Football Factory 1

0 - 8

4e klasse A

14 december 2019 14:30

Onder erbarmelijke omstandigheden en op een bijna verlaten sportpark heeft Hazerswoudse Boys een sterke wedstrijd gespeeld. Vooral Ivo Vogelaar had het op zijn heupen, want met vier doelpunten (een zuivere hattrick in de eerste helft) en een assist was hij de grote man bij Hazerswoudse Boys in deze 0-8 gewonnen wedstrijd tegen hekkensluiter Football Factory.

Op het sportpark in het Bio Science Park in Leiden werd er exact om half drie afgetrapt. Op het moment dat de wedstrijd in gang werd gezet, gingen ook de hemelsluizen open. De gehele wedstrijd werden de spelers, de begeleiding, de toeschouwers (35 in totaal) en de scheidsrechter met zijn assistenten blootgesteld aan gure weersomstandigheden, variërend van slagregens, hagel en onweer en dit alles met een stevige wind. Hazerswoudse Boys en Football Factory maakten er ondanks deze omstandigheden een prima voetbalmiddag van. De Boys was duidelijk de bovenliggende partij, maar de Leidse studenten kwamen er ook regelmatig gevaarlijk uit. Toch was het verschil in kwaliteit duidelijk zichtbaar. Want na een 25 minuten aardig voetbal van beide kanten kwam Hazerswoudse Boys in het tweede gedeelte van de eerste helft echt op stoom. Ivo Vogelaar scoorde in een tijdsbestek van 20 minuten driemaal en zorgde daarmee hoogstpersoonlijk voor een 0-3 ruststand. Daarbij dient gezegd te worden dat keeper Patrick vd Reest zijn doel twee keer knap schoonhield bij schoten van dichtbij van de Leidenaren. Na de pauze was het verzet van Football Factory echt gebroken. Ivo Vogelaar maakte al snel zijn vierde na een mooie aanval via Jari Meertens en Leo de Ruiter. In het restant van de wedstrijd bleef Hazerswoudse Boys geconcentreerd voetballen en ook Football Factory deed haar best om er een leuke wedstrijd van te maken. Het elftal van Wilco Wapenaar liep via Leo de Ruiter uit naar 0-5 en 0-6. En nadat Wilco Wapenaar Ivo Vogelaar een publiekswissel gunde, scoorde jeugdspeler Jelle Nieuwhof (net als vorige week) als invaller de 0-7. In de allerlaatste minuut gaf Joris van Zanten met heel veel gevoel een steekbal op Tyler van Buuren en alleen voor de keeper faalde de jeugdige Boysspeler niet en zorgde zo voor het slotakkoord van deze, door weersomstandigheden, memorabele wedstrijd (0-8).

De Boys spelen hun eerst volgende competitiewedstrijd op 25 januari 2020 thuis tegen FC Boshuizen.

Opstelling Hazerwoudse Boys: Patrick vd Reest; Stan van Meurs (Beau Gordijn); Mark de Ruiter; Nick Moerland; Robby Kraan; Justin Meijer; Jari Meertens; Ivo Vogelaar (Jelle Nieuwhof); Glenn Bennis (Joris van Zanten); Leo de Ruiter; Tyler van Buuren.