SV Warmunda, 1

4 - 7

4e klasse A

16 november 2019 15:00

In een doelpuntrijke wedstrijd heeft Hazerswoudse Boys het taaie Warmunda verslagen. Hazerswoudse Boys ging met een kleine 1-2 voorsprong de rust in. Na rust wist de thuisclub al snel de gelijkmaker te scoren maar vlak daarna wist Hazerswoudse Boys binnen 10 minuten een marge van 3 doelpunten te forceren. Beide ploegen namen hiermee geen genoegen en scoorden in het vervolg nog 2x met een 4-7 eindstand als gevolg. Door deze overwinning neemt Hazerswoudse Boys de koppositie in de 4e klasse A weer over van Koudekerk en Kickers’69.

Hazerswoudse Boys begint de wedstrijd zonder aanvoerder Justin Meijer en de tegen Bernardus met een hersenschudding uitgevallen Robby Kraan begint op de bank. Joris van Zanten vult de positie van Justin in en Glenn Bennis begint als linksachter waardoor Ivo Vogelaar op het middenveld begint.

De wedstrijd gaat al snel op en neer omdat beide ploegen met aanvallende intenties spelen. Beide teams zijn al gevaarlijk geweest als de score wordt opengebroken door de aanvoerder van Warmunda, Brian van Noort, die onder druk van een teamgenoot de bal uit een corner in eigen doel kopt. Een kleine 10 minuten later snijdt Warmunda 2x achter elkaar door de Hazerswoudse Boys verdediging. Eerst weet keeper Patrick van der Reest nog knap een schot van Jasper Kortekaas te keren maar een minuut later is hij kansloos op een inzet van de oudste speler aan Warmunda kant: Hamza Harmouch. Vlak na de gelijkmaker draait spits Thijs van Wetten zich knap vrij en bezorgt de bal panklaar bij de inlopende Jari Meertens die niet zelfzuchtig is en de bal breed legt op de inlopende Leo de Ruiter die geen moeite heeft de bal in de goal te werken en de Boys op voorsprong te brengen. In het wat rommelige vervolg van de 1e helft is Hazerswoudse Boys nog 2x dicht bij een goal maar Vito Martens en Leo de Ruiter zien hun kopbal net naast en over gaan.
De 2e helft is koud begonnen of beide teams staan weer gelijk. Een corner van Warmunda wordt slecht verwerkt waarna de bal voor de geheel vrijstaande Jasper Kortekaas belandt die de bal vanaf 10 meter via Patrick van der Reest in het doel schiet. Na 10 minuten spelen in de 2e helft is Warmunda zelfs dichtbij een voorsprong via een kopbal van de lange spits Rick van der Boon maar Patrick van der Reest weet met een snelle reactie de bal uit het doel te houden. Door een blessure van de prima spelende Thijs van Wetten moet trainer Wilco Wapenaar wisselen en het team omzetten waardoor het elftal makkelijker lijkt te gaan spelen. Na precies een uur spelen komt Hazerswoudse Boys opnieuw op voorsprong wanneer de een positie doorgeschoven Ivo Vogelaar bij de 2e paal een kopduel wint en een mooie voorzet van Stan van Meurs promoveert tot doelpunt. Niet veel later dribbelt de naar het middenveld opgeschoven Glenn Bennis knap langs een paar Warmunda spelers en steekt de bal op Vito Martens die daarna wordt gevloerd in de zestienmeter. Gelegenheidsaanvoerder Leo de Ruiter eist de penalty op en laat keeper Rens van der Zwet vanaf 11 meter kansloos. Weer een paar minuten later vergroot Vito Martens de marge naar 3 doelpunten wanner hij door Ivo Vogelaar alleen op keeper Van der Zwet wordt afgestuurd en deze met een schuiver passeert. Met nog ruim een kwartier op de klok scoort Ivo Vogelaar de 6e Boys goal door een scherp indraaiende vrije trap van Jari Meertens met het hoofd te verlengen. Vijf minuten later scoort Leo de Ruiter zijn 3e goal van de middag wanneer hij de bal uit een corner ontvangt op de rand van het strafschopgebied en de bal tegendraads in de korte hoek schiet. Warmunda, dat de hele wedstrijd goed partij biedt en er een leuke wedstrijd van maakt, geeft niet op en weet enkele minuten na de 2-7 te scoren via een kopbal van Rick van der Boon. En in de extra tijd komt de bij vlagen ongrijpbare Kevin van Benthem aan de rechterkant opnieuw door en stelt met een lage voorzet Mike Zwijnenburg in staat om van dichtbij te scoren. Daarna vindt de prima leidende scheidsrechter Van Dam het genoeg geweest en fluit voor het einde.

De wedstrijd tegen Warmunda was de laatste wedstrijd voor de 1e periode. De winnaar is echter nog niet bekend omdat de wedstrijd MMO – SJC pas 21 december wordt gespeeld en SJC er wat betreft verliespunten er het best voor staat. Bij winst tegen MMO is SJC winnaar van de 1e periode, bij puntverlies Hazerswoudse Boys.

Volgende week zaterdag speelt Hazerswoudse Boys om 14:30 uur thuis tegen SJC.