Ter Leede JO15-2G

2e klasse 2

28 september 2019 10:30

S. (Stefan) Schipper

De JO15-1 heeft zijn tweede competitiewedstrijd met ruime cijfers gewonnen. De Boys kende ook geen genade voor Ter Leede en zegevierde met 9-0.

Afgelopen week waren de trainingen vooral nat maar het doel van de training was duidelijk. Er moest vandaag meer ruimte gecreëerd worden zodat we minder achteruit zouden moeten voetballen en dus sneller het middenveld of de aanval konden bereiken. Dat lukte zeker in de eerste helft zeer aardig en kwamen de Boys, op een gemiste penalty van Ter Leede na, niet in de problemen.

De score werd al vroeg geopend. Een corner van Levi landde precies voor de voeten van Milan die in de 4e minuut de score opende. Daarna duurde het een minuut of 10 voordat de voorsprong verdubbeld werd. Ditmaal was het Levi die scoorde. De spits kwam nog niet tot scoren na zijn terugkeer in het zwart-wit maar de eerste was erg vrij. Hij werd vrij gespeeld door Ryan en zag de Sassenheimse keeper op 10 meter voor zijn doellijn staan. Met een leep balletje verschalkte hij de keeper en stond het 2-0.

Na de 2-0 ging het snel met de score. Zo stond het een minuut na de 2-0 al 3-0 nadat Tom Grootscholten een penalty benutte. De 4-0, 5-0 en 6-0 kwamen op naam van Levi die nu dus echt los was. De 4-0 werd voorbereid door goed druk zetten van Lenn. Via hem kwam de bal voor de voeten van de goaltjesdief die de keeper omspeelde en de bal in het doel dribbelde. De 5-0 was ook een erg fraaie goal. Wederom wist Lenn Levi te bereiken en met een schitterend knal kwam de bal in de rechterbovenhoek.

Dat was voor de rust nog niet genoeg want wederom kwam de nummer 9 tot scoren. Nu was Ryan de aangever die met een schitterende steekpass de blonde aanvaller wegstuurde en nu vond hij het gaatje tussen de benen van de keeper.

In de rust werd de opstelling iets gewijzigd en probeerde we de jongens gefocust te houden. Helaas kwam het spel dat we voor ogen hebben de tweede helft niet helemaal uit de verf maar waren we de gehele wedstrijd wel de bovenliggende partij.

Na rust werd er natuurlijk ook nog gescoord. Zo had Juul vlak na rust eindelijk zijn doelpunt te pakken na een corner van Levi en deed Tom Grootscholten dit ook nog eens dunnetjes over. De laatste man scoorde al zijn 7e doelpunt van het seizoen en is dus niet achterin belangrijk maar ook voorin staat hij zijn mannetje.

Daarna waren er nog voldoende kansen om vaker tot scoren te komen en was het Dinand met een fraai slotakkoord. Met een mooie individuele actie passeerde de rechtsbuiten twee tegenstanders en rondde met zijn linkerbeen keurig af.

Ondanks de ruime en verdiende overwinning hebben we ook deze wedstrijd, met name de tweede helft, voldoende punten gezien waar we beter mee om moeten leren gaan. Natuurlijk nodigt het uit om tegen dit soort tegenstanders moeilijke oplossingen te zoeken maar juist in dit soort wedstrijden moeten we leren om uit onze taak te spelen en niet de trukendoos te openen.

Volgende week wacht Woubrugge. Daar hebben we nog een appeltje mee te schillen na de wedstrijd van vorig jaar. Het doel is dan vooral om ons kopje erbij te houden en onze voeten te laten spreken.