Be Fair JO15-1

Groep 2 37

7 september 2019 9:00

Ton Schouten

Hazerswoudse Boys JO15-1 heeft zijn eerste bekeroverwinning geboekt. Thuis op veld 3 werd Be Fair JO15-1 getrakteerd op een nederlaag.

Eigenlijk begon vorig weekend het bekeravontuur maar omdat de tegenstander haar 100-jarige bestaan vierde was er een vrij weekend voor onze Boys. Tegenstander Be Fair ging de strijd aan en won met maar liefst 8-0 van het Bleiswijkse Soccer Boys. Het zou dus geen misselijke tegenstander zijn vandaag.

Aftrap 09:00 en dat was erg vroeg voor onze jongens. Ook voor de toegestroomde ouders was het erg vroeg om langs de lijn te staan en dat waren de meesten niet meer gewend. Onze Boys ook niet want half slaperig kwamen de bezoekers akelig dichtbij een voorsprong. Een corner vloog over Jeroen heen en kwam via de binnenkant paal met toeval in zijn handen terecht. Daarna waren onze jongens wel wakker en werden de Waddinxveners terug gedrongen op eigen helft.

De controle was er, de vrije man werd makkelijk gevonden maar echt grote kansen leverde dat de eerste 10 minuten niet op. Ook onze tegenstander kreeg geen kansen en probeerden ons af te troeven met counters. Één van deze counters werd snel onderschept door Milan die gelijk Levi de diepte in stuurde. De teruggekeerde spits had twee opties. Het uitspelen met Kjeld of op slinkse wijze de keeper verrassen. Dat laatste gebeurde. Met een fraai schot bleef de keeper verbouwereerd staan maar helaas trof hij de lat.

De volgende kansen dienden zich gelijk al aan en met name over de rechterkant waren er leuke combinaties tussen Loe en Kjeld. Een Be Fair speler moest aan de noodrem trekken wat een vrije trap aan de rechterkant opleverde. Milan besloot zich over de bal te ontfermen en legde de bal panklaar op het hoofd van de vrijstaande Tom Grootscholten die de bal knap raak kopte! Schitterende goal en nu was het zaak om door te drukken.

De Boys drukte ook door en Juul benoemde het in de rust dat wij de tegenstander in de houdgreep hadden maar hun nog niet af konden laten tikken. Duidelijk was wel dat wij het betere van het spel hadden, geen ruimtes aan de tegenstander lieten en dat we ook voor het doel gevaarlijker waren. Het resulteerde niet in doelpunten en toen het begon te regenen kreeg Be Fair ook nog een beetje hoop.

Deze hoop vervloog voor rust vast bij de gasten. Na een aantal overtredingen, van beide kanten, was deze echt goed raak. De rechtsback stoomde op aan de rechterkant van het veld maar had niet voldoende controle over de bal. Wat resulteerde in een keiharde aanslag op Lenn zijn enkel. De scheidsrechter had geen keus en moest dit wel bestraffen met een directe rode kaart. Voor Lenn was het helaas einde wedstrijd en wij hopen dat de schade meevalt.

In de rust werd er besproken hoe wij ons aan zouden gaan passen op het systeem van Be Fair. Zij waren nu eenmaal aan zet maar kozen er voor om wederom op de counter te gaan spelen. Enig verschil was dat ze zich nu echt optrokken tot op de rand van hun eigen zestien waardoor het erg druk was in de as van het veld.

In dat soort gevallen moet het tempo omhoog en moeten we voor elkaar ruimte maken om te gaan voetballen. Helaas kwam dat niet tot uiting in de tweede helft waardoor het een strijd van man tegen man werd. Dat we dan toch nog een aantal keer zwijnen in de laatste fase van de wedstrijd is voor ons gelukkig maar dat hebben we ook een beetje aan onszelf te danken. Gelukkig floot de scheidsrechter na 5 minuten blessuretijd af en was de eerste officiële overwinning een feit.

Al met al een leerzame wedstrijd vandaag.  We hebben de overwinning dik verdiend maar we moeten snel gaan leren om dit soort wedstrijden te ‘killen’. Dit was vorig seizoen ook vaak het probleem  en dan viel het kwartje vaak de verkeerde kant op.

Komende week gaan we hier mee aan de slag en volgende week wacht de volgende eerste klasse tegenstander. Dan trekt de JO15-1 naar Bleiswijk om het op te nemen tegen Soccer Boys JO15-1.