JO15-1 imponeert één helft en vergeet te winnen

1 - 1

Haz. Boys JO15-1

Groep 2 37

14 september 2019 11:00

Hazerswoudse Boys JO15-1 heeft een punt over gehouden aan hun tweede bekerwedstrijd. Uit in Bleiswijk stond na 70 minuten voetballen 1-1 op het scorebord en daar zal de thuisploeg wel eens erg tevreden over kunnen zijn.

Er leek vandaag geen vuiltje aan de lucht de eerste helft. De Boys domineerde, hadden de tegenstander waar het hebben wilde hebben en creëerde een hand vol met grote kansen. De eerste kans was voor de jarige Loe. Na een goede loopactie werd hij de diepte in gestuurd door Tom Grootscholten maar hij was te gehaast met schieten en schoot de bal in het zijnet. Daarna volgde nog een paar kansjes en de Bleiswijkers zaten duidelijk met hun handen in het haar. De enige oplossing volgens hen was overtredingen maken en zo lag het spel een aantal keer stil vanwege een blessurebehandeling.

Tot ergernis aan toe kwam de thuisploeg zelfs nog tegen alle verhoudingen in op voorsprong. Hun linksbuiten was er vandoor, werd gevloerd en kreeg de vrije trap mee. Deze werd voor het doel gedraaid en werd volledig verkeerd ingeschat door de verdediging. Appeltje eitje om hem binnen te koppen dus.

Daarna volgde een stormloop op het doel van Soccer Boys en het was een wonder dat er alleen gescoord werd via een strafschop. Deze werd gegeven nadat Tom Grootscholten bij een corner naar de grond getrokken werd en de laatste man schoot de bal zelf binnen. Andere kansen van onder andere Dinand werden tot frustratie aan toe gestopt of gingen naast.

De frustratie aan de kant van de thuisclub was ook te merken want zowel Lenn als Kjeld werden hard getackeld en tot ongenoegen vanuit de leiding van onze Boys besloot de leider van de Bleiswijkers de scheidsrechter in de rust een uitbrander te geven en betichte hem als uitfluiter.

Na de rust hadden onze Boys de wedstrijd binnen 5 minuten wederom moeten killen. Zo koos Bram voor eigen succes waar hij beter breed had kunnen leggen en belandde een vrije trap van Levi op het hoofd van Tom Grootscholten. Hij leek zijn tweede goal te maken maar zag zijn poging rakelings langs de paal gaan.

Schijnbaar was het voor Soccer Boys aanleiding om opportunistischer te gaan spelen en de grenzen nog verder op te zoeken. Zo konden bepaalde Bleiswijkers hun handjes niet thuis houden en was hun spits zo geïrriteerd over zijn eigen spel dat hij zichzelf volledig uit de wedstrijd speelde. Daar tegenover wisten onze Boys geen vuist meer te maken en moesten wij nog waken voor een tegentreffer. Gelukkig voor ons waren zij niet bij machte om echt gevaar te stichten voor het doel en kon Jeroen zonder zich echt in het zweet te werken na 70 minuten zijn teamgenoten vergezellen naar de kleedkamer.

Met een puntje staan wij op matchpoint om door te gaan in het bekertoernooi. Er dient dan wel gewonnen te worden van ONA en wanneer deze wedstrijd gespeeld wordt is nog de vraag. Volgende week start de competitie met een uitwedstrijd tegen VV Noordwijk. Dan zullen we echt de kansen af moeten maken om serieus mee te doen voor promotie naar de 1e klasse.