Haz. Boys 1

4e klasse A

7 maart 2020 14:00

Onbekend

In een matige wedstrijd heeft Hazerswoudse Boys met 3-1 verloren bij SJZ. De thuisploeg kwam voor rust op voorsprong uit de eerste echte kans en wist na rust nog 2 doelpunten te scoren waarna in de extra tijd Ivo Vogelaar de eer voor Hazerswoudse Boys mocht redden.

Hazerswoudse Boys start met Nick Moerland op de bank en in zijn plaats speelt Mark de Ruiter. In de punt van de aanval heeft Jelle Nieuwhof plaatsgemaakt voor de van een blessure teruggekeerde Vito Martens.
Het is even na tweeën wanneer scheidsrechter Visser de wedstrijd in gang zet. Binnen de minuut volgt de eerste doelpoging van de thuisploeg via een afstandsschot net buiten het strafschopgebied van Hazerswoudse Boys dat net over het doel verdwijnt. Het volgende doelgevaar laat een kwartier op zich wachten. Hazerswoudse Boys is 2 keer dichtbij een goal via Leo de Ruiter. Eerst verschijnt Leo na een prima een-tweetje met Vito Martens voor SJZ keeper Glenn van Nierop die de inzet van Leo weet tegen te houden en de bal door een medespeler verder ziet worden weggewerkt. De bal belandt direct weer in Hazerswoudse voeten bij Tyler van Buuren die inspeelt op Vito Martens die op zijn beurt de bal doorspeelt naar Leo de Ruiter die de bal ter hoogte van de strafschopstip net over het doel van SJZ schiet. Niet veel later wordt in deze sterke fase van Hazerswoudse Boys Vito Martens door Glenn Bennis richting doel van SJZ gestuurd maar keeper Van Nierop werpt zicht voor de voeten van de Hazerswoudse spits en voorkomt zo een treffer. SJZ, dat een stuk zorgvuldiger speelt dan Hazerswoudse Boys dat erg veel balverlies lijdt, weet in de eerste helft weinig doelgevaar te stichten. Na ruim een half uur zorgt notabene Hazerswoudse Boys aanvoerder Justin Meijer voor het eerste echte gevaar wanneer hij een indraaiende voorzet met het hoofd verlengt en de bal net langs de paal over de achterlijn rolt. De aansluitende corner levert niets op maar leidt indirect wel tot de aanleiding voor de 1-0 als Mark de Ruiter, nadat de corner is afgeslagen, een overtreding maakt aan de zijkant van het veld. De vrije trap wordt scherp voorgegeven bij de 2e paal waar aanvoerder Guus de Goede ongehinderd de bal met een schitterende volley achter de kansloze Patrick van de Reest schiet en SJZ op voorsprong brengt. Vlak voor rust toont Guus de Goede opnieuw aan te beschikken over een goed schot wanneer hij van 25 meter afstand de bal uit een vrije trap richting bovenhoek stuurt maar dit keer weet Patrick van der Reest met een stijlvolle redding een goal te voorkomen.

Na rust is het SJZ dat het initiatief neemt en na 5 minuten is Roy Versteegen dichtbij een treffer wanneer hij zich net buiten het zestienmetergebied van Hazerswoudse Boys vrij kapt en op doel schiet maar hij ziet zijn schot op de lat uiteenspatten. Een minuut later stuit Leo de Ruiter na een goede een-twee combinatie met Vito Martens opnieuw op de Zoeterwoudse sluitpost Van Nierop. Weer twee minuten later is aan de andere kant Ricardo Rietkerken dichtbij de 2-0 als hij directe tegenstander Robby Kraan omspeelt en hard op doel schiet maar Patrick van der Reest weet de inzet te keren. Hazerswoudse Boys heeft net als in de eerste helft moeite om de bal via het middenveld bij de spitsen te krijgen en leidt veelvuldig balverlies waardoor het lastig is druk te zetten op de SJZ verdediging. SJZ lukt het opzetten van een aanval vaak een stuk beter door de bonkige balvaste spits Hans Coret in te spelen waarna de bal via een middenvelder snel kan worden verplaatst naar de behendige buitenspelers. Na een uur spelen belandt de bal na een perfect uitgevoerde counter door SJZ bij Ricardo Rietkerken die zich ontdoet van zijn directe tegenstander en dit keer ook keeper Van der Reest kansloos laat en de 2-0 binnen schiet. Hazerswoudse Boys worstelt met zichzelf maar weet toch nog 2 keer via Ivo Vogelaar een goede kans te creëren na voorbereidende acties van Jari Meertens en Vito Martens maar beide keren heeft Ivo het vizier verre van scherp staan. Met nog een kwartier op de klok wordt een slappe breedtepass van Tyler van Buuren onderschept door SJZ aanvoerder Guus de Goede die de bal daarna op maat aflevert in de loop van Marc Griffioen die alleen voor Patrick van der Reest diagonaal raak schiet en de wedstrijd beslist. Ondanks dat de wedstrijd gespeeld lijkt gaat Hazerswoudse Boys op jacht naar een treffer die uiteindelijk in de blessuretijd valt wanneer Jari Meertens de bal perfect bezorgt op het hoofd van Ivo Vogelaar die de bal tegendraads in het doel kopt en laat zien vandaag met het hoofd scherper te zijn dan met de voet. Niet veel later fluit scheidsrechter Visser voor het laatst en is SJZ de terechte winnaar.

Volgende week speelt Hazerswoudse Boys om 14:30 uur thuis tegen Warmunda.