6 - 0

MMO

4e klasse A

26 oktober 2019 14:30

Op een winderig maar goedgevuld sportpark heeft Hazerswoudse Boys afgelopen zaterdag wederom drie punten behaald. Tegen laagvlieger MMO uit Hoogmade werd het 6-0. Maar anders dan de uitslag doet vermoeden, was dit geen walk-over. Waar MMO paal en lat raakte en soms keeper Patrick vd Reest op hun weg trof, scoorde de Boys uit bijna elke kans die het creëerde.

Nadat scheidsrechter van der Plas voor het begin had gefloten bleek al snel dat Hazerswoudse Boys dacht deze klus op halve kracht te kunnen klaren. Maar MMO (met oud-Hazerswoudse Boysspeler Olav van Buuren in de basis) was niet naar Hazerswoude gekomen om zich zonder slag of stoot gewonnen te geven. Want in de eerste 20 minuten bleek uit niets dat Hazerswoudse Boys de lijstaanvoerder was. MMO, dat op de 12de plaats staat, was in deze fase veel gevaarlijker. Ondanks de lengte en kracht van het verdedigingsduo Ties Tijssen en Mark de Ruiter waren het de aanvallers van MMO die gevaarlijk waren in de lucht. Zo belandde een kopbal op de kruising boven keeper Patrick vd Reest en een paar minuten later vloog er een kopbal net over. Halverwege de eerste helft was het Hazerswoudse Boys dat toch een beetje tegen de verhoudingen in op voorsprong kwam. Een kiezelhard schot van 25 meter van Ties Tijssen was, ondanks dat de bal door het midden ging, de MMO-keeper te machtig (1-0). Hazerswoudse Boys ging in deze fase wel iets beter voetballen en MMO werd in de rest van de eerste helft amper meer gevaarlijk. Precies na een half uur verdubbelde Vito Martens de score. Want het was Leo de Ruiter die alleen op het doel af ging maar niet zelfzuchtig was. De Hazerswoudse spits legde de bal breed op de meegelopen Vito Martens. De talentvolle aanvaller maakte de iets te harde breedtebal knap af (2-0). Twee minuten later leek de derde Boys-treffer een feit. Maar na een heerlijke voorzet van Robby Kraan stond Leo de Ruiter net buitenspel en werd zijn fraaie kopbal afgekeurd. Vlak voor rust besliste Hazerswoudse Boys de wedstrijd. Ditmaal was het Vito Martens die alleen op doel afging en de bal breed legde op Leo de Ruiter. De spits had geen moeite de bal in het lege doel te schuiven (3-0). Met deze stand werd er gerust. Na de pauze was de wedstrijd uiteraard al beslist. Er ontspon zich een spelbeeld dat nagenoeg een kopie was van de eerste helft. Zo kregen beide ploegen een paar kansen en waar MMO een goede Patrick vd Reest op haar weg vond en nog een keer van afstand op de lat schoot, ging Hazerswoudse Boys veel zuiniger om met de gecreëerde mogelijkheden. Zo zorgde Thijs van Wetten, nadat de keeper van MMO een inzet van Vito Martens knap gepareerd had, in de rebound voor de 4-0. En precies na een uur spelen legde Thijs van Wetten de bal panklaar op het hoofd van Leo de Ruiter. De Hazerswoudse spits kopte zijn tweede van de middag binnen (5-0). De wedstrijd was gespeeld. De Boys vond het wel goed zo en ook MMO leek zich te berusten in een nederlaag. 10 minuten voor tijd kwam de eindstand op het bord; invaller Tyler van Buuren werd vrijgespeeld op de rechterkant. Zijn voorzet was prachtig op maat op Vito Martens. De aanvaller schoot via de keeper raak (6-0). Zo eindigde de wedstrijd in een duidelijke overwinning voor de Boys maar er moet wel een kanttekening worden geplaats dat de verdediging er op sommige momenten er heel matig uitzag.

Volgende week de Hazerswoudse derby uit bij Bernardus

Opstelling Hazerswoudse Boys: Patrick vd Reest; Glenn Bennis; Ties Tijssen; Mark de Ruiter (Justin Meijer); Robby Kraan; Joris van Zanten; Leo de Ruiter; Ivo Vogelaar (Koen Plaisier); Jari Meertens (Tyler van Buuren); Thijs van Wetten; Vito Martens