JO15-1 vermaakt toegestroomd publiek en wint

Meerburg JO15-2

2e klasse 02

18 mei 2019 10:30

Peter vd Werken

Het was al een tijdje geleden maar de JO15-1 heeft eindelijk een langverwachte en zeer verdiende overwinning geboekt. Waar het vorige week heer en meester was in Roelofarendsveen maar de punten niet meenam was het op het eigen sportpark wel raak. Meerburg JO15-2 werd met 1-0 terug gestuurd maar Zoeterwoude Rijndijk.

Deze tegenstander was geen onbekende voor onze JO15-1. In de beker werd daar al een knappe 1-5 overwinning geboekt die wellicht tegen het spelbeeld in was. Toen was bijna iedere uitbraak van onze Boys raak en zoals bekend is het de laatste tijd juist andersom. Dotten van kansen worden gecreëerd maar de bal wil er niet in.

Toch gingen wij, ondanks de domper van vorige week, met veel zelfvertrouwen het veld in en hoopte wij hetzelfde spel als vorige week te kunnen spelen. Helaas waren er deze zaterdag wel twee tegenvallers. Louk was ziek en meldde zich af en in de warming-up raakte Jarl geblesseerd. Wederom was het een puzzel voor trainer Danny en Timo en tot verbazing van een aantal spelers schoof Juul door naar het middenveld en kwam Bram erin op zijn eigen vertrouwde positie.

Het bleek een gouden zet want op het middenveld waren de Boys heer en meester. Er werd tot hartelust gecombineerd, het spel verlegd van links naar rechts en vice versa en ook verdedigend stonden Lenn, Daan en Juul hun mannetje. Mochten de Rijndijkers er wel een keer doorheen konden komen stonden daarachter het ‘vertrouwde’ viertal en keeper Jeroen nog om het op te lossen. Zo klopte eigenlijk alles maar ontbrak het zeker in de eerste helft aan de eindpas of net dat beetje geluk.

Zo speelde Kjeld zich een keer heel knap vrij, kapte nogmaals zijn man af maar zijn schot miste kracht om echt gevaarlijk te worden. Ook centrale verdediger Tom Grootscholten kreeg een grote kans. Een vrije trap van Daan belandde voor zijn voeten maar hij kwam net niet goed uit met zijn passen om de bal achter de keeper te volleyen. Ook Dinand stichtte met zijn snelheid gevaar en Loe was bij vlagen weer een beetje de oude Loe maar hij miste vandaag nog net dat beetje ritme.

In de rust moesten er keuzes gemaakt worden. Al snel kozen Danny en Timo ervoor om het middenveld en verdediging te laten staan en werden, omdat er gewisseld moest worden, Kjeld en Dinand ‘geslachtofferd’ voor Ryan en Kees. Voor Ryan een aparte positie om in de spits te spelen maar de opdracht die hij meekreeg voerde hij goed uit.

Na de rust merkte je wel hoe verder de wedstrijd vorderde, hoe groter de ruimtes werden maar het middenveld van Hazerswoude werkte zich echt een slag in de rondte. Constant was daar de omschakeling in zowel aanvallend als verdedigend opzicht en als er even naar adem gehapt moest worden dan waren het de aanvallers die het loopwerk naar achteren verrichtte.

Toch was het de thuisploeg die het meest aanspraak maakte op de overwinning. Het was ook een wonder dat Meerburg het hoofd boven water hield en het zolang op 0-0 konden halen. De gasten creëerde na rust geen kans of je moet een vrije trap tellen die Jeroen op kon rapen. Het was dus wachten op de 1-0 en die viel eindelijk ook. Na een goede aanval over de rechterkant kwam de bal bij Juul die twee keuzes had. De bal meegeven in de loop aan Kees of breed leggen op Daan. De laatste optie bleek uiteindelijk de beste en Daan haalde de trekker maar eens over en zag zijn bal achter de keeper in het net ploffen.

1-0 en nu braken nog 10 zware minuten aan. Voor Juul zat de wedstrijd erop. Moe gestreden van al het harde werk dat hij vandaag verricht had kreeg hij een publiekswissel. Met Kjeld kwam er een wat frissere speler binnen de lijnen en de technische middenvelder koos soms met de nodige risico’s om het publiek verder te vermaken. Zonder problemen leken de Boys de wedstrijd professioneel uit te spelen en kregen zij zelfs nog een goede kans op 2-0 met Dinand, die nog binnen de lijnen kwam voor Loe. De buitenspeler werd goed op snelheid bediend, was eerder dan de keeper bij de bal maar kon de bal net niet goed genoeg meenemen om de beslissing te brengen.

Het einde naderde en de scheidsrechter besloot na 70 minuten dat het welletjes was. Ondanks dat hij een zuivere terugspeelbal over het hoofd zag floot hij een prima wedstrijd en meldde hij, net als het vele publiek te hebben genoten van de wedstrijd en het spel van onze jongens.

Een groter compliment kunnen wij vandaag niet aan de jongens geven. Ze hebben vandaag wederom een goede stap in hun ontwikkeling gezet en het is natuurlijk dubbel lekker als je zo’n goede wedstrijd kan bekronen met een overwinning. We kunnen lovend zijn over de wedstrijd van Juul want die was werkelijk vandaag overal waar nodig was maar dan vergeten we een hele hoop andere jongens. Want ook Tom Verheul, Lenn, Daan, Bram en zo kunnen wij nog wel even doorgaan speelden een prima wedstrijd.

Aankomende woensdag kunnen wij deze prestatie een goed vervolg geven tegen Floreant. Wederom een tegenstander met kwaliteiten en die wij al eens tegen zijn gekomen in competitieverband. Toen verloren wij met 0-2 maar dat was onnodig. Op naar revanche dus!