Hazerswoudse Boys slaat aanval van Woubrugge op tweede plaats af.

3 - 0

Woubrugge 1

4e klasse A

15 februari 2020 14:30

Hazerswoudse Boys heeft in de strijd om de tweede plaats (de titel lijkt uit zicht) goede zaken gedaan. Afgelopen zaterdag kwam het op de derde plaats staande Woubrugge op bezoek. In een, mede door de harde wind, niet al te hoogstaande wedstrijd was de Boys de hele wedstrijd de bovenliggende partij en won vrij eenvoudig met 3-0.

Het sportpark van Hazerswoudse Boys was ondanks de harde wind toch nog aardig volgelopen voor deze wedstrijd en even over half drie floot scheidsrechter vd Heiden de wedstrijd in gang. De Boys kreeg in het eerste kwartier drie kleine mogelijkheden zonder dat Woubrugge daar in de beginfase iets tegenover kon zetten. Zo was het na vijf minuten Glenn Bennis die met een mooie actie op links zijn directe tegenstander passeerde. Zijn voorzet leverde een scrimmage op vlak voor het doel van Woubrugge maar niemand van de voorwaartsen van de Boys kon de bal over de doellijn werken. Een paar tellen later kopte Justin Meijer een vrije trap van Jari Meertens net over. Ook Leo de Ruiter kreeg nog een kansje na opnieuw een voorzet van Glenn Bennis maar de Hazerswoudse spits kon net niet lekker bij de bal en zo ging deze kans ook verloren. Na deze beginfase kwam de wedstrijd meer in evenwicht. De strijd was voornamelijk op het middenveld en veel kansen vielen er niet te noteren. Woubrugge kreeg na precies een half uur hun enige mogelijkheid voor de rust. Beau Gordijn (hij speelde verder samen met Nick Moerland een prima wedstrijd centraal achterin) schatte een hoge bal verkeerd in en verloor daarmee zijn directe tegenstander uit het oog. Maar de aanvaller van Woubrugge schoot van af de rand van het strafschopgebied wild over. De wedstrijd bloedde een beetje dood. Er gebeurde niet veel en de toeschouwers dachten al aan de 0-0 rusttand. Ivo Vogelaar dacht daar anders over. De Hazerswoudse topscoorder kreeg de bal op 25 meter voor zijn voeten en bedacht zich niet en haalde in één keer uit. Zijn schot belandde hard en strak in de benedenhoek achter de aan de grond genagelde keeper Michael Kneulman (1-0). Met deze stand werden de kleedkamers opgezocht. Na de rust was het binnen een paar tellen bijna 2-0 maar keeper Michael Kneulman had een prima redding in huis op een schot van Ivo Vogelaar van dichtbij. Een kwartier na rust was het wel raak voor de Boys. Want na goed doorjagen van de net ingevallen Rens Louwers en Jari Meertens kwam de bal bij Ivo Vogelaar. De Hazerswoudse spits bedacht zich niet en schoot van 14 meter onhoudbaar binnen (2-0). De wedstrijd leek beslist, al moest Patrick vd Reest zich nog een keer flink strekken om een mooie kopbal van Woubrugge uit de hoek te pakken. Hazerswoudse Boys kreeg vervolgens veel ruimte om naar 3-0 te counteren maar de zwart-witten sprongen slordig om met de geboden mogelijkheden. Tien minuten voor tijd kwam Vito Martens het veld in. De talentvolle aanvaller was twee maanden uit de roulatie wegens een blessure. Vito Martens liet in deze tien minuten zien dat hij het voetballen nog niet verleerd is. Want na een stijlvolle actie van hem langs de zijlijn, waarmee hij twee spelers van Woubrugge passeerde, gaf hij de bal perfect mee aan de diepgaande Rens Louwers. De Hazerswoudse middenvelder bleef, ondanks fel verdedigen van zijn directe tegenstander, rustig voor het doel en schoof beheerst de bal onder de keeper door (3-0). Een paar tellen later floot de prima leidende scheidrechter af en wist Hazerswoudse Boys dat het goede zaken had gedaan in de strijd om de tweede plaats.

Opstelling Hazerswoudse Boys: Patrick vd Reest; Tyler van Buuren; Beau Gordijn; Nick Moerland; Robby Kraan; Justin Meijer; Jari Meertens; Glenn Bennis; Leo de Ruiter (Vito Martens); Jelle Nieuwhof (Rens Louwers); Ivo Vogelaar (Mark de Ruiter).