Haz. Boys 1

4e klasse A

2 november 2019 14:30

Onbekend

Voor het eerst in de geschiedenis van beide verenigingen stond zaterdag 2 november 2019 de derby op het programma tussen Bernardus en Hazerswoudse Boys. Na een eerste helft waarin de Boys de bovenliggende partij waren. Gaf de tweede helft een totaal ander beeld en maakte Bernardus gebruik van het windvoordeel en bracht de Boys verdediging aan het wankelen en werd de derby afgesloten met een 3-3 gelijkspel.

Het begin van het duel was van beide partijen zeer afwachtend en pas in de 16e minuut was de eerste mogelijkheid voor de Boys waar Justin Meijer zijn inzet net naast het doel zag belanden. Een onbesuisde actie van Jeffrey van der Heiden buiten de lijnen levert Robby Kraan een hersenschudding op en hij moest het veld verlaten en zijn verwonding in het ziekenhuis laten verzorgen.  Maar in de 27 e minuut weet de aanvoerder van de Boys toch de score te openen met een onhoudbare uithaal achter de uitblinkende doelman Luuk Enter. Bernardus heeft veel moeite om van zijn eigen helft te komen, maar in een spaarzame counter komt Hassan Knobbout oog in oog met Patrick van der Reest maar de doelman weet zijn inzet met de voeten te stoppen. De Boys weten niet verder door te drukken en zodoende gaan beide teams de rust in met een 0-1 stand.

In de tweede helft een totaal ander beeld van de wedstrijd waar bij Bernardus Kevin Kersseboom in het veld gekomen is en voor veel onrust in de Boys defensie zorgt. De Boys kwamen al goed weg toen een corner rechtstreeks op de paal belandde. Uit een uittrap van Luuk Enter taste de verdediging van de Boys overal naast en wist Daniel van Leeuwen hier wel raad mee en schiet de 1-1 in de 55e minuut binnen. De Boys hadden hierop snel antwoord op als in de 59 e minuut Leo de Ruiter een voorzet van Vito Martens binnen tikt en de Boys weer op een 1-2 voorsprong brengt. Maar een inschattingsfout van Ties Tijssen aan de zijllijn geeft Hassan Knobbout de gelegenheid om een voorzet te geven en Daniel van Leeuwen kopt de 2-2 achter Patrick van der Reest. In de 78e minuut maakt de goaltjesdief er zelfs 3-2 van wanneer hij uit een voorzet van Koen Schellingerhout de bal binnen schiet. De Boys konden vlak voor tijd een nederlaag voorkomen toen Leo de Ruiter een mooie kopvoorzet van Jari Meertens binnen tikte en de einstand op 3-3 bepaalde. De Boys likte na afloop hun wonden en hadden na rust geen antwoord op het opportunistische spel van de thuisploeg en moesten genoegen nemen met een punt waar er vooraf op drie waren gerekend. Volgende week staat er weer een uitwedstrijd op het programma en wel bij Warmunda uit Warmond.

Opstelling Hazerswoudse Boys: Patrick van der Reest; Tyler van Buuren (Ivo Vogelaar); Ties Tijssen; Mark de Ruiter; Robby Kraan (Stan van Meurs); Justin Meijer; Glenn Bennis; Joris van Zanten(Jari Meertens); Leo de Ruiter; Thijs van Wetten; Vito Martens