JO15-1 met speels gemak voorbij Bernardus

29 augustus 2019 19:15

Scheidsrechter

Xander Boot

Onbekend

De JO15-1 heeft ook zijn tweede oefenwedstrijd winnend af kunnen sluiten. Thuis op eigen sportpark was er vanaf de eerste minuut geen vuiltje aan de lucht en werd buurman Bernardus met duidelijke cijfers huiswaarts gestuurd.

Nadat afgelopen zaterdag Juul en Kjeld nog niet aanwezig waren was iedereen vandaag wel van de partij. Met veel zin natuurlijk want een derby, of het nou een oefenwedstrijd is of competitie, is altijd een feestje. Voor de wedstrijd werden de afspraken herhaalt van afgelopen zaterdag en besproken hoe we de opbouw zouden gaan verzorgen. Dat laatste was eigenlijk niet nodig want er was voor onze Boys, op één moment na, geen sprake van een opbouw van achteruit.

In de derde minuut was het al gelijk raak. Dinand, speelde zaterdag geen al te beste wedstrijd, was er op gebrand om vandaag wel zijn kunsten te vertonen en veroverde de bal in de opbouw en rondde daarna keurig af. Niet veel later deed hij scoren nog eens dunnetjes over. Nu na goed voorbereidend werk van Levi Swart was de rappe vleugelspeler weer het eindstation en wederom liet hij het net bollen.

Langs de kant was het genieten geblazen vanavond. Er werd prima gevoetbald, er was veel beweging en Bernardus wist niet waar ze het zoeken moesten. Wanneer de bezoekers wel een keer in balbezit kwamen zochten ze snel de lange bal door het hoge druk zetten van onze Boys en dit leverde negen van de tien keer balbezit op voor de zwart-wit gestreepte.

Het was wachten op meer doelpunten en die zouden ook gaan vallen maar we mogen toch wel een kleine kanttekening maken dat er erg veel kansen nodig zijn om tot scoren te komen. Zo kreeg Kees een afgemeten bal op zijn linker maar kon hij de bal net niet genoeg richting mee geven en ook een aantal schoten van randje zestien troffen geen doel. Als het niet makkelijk kan, dan moet het maar fraai en dat dacht de uitstekende Milan ook. Nadat een corner slecht weggewerkt werd door Bernardus kwam de bal terug aan de zijkant bij Levi. Deze wist de bal terug in het spel te brengen en Milan twijfelde geen moment en gooide er maar eens een halve omhaal tegen aan. Of de bal nou aangeraakt werd of niet, een fraaie goal was het zeker!

Voor rust werd het zelfs nog 4-0 en u raadt het vast al, wederom was de heer Swart de aangever. Nu kwam de corner precies op het hoofd van Tom Grootscholten en deze kopte hem goed tegendraads tegen de touwen.

In de rust was er vooral vanuit Ryan de vraag waar hij precies de ruimte moest zoeken en was het vrij duidelijk dat Juul op zoek was naar een doelpuntje. Vooral rechts op het middenveld was de ruimte te vinden vandaag omdat Milan veel het spel naar zich toetrok en vooral vanaf rechts weg trok.

De tweede helft was wel van een lager niveau van de eerste helft maar het gemak waarmee dit team nu al speelt doet menig hart al sneller koppen. De ruimtes waren ook erg groot de tweede helft en er werden voldoende kansen gecreëerd door onze jongens. Helaas was de keeper de tweede helft een sta in de weg. Alleen een schot, met links, van Ryan was hem te machtig. De aanval voor het doelpunt was fenomenaal. Na een aantal schitterende combinaties over verschillende spelers was het Levi, hoe kan het ook anders, die van rechts naar binnentrok en op de rand van het zestienmetergebied Ryan vrij zag staan. De middenvelder probeerde het eens met zijn chocoladebeen en zag de bal in het net rollen.

Daarna waren er nog voldoende kansen om de score verder op te voeren maar ze zullen bij Bernardus blij zijn dat de scheidsrechter na exact 70 minuten affloot voor de wedstrijd. Het was voor onze Boys vandaag een ‘trainingspartijtje’ waarbij er veel mooie dingen getoond werden. Aankomende zaterdag hebben de jongens vrij, daarna wachten bekerwedstrijden tegen eerste klasse teams. Dan hopen wij echt getest te gaan worden want van weerstand worden we alleen maar beter!

Hieronder het verslag van de wedstrijd van afgelopen zaterdag:

Frisogend JO15-1 start met oefenzege

De JO15-1 is het seizoen gestart met een 1-2 overwinning tegen FC Oegstgeest. Ondanks dat de heren tot de late uurtjes nog actief waren op de kermis stonden er dertien enthousiaste kopjes om 08:30 bij de Landvliethal.

Björn was vandaag als extra speler mee want Kjeld was nog op vakantie en Juul stond sinaasappels te pellen voor het goede doel. Bij deze dus alvast bedankt Björn voor je tomeloze inzet.

Groot verschil ten aanzien van vorig seizoen is dat er twee jongens terug zijn op het nest. Zowel Levi Swart als Milan van Vliet besloten om dit seizoen weer te gaan schitteren in het zwart-wit van de Boys. Met deze versterkingen en ook de toevoeging van Kees Grootscholten hopen wij dat de JO15-1 dit jaar hoge ogen gaat gooien.

We begonnen vandaag wel iets afwachtend maar zodra de heren het in de eerste helft een beetje in de gaten kregen, dat was bij Kees nogal snel, stond de 0-1 op het scorebord. Zoals getraind zakte Kees iets uit, werd aangespeeld, zocht de combinatie met Ryan en rondde door de benen van de keeper af.

Daarna domineerde de Boys het spel maar kwam het bewonderenswaardig niet vaker tot scoren. Zo kreeg Loe een behoorlijke mogelijkheid en kreeg spits Levi een goede kans nadat de keeper de bal verspeelde door goed druk zetten voor de Boys. Enkel kreeg de spits de bal niet helemaal onder controle en was de hoek te lastig.

Toch werd er nog gescoord voor rust. Wederom was het Ryan die Kees bediende, nu aan de linkerkant, de buitenspeler wist wel raad met deze geboden mogelijkheid en verdubbelde de score. Daarna begon het ook iets meer bij Oegstgeest te draaien en kwamen zij terug tot 1-2. Er werd te laat druk gezet waardoor het centrum uit elkaar getrokken werd en de spits van Oegstgeest een niet te missen kans bood.

Eigenlijk geen vuiltje aan de lucht. In de rust werd benadrukt dat we vooral de concentratie moesten behouden en taken uit moest blijven voeren. Helaas viel dat na rust niet mee. Vooral de eerste 20 minuten waren beneden het niveau dat wij kunnen halen en geregeld al laten zien. Er werd te snel de diepte gezocht, de posities werden niet meer goed ingevuld en met name de warmte eiste zijn Tol.

Ook de thuisploeg had hier nog last van maar die oogde wel al iets fitter dan onze jongens. Enkel konden zij geen kansen creëeren en kregen onze Boys met een aantal afstandsschoten, corners en een strafschop nog de grootste kansen om tot scoren te komen. De strafschop van Milan werd helaas goed gestopt door de keeper.

Het laatste kwartier ging het iets beter. Er was met Milan op het middenveld weer iets meer voetbal en met Tom achterin ook meer rust. Toch zijn er vandaag, die zullen er voorlopig echt nog zijn, voldoende verbeterpunten te zien en daar gaan we ook hard mee aan de slag.

Niet aankomende zaterdag maar donderdag staat er wederom een wedstrijd op het programma. Dan kruisen de degens met buurman Bernardus.