S.V. Kickers '69 1

0 - 2

4e klasse A

1 februari 2020 14:30

Zonder zelf groots te spelen heeft Hazerswoudse Boys van Kickers gewonnen. Het elftal van Wilco Wapenaar gaf nagenoeg geen kansen weg en was vlak voor rust twee keer doeltreffend. Door deze overwinning blijft het op de tweede plaats staan.

Onder zonnige maar door de harde wind lastige omstandigheden zette de scheidsrechter de wedstrijd in gang. De harde wind stond dwars over het veld en dat was te merken aan de vele inworpen aan de oostkant van het veld. Beide ploegen begonnen voorzichtig. Waarbij vermeld dient te worden dat Kickers het eerste half uur meer balbezit had en ook verzorgder voetbal speelde. Beide ploegen kregen in de beginfase één kleine mogelijkheid. Zo mocht Glenn Bennis uithalen van de rand van het strafschopgebied na goed terugleggen van Jelle Nieuwhof. Maar hij raakte de bal niet vol en zo ging zijn poging ver naast. Ook Kickers kreeg dus haar mogelijkheid, want na een goede actie van hun linkshalf werd zijn voorzet net naast gewerkt door één van de aanvallers van het elftal uit Leimuiden. Na het eerste half uur begon de Boys het spel naar zich toe te trekken, misschien niet direct qua veldspel maar wel qua kansen. Zo had Glenn Bennis een mooie actie op links in huis. Hij passeerde soepel twee man en zag zijn voorzet tot corner verwerkt worden. Deze hoekschop werd bij de tweede paal bijna binnen gewerkt door Robbie Kraan, ook de scrimmage die daarop volgde, leverde geen doelpunt op. Vijf minuten voor rust kwam de Boys toch op voorsprong. Na een hele mooie, soepel lopende aanval via Justin Meijer, Jari Meertens, Ivo Vogelaar kwam de bal uit bij de tweede paal staande Leo de Ruiter. De snelle Hazerswoudse spits kwam goed voor zijn directe tegenstander en werkte de bal knap binnen (0-1). Vlak voor rust verdubbelde Ivo Vogelaar de marge. Want na een knappe voorzet van Leo de Ruiter en prima terugleggen van Jelle Nieuwhof schoot Ivo Vogelaar van 18 meter de bal bekeken in de verre hoek (0-2). Met deze stand werd ook gerust. Na de pauze bleef Kickers verzorgd voetbal spelen maar kwam niet tot kansen. Hazerswoudse Boys kwam zodoende nooit in de problemen en creëerde in de counter een aantal mogelijkheden die slordig werden uitgespeeld. 20 minuten voor tijd leek de wedstrijd helemaal beslist, want Kickers was al niet bij machte om met elf man tot kansen te komen, nu werd er ook nog een man uitgestuurd. De laatste man van Kickers haalde de doorgebroken Jelle Nieuwhof (al leek hij te zijn vertrokken uit buitenspelpositie) onderuit en kreeg de rode kaart voorgeschoteld. De uiterst sportieve wedstrijd liep rustig naar het einde. Leo de Ruiter kreeg nog twee schietkansjes. De eerste schoot hij wild over, de andere lag na veel kappen en draaien voor zijn zwakkere linker en dat bleek wel uit het rollertje dat hij produceerde. Ook de Kickers kreeg nog een klein kansje. Na een corner van rechts werd de bal op doel gekopt maar Jari Meertens redde op de lijn. Vlak voor tijd gunde trainer Wilco Wapenaar  Jochem van Vliet zijn debuut. De zeventienjarige Hazerswoudenaar mocht invallen voor de goed spelende Jelle Nieuwhof.  Even later floot de scheidsrechter voor het einde. Zo pakte Hazerwoudse Boys redelijk eenvoudig de drie punten in een van te voren toch als lastig bestempelde uitwedstrijd.

Volgende week staat er alweer een uitduel op het programma en wel tegen MMO uit Hoogmade.

Patrick vd Reest; Robbie Kraan; Nick Moerland; Beau Gordijn; Tyler van Buuren (Stan van Meurs); Justin Meijer; Jari Meertens; Leo de Ruiter; Jelle Nieuwhof (Jochem van Vliet); Glenn Bennis; Ivo Vogelaar