk, denken wij, dat we het fysiek erg zwaar hebben gehad dit seizoen. Met voornamelijk, ‘kleine’ eerste jaars was het soms echt moeilijk om op te boksen tegen hele grote en sterke jongens. Dat is wel typerend voor deze leeftijdscategorie en wellicht is het volgend seizoen anders. Voetbaltechnisch komen wij heel goed mee, zijn we behoorlijk wat wedstrijden beter geweest en daar moeten wij ook onze kracht uithalen.

Het is dus niet alleen complimenten aan bovenstaande spelers maar aan allemaal. We zijn echt gegroeid in ons spel en als team met naar onze mening een aantal wedstrijden die er met het oog uitspringen. Voetballend waren dat de bekerwedstrijden, de thuiswedstrijd tegen Floreant en een groot aantal competitiewedstrijden in de voorjaarscompetitie. Op basis van inzet waren de wedstrijden tegen Rohda ‘76, VEP en Floreant uit fantastisch.

Iedereen verdient dus de complimenten en we gaan het seizoen echt nog passend afsluiten. Komend weekend is er rust maar daarna pakken we de spullen en gaan we richting Duitsland om ons te meten met Nederlandse en buitenlandse teams. Blijkbaar kan je ook als nummer 10 en zonder play-offs Europa in!