2 - 1

fc Boshuizen

4e klasse A

25 januari 2020 14:30

In een vermakelijke wedstrijd heeft Hazerswoudse Boys moeizaam met 2-1 gewonnen van Boshuizen. De vlot combinerende bezoekers uit Leiden waren in de beginfase weliswaar de bovenliggende partij maar het was de thuisploeg die efficiënt met de kansen omsprong en op 2-0 kwam en een uitgelezen kans om de wedstrijd vanaf de penaltystip voortijdig te beslissen liet liggen. Na rust lag het initiatief 35 minuten lang bij Boshuizen dat de marge terugbracht tot 1 treffer maar de uitstekend keepende Patrick van der Reest wist zijn doel verder schoon te houden en hielp zijn ploeg daarmee aan 3 punten.

Op een hobbelige grasmat zet scheidsrechter Rip na een minuut stilte i.v.m. het overlijden van de vader van Glenn Bennis om even na 14.30 uur de wedstrijd in gang. Hazerswoudse Boys start zonder de nog geblesseerde Vito Martens en met Leo de Ruiter op de bank. Hun plaats wordt ingenomen door de jonkies Jelle Nieuwhof en Tyler van Buuren. En in het hart van de verdediging is Beau Gordijn terug na een langdurige blessure.

De bezoekers trekken direct het initiatief naar zich toe en dat levert na 5 minuten werk op voor Patrick van de Reest wanneer Stan van Meurs zich op de achterlijn laat uitspelen door directe tegenstander Jayden Bergwijn die de bal bezorgt bij de inkomende Leoluca de Rubertis die een strak schot aflevert dat door Patrick knap over de lat wordt getikt. Na een kleine 10 minuten spelen is Hazerswoudse Boys voor het eerst gevaarlijk en dat levert direct succes op wanneer Ivo Vogelaar de bal uit een voorzet van Robby Kraan in het doel kopt. Vijf minuten later passeert Gary Person aan de andere kant van het veld met een schaar Robby Kraan en schiet direct op doel waar Patrick van der Reest het schot tot corner verwerkt. Na 20 minuten spelen weet Jari Meertens met een subtiel passje Jelle Nieuwhof te bereiken in het zestienmetergebied en hij weet de bal in 2 pogingen langs keeper Fenno Blikman te krijgen en brengt daarmee de thuisploeg op 2-0 uit hun 2e kans. Boshuizen geeft zich nog niet gewonnen en via een mooie combinatie wordt Leoluca de Rubertis vrijgespeeld op de 16 meter maar ook hij ziet zijn schot onschadelijk worden gemaakt door Patrick van der Reest. De laatste 10 minuten voor rust trekt Hazerswoudse Boys het spel naar zich toe en krijgt de mogelijkheid om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Tyler van Buuren wordt door Jelle Nieuwhof bereikt en hij dribbelt het vijandelijke strafschopgebied in waar hij onreglementair ten val wordt gebracht met een penalty als resultaat. Aanvoerder Justin Meijer zet zich achter de bal maar zijn inzet wordt gestopt door keeper Blikman en ook de op het oog eenvoudige rebound weet Justin van dichtbij niet langs de Leidse keeper te krijgen. Vlak voor rust gaat Ivo Vogelaar alleen richting keeper wanneer hij net buiten de zestienmeter wordt gevloerd. Scheidsrechter Rip spaart Boshuizen door slechts een vrije trap te geven net buiten het strafschopgebied zonder een 2e gele of direct rode kaart voor de verdediger. Jari Meertens probeert keeper Blikman in de korte te verschalkken maar de doelman tikt de bal uit de hoek en houdt daarmee zijn team in de race.

Na rust is Boshuizen weer de ploeg die het spel bepaalt. Hazerswoudse Boys komt amper nog van de eigen helft af en weet de bal maar moeilijk in de ploeg te houden. Vanwege een blessure is aanvoerder Justin Meijer in de rust in de kleedkamer achtergebleven met als gevolg dat de balans op het middenveld weg is en daarvan profiteert de tegenstander. De bezoekers gaan op zoek naar de aansluitingstreffer en die komt er wanneer Stan van Meurs de bal verspeelt op de middenlijn waarna Gary Person in stelling wordt gebracht die afrekent met Robby Kraan en daarna snoeihard op doel schiet. Patrick van der Reest weet de bal in eerste instantie te keren maar op de rebound van Jayden Bergwijn is hij kansloos. Boshuizen gaat daarna op zoek naar de gelijkmaker en een kwartier voor tijd heeft Leoluca Rubertis die op zijn schoen na een strakke lage voorzet van Gary Person maar hij ziet zijn schot tot opluchting van de Hazerswoudse Boys supporters naast het doel verdwijnen. Langzamerhand verdwijnt de energie bij Boshuizen en in de slotfase wordt de thuisploeg ook nog enkele keren gevaarlijk maar gescoord wordt er niet meer. Door de overwinning blijft Hazerswoudse Boys halverwege de competitie tweede in de stand achter koploper SJC.

Volgende week speelt Hazerswoudse Boys uit tegen Kickers'69 om 14.30 uur in Leimuiden.