Haz. Boys JO15-1

2e klasse 2

21 september 2019 8:45

W. (Wim) Vink

Zonder enige moeite heeft de JO15-1 zijn eerste competitiewedstrijd gewonnen. Uit, om 08:45, tegen Noordwijk JO15-2 werd het 0-4 voor de manschappen van trainer Danny.

Het was eigenlijk geen heel lekker weekje geweest voor de Boys. Er waren wat pijntjes, jongens waren op kamp en over de dinsdagtraining hoeven we het niet eens te hebben. De donderdagtraining maakte daar wel verandering in en vol vertrouwen, ook na de bekerwedstrijden, begonnen de jongens aan de competitie.

Ook de tegenstander had een goede bekercompetitie en bereikte de volgende ronde door middel van een beter doelsaldo. Het zou dus misschien wel een pittige kluif kunnen worden maar al snel bleek dat onze jongens niks te duchten hadden vandaag. De controle was er, de kansjes waren er ook maar het ontbrak vandaag een beetje aan scherpte. Zeker in de eerste helft, met de rust stond het 0-3, had er veel vaker gescoord kunnen en moeten worden. Helaas was dit niet het geval omdat er na de 0-3 vaak gekozen werd voor afstandsschoten terwijl er veel grotere kansen gecreëerd hadden kunnen worden door het goed uit te spelen.

Het duurde 20 minuten voordat de score vandaag geopend werd. Na herhaaldelijk gevaar voor het doel van Noordwijk moest laatste man Tom Grootscholten het bal maar openen. Een corner van Ryan belandde op zijn hoofd en dan weet je al dat de kans groot is dat de bal in het net ploft. Dat gebeurde ook en zo stond het 0-1. Nog geen minuut later was het Kjeld die op zeer fraaie wijze de 0-2 op het scorebord schoot. Nog fraaier aan het doelpunt was de pass van Juul die na goed doorzetten de bal bij hem bezorgde.

In de 30e minuut kwam het scorebord weer in beroering. Dinand speelde zich knap vrij aan de linkerkant en werd onreglementair gevloerd door een verdediger van de rood-witten. Strafschop was het oordeel van de uitstekend fluitende leidsman en dat betekende voor Tom Grootscholten zijn 2e van de dag.

In de rust werd er gewisseld en aangegeven dat we scherper en nauwkeuriger moesten zijn voor het doel en in de passing. Helaas pakte dat in de tweede helft niet zo uit als we zouden hopen. Naast de instructies was het de bedoeling dat we vaker tot scoren zouden komen maar helaas bleven veel doelpunten uit.

Het was de paal, de keeper en/of de bal ging naast. Het veldspel was wel beter maar ook daar zijn nog veel verbeteringen in toe te passen zodat we de bal nog sneller rond kunnen laten gaan, de vrije man vinden en misschien nog meer kansen creëeren dan dat we vandaag gedaan hebben. Qua controle en balbezit hebben we vandaag echt de gehele wedstrijd gedomineerd en daardoor droop de frustratie er ook vanaf bij de Noordwijkers. Zo moest de scheidsrechter tot tweemaal toe het kaartenboekje pakken om een speler te bestraffen met een gele kaart. Totaal onnodig en ook heel onsportief om zo je tegenstander proberen uit de wedstrijd te spelen.

Kees Grootscholten had nog wel het slotakkoord door 6 minuten voor het laatste fluitsignaal de vierde treffer te maken. Na een afgeslagen bal kwam het leer voor de voeten van de linksbuiten die met een droge knal de bal in de verre hoek schoot.

We mogen op zich niet ontevreden zijn met deze 0-4 overwinning maar we hebben allemaal gezien dat er nog voldoende verbeterpunten zijn. We hebben de gehele wedstrijd gedomineerd, de rust bewaard, kansen gecreëerd en strijd geleverd. Komende week pakken we de punten weer op en volgende week spelen we een thuiswedstrijd tegen Ter Leede JO15-2. Dan moeten we weer laten zien dat we ook komende week weer stappen hebben gezet.