2 - 1

SJZ 1

4e klasse A

5 oktober 2019 14:30

Afgelopen zaterdag heeft de Boys een verdiende zege behaald tegen het voor het eerst op zaterdag acterende SJZ uit Zoeterwoude. In een sportieve wedstrijd waar Hazerswoudse Boys in het eerste uur de bovenliggende en de meest gevaarlijke ploeg was, werd er met 2-1 gewonnen.

Afgelopen zaterdag waren de weergoden de Hazerswoudse en Zoeterwoudse voetballiefhebbers duidelijk goedgezind. Want na een week vol van regen en wind was het afgelopen zaterdagmiddag uitstekend uit te houden langs de lijn. Hazerswoudse Boys en SJZ legde ook een aardige wedstrijd op de mat. De verschillen waren niet groot, al was Hazerswoudse Boys in de eerste helft wel iets beter en had ook de beste kansen. Zo was het Thijs van Wetten die twee keer een medespeler alleen voor de keeper zette. Eerst werd Glenn Bennis de diepte in gestuurd, maar werd hij door de Zoeterwoudse keeper Glenn van Nierop te ver naar buiten gedreven om te kunnen afronden. Een paar minuten later was het Leo de Ruiter die alleen voor het doel verscheen. Maar de Hazerswoudse spits schoot wild op de goed uitgekomen Glenn van Nierop. Ook SJZ was niet kansloos; zo viel er een diepe bal net tussen de verdediging en keeper Patrick vd Reest.  Eén van de spitsen dacht te profiteren van deze rommelige situatie maar kreeg de bal net niet over de lijn gewerkt. Beide teams kregen rond het half uur nog een goede kans. SJZ-doelman Glenn van Nierop pakte een goed schot van Thijs van Wetten en Patrick vd Reest onderscheidde zich met een goede redding op een inzet van Marc Griffioen. Vlak voor rust was het toch raak voor Hazerswoudse Boys. De sterke Thijs van Wetten werd van achteruit ingespeeld en legde de bal perfect klaar op de inkomende Joris van Zanten. De Hazerswoudse middenvelder bedacht zich niet en schoot van achttien meter loepzuiver in de linkerbenedenhoek (1-0). Met deze stand werd de rust bereikt. Na de pauze was het de Boys dat het beste uit de kleedkamer kwam. Want in de eerste tien minuten na rust kreeg het twee dotten van kansen. Zo belandde na een voorzet van rechts een inzet  van Leo de Ruiter op keeper Glenn van Nierop en raakte Joris van Zanten de bal helemaal verkeerd bij een vrije kopkans van heel dichtbij. Precies op het half uur kwam SJZ op gelijke hoogte. Na een diepe bal verloor de verder prima spelende Nick Moerland een kopduel en belandde de bal bij Marc Griffioen. Zijn inzet werd nog knap gepareerd door Patrick vd Reest maar in de rebound was het spits Peter Wansink die het meest alert was en gleed de gelijkmaker binnen (1-1). Na dit doelpunt leek Hazerswoudse Boys de draad een beetje kwijt. Het was SJZ dat het meest de bal had en ook dreigender was. Maar hoewel SJZ in deze fase beter was, was het Hazerswoudse Boys dat uit het niets op voorsprong kwam. Na een soepele aanval over links was het Vito Martens die de bal perfect breed legde op de inlopende Leo de Ruiter. De snelle Hazerswoudse aanvaller had geen moeite om van dichtbij het net te vinden (2-1). In de slotfase was SJZ nog wel dreigend, zo moest invaller Robby Kraan zich in de baan van een goed ingeschoten bal gooien om een doelpunt te voorkomen, maar echt heel gevaarlijk werden de buren uit Zoeterwoude verder niet meer. Even voor half vijf floot scheidsrechter van der Heiden voor het laatst en eindigde deze sportieve wedstrijd in een 2-1 overwinning voor de thuisploeg.

Volgende week speelt Hazerswoudse Boys weer een thuiswedstrijd. Ditmaal tegen het Leidse Rodenburg

Opstelling Hazerswoudse Boys; Patrick vd Reest; Stan van Meurs; Nick Moerland; Ties Tijssen; Tyler van Buuren (Robby Kraan); Justin Meijer; Joris van Zanten (Vito Martens); Jari Meertens; Leo de Ruiter; Thijs van Wetten; Glenn Bennis.