5 oktober 2019 9:00

Scheidsrechter

Stefan Schipper

Onbekend

Hazerswoudse Boys JO15-1 heeft ook zijn derde competitiewedstrijd gewonnen. Thuis tegen VV Woubrugge JO15-1 werd ondanks het missen van vele kansen een eenvoudige 5-0 overwinning geboekt.

Het had vandaag heel anders af kunnen lopen maar de Boys kwamen bij een 1-0 voorsprong bijzonder goed weg. De spits van Woubrugge had direct na de 1-0 de kans om de stand gelijk kunnen trekken maar wonder boven wonder belandde zijn schot, voor een geheel leeg doel, op de lat.

Eigenlijk was dat ook het enige moment dat Woubrugge gehad heeft vandaag voor het doel van Jeroen. Zelfs dat was een klein wonder want de Boys begonnen vrij slordig aan de wedstrijd en speelde erg gehaast. Toch stond er met de rust een 2-0 voorsprong op het scorebord door twee prima doelpunten. De eerste kwam van de voet van Milan die met een fantastische loopactie vrij werd gespeeld uit een snel genomen vrije trap van Levi. Daarna ontstond dus dat hachelijke moment. Juul wist een aanval van Woubrugge onschadelijk te maken en speelde de bal terug op Jeroen. Deze vergat de bal aan te nemen, wilde hem direct naar voren trappen maar raakte de bal volledig verkeerd. Tergend langzaam rolde de bal richting de strafschopstip waar de spits van Woubrugge stond.

Iedereen kon niet geloven wat er gebeurde. Waar de Woubrugse bank het doelpunt al vierde belandde de bal op de kruising. Na dit hachelijke moment stelde de Boys gauw orde op zaken en schoot Kees, na wederom een assist van Levi, de bal achter de uitstekend spelende keeper van de gasten.

De 2-0 met rust was ondanks de slordigheden terecht en het hadden er wel 5 kunnen zijn maar vaak stond de keeper in de weg en dat stond hij ook in de tweede helft. Woubrugge had zich al neergelegd bij een nederlaag, mede omdat de Boys na rust vlot tweemaal scoorde, waardoor zij niet meer in de problemen kwamen. Uiteindelijk stopte de teller op 5-0.

Dat kwam met name omdat er in de rust wederom op de gemaakte afspraken werd gehamerd en dat als we hoger willen spelen we dit soort eerste helften niet ongeschonden door zouden komen. Daar waren de Boys het mee eens en de tweede helft werd er orde op zaken gesteld. Het veldspel was verzorgder, de vrije man werd makkelijker gevonden en er werden goede combinaties opgezet.

Het was al een minuut na rust toen Levi de 3-0 op het scorebord zette na een voorzet van Dinand en Loe die de wedstrijd eigenlijk in de 39e minuut helemaal in het slot gooide met een afstandsschot. Deze assist werd verzorgd door Levi die daarmee zijn seizoensaantal op 10 assists neerzette. Ook het doelpunten aantal van de bewegelijke spits begint op gang te komen want met de 5-0 zorgde hij ook al voor zijn 6e doelpunt dit seizoen.

Toch was er ook de tweede helft nog een kleine aanmerking op het spel van de Boys. Wederom werden er een hoop kansen om zeep geholpen door mede goed keeperswerk van de Woubrugse doelman maar belandde er ook een hoop 100% kansen aan de verkeerde kant van het aluminium. Hier kan komende week echt nog een hoop aandacht aan besteedt gaan worden omdat we overtuigender om moeten gaan met de geboden mogelijkheden.