Hazerswoudse Boys blijft koploper na overwinning op Roodenburg.

3 - 1

Roodenburg 1

4e klasse A

12 oktober 2019 14:30

Op een druilerig sportpark heeft Hazerswoudse Boys zonder goed te spelen de koppositie behouden. Echt geïnspireerd leek het elftal van trainer Wilco Wapenaar niet, maar desondanks werden er aan het eind van de middag drie punten bijgeschreven (3-1).

De start van de wedstrijd liet even op zich wachten; de Leidse keeper moest om half drie nog even naar binnen voor een sanitaire stop. Dit duurde scheidsrechter van der Velden op een gegeven moment te lang en besloot toch de wedstrijd in gang te zetten. Een verdediger van Roodenburg deed zijn shirt binnenstebuiten aan en startte de eerste vijf minuten als keeper. De Boys kon niet van deze situatie profiteren want deze invaldoelman kreeg slechts één rollertje te verwerken. Toen de keeper terug was van zijn sanitaire stop ontspon er een wedstrijd waarin Roodenburg heel makkelijk overeind bleef tegen een inspiratieloos Hazerswoudse Boys. De Boys creëerde nagenoeg geen kansen en zo was de eerste mogelijkheid dan ook voor Roodenburg. Want na een mooie volley van Roodenburg was het Justin Meijer die de bal van de lijn kopte. Verder was Hazerswoudse Boys wel de betere partij maar wist het Roodenburg maar sporadisch echt moeilijk te maken. De eerste Hazerswoudse kans was pas na 25 minuten. Het was spits Leo de Ruiter die net niet bij de bal kon na een scherpe voorzet van Thijs van Wetten. Vijf minuten voor rust was het toch opeens raak. Aanvaller Thijs van Wetten gaf een splijtende dieptebal op Leo de Ruiter. Alleen voor de keeper had de Hazerswoudse spits geen moeite om te scoren (1-0). Vlak voor rust was het weer Thijs van Wetten die een mooie dieptebal verzond. Ditmaal op Vito Martens. De aanvaller van de Boys nam de bal knap mee en kruiste voor zijn verdediger langs het strafschopgebied in. Er volgde een overtreding en de scheidsrechter kon niet anders dan een strafschop geven. De door aanvoerder Justin Meijer matig genomen penalty ging via de keeper in het doel (2-0). Met deze stand werd de rust bereikt. Na rust was het spelbeeld niet veel anders. Hazerswoudse Boys had veel balbezit, gaf weinig kansen weg maar kwamen zelf ook amper tot mogelijkheden. Toen de miezerregen ook nog overging in een flinke bui  besefte het aanwezige publiek dat ze wel eens een lekkerdere middag op het sportpark hebben beleefd. De wedstrijd kabbelde rustig voort. Roodenburg verdedigde netjes en gedisciplineerd en Hazerswoudse Boys leek het zo wel best te vinden. Heel af en toe veerde het publiek op. Zo was er een hele fijne voorzet van Robby Kraan vanaf de linkerkant waar spits Vito Martens net niet bij kon om deze tot doelpunt te promoveren. Een kwartier voor tijd werd er dan toch nog gescoord; na een perfecte voorzet van de rechterkant van Justin Meijer nam invaller Ivo Vogelaar de bal in eens op zijn schoen. Hij raakte de bal niet echt lekker en deze leek een prooi te worden voor de Leidse doelman. Maar de keeper verkeek zich op de bal en deze verdween door zijn handen in het doel (3-0). Vlak voor tijd kreeg Roodenburg haar eretreffer waar het eigenlijk ook wel recht op had. Een snoeihard afstandsschot ging via de vingertoppen van Patrick vd Reest en de onderkant van de lat in het doel (3-1). De goed leidende scheidsrechter van der Velden floot om even voor half vijf voor het einde en wist de Boys dat het voor minimaal nog één week de koploper is.

Volgende week speelt Hazerswoudse Boys uit bij Woubrugge.

Opstelling Hazerswoudse Boys: Patrick vd Reest; Stan van Meurs; Nick Moerland; Ties Tijssen; Robby Kraan (Tyler van Buuren); Justin Meijer; Joris van Zanten (Jari Meertens) Leo de Ruiter; Glenn Bennis; Thijs van Wetten; Vito Martens (Ivo Vogelaar);