Woubrugge 1

0 - 5

4e klasse A

19 oktober 2019 14:30

Waar Hazerswoudse Boys vorig seizoen nog 2x met lege handen stond in de onderlinge confrontaties met Woubrugge had het afgelopen zaterdag een relatief gemakkelijke middag in en tegen Woubrugge. Met de rust was de stand al 0-4 in het voordeel van de bezoekers via doelpunten van Vito Martens en Leo de Ruiter. Na rust wist Vito Martens er nog eentje bij te prikken met een klinkende 0-5 overwinning voor Hazerswoudse Boys als eindresultaat.

Koploper Hazerswoudse Boys begint de wedstrijd zonder aanvoerder Justin Meijer. Door de afwezigheid van Justin schuift Nick Moerland een linie naar voren en neemt Mark de Ruiter de positie in het hart van de verdediging in.
In de beginfase is het de thuisclub die de Boys in de verdediging drukt maar geen kansen weet te creëren. Hazerswoudse Boys krijgt na 12 minuten de eerste kans wanneer spits Vito Martens handig een vrije trap versiert aan de zijkant van het strafschopgebied van Woubrugge. Jari Meertens legt bal uit de vrije trap tussen keeper en verdediging waarop Vito Martens het meest alert reageert en hij kopt de bal van dichtbij binnen en zet de Boys op voorsprong. Na 20 minuten is er het eerste werk voor keeper Patrick van der Reest op een strak schot van 20 meter door aanvoerder Chris Verhoef dat zonder al te veel moeite wordt gepakt. Halverwege de eerste helft trekt Hazerswoudse Boys het initiatief naar zich toe en in deze fase wordt het verschil gemaakt. Als er ruim een half uur is gespeeld lanceert Jari Meertens met een lepe bal Vito Martens die alleen voor keeper Michael Kneulman koel blijft en de bal langs de kansloze sluitpost binnen schuift. Een minuut later is het opnieuw raak wanneer Leo de Ruiter scoort na een vlotte combinatie met Jari Meertens en Thijs van Wetten. Een paar minuten later is Leo de Ruiter opnieuw het eindstation van een snelle aanval wanneer Nick Moerland de bal verovert op het middenveld en de bal razendsnel via Jari Meertens en Vito Martens bij Leo bezorgt die via keeper Michael Kneulman raak schiet. Vlak voor rust wordt het zelfs nog bijna 0-5 alleen staat de paal 2x succes in de weg voor eerst Leo de Ruiter en daarna Vito Martens en in 3e instantie wordt de inzet van Glenn Bennis nog van de lijn gered.

Na rust zet de thuisclub alles op alles om in ieder geval de eer te redden en gaat direct een op een spelen. Dit levert een aantal corners op voor de thuisploeg waarbij een ervan via het hoofd van Chris Verhoef net over de kruising verdwijnt. Na 5 minuten spelen in de 2e helft moet Patrick van der Reest aan de bak op een schot van Thorn Buntsma van rand zestien die hij in 2x weet te pakken. Hazerswoudse Boys krijgt veel ruimte voor snelle counters maar weet deze niet goed uit te spelen. In de 70e minuut krijgt Ties Tijssen de kans om te scoren vanaf de elfmeterstip nadat Thijs van Wetten is gevloerd maar keeper Kneulman weet de strafschop te keren. Met nog een kwartier te spelen is Leo de Ruiter dichtbij zijn 3e treffer van de middag als Stan van Meurs opstoomt en de bal via Thijs van Wetten bij Leo bezorgt die zichzelf knap vrijspeelt maar zijn schot net gered ziet worden door de vingertoppen van keeper Michael Kneulman die wel een corner moet toestaan. De aansluitende corner van Jari Meertens belandt op het hoofd van Vito Martens en hij weet van dichtbij de 0-5 eindstand binnen te koppen en maakt daarmee zijn 3e van de middag. En met deze zege blijft Hazerswoudse Boys trotse koploper in de 4e klasse.

Volgende week speelt Hazerswoudse Boys om 14:30 uur thuis tegen MMO. Aanstaande dinsdagavond speelt Hazerswoudse Boys om 20.30 uur voor de beker in Woerden tegen Sportlust.