Meerburg 1

3 - 3

4e klasse A

28 september 2019 14:15

In een vermakelijke wedstrijd hebben Hazerswoudse Boys en Meerburg de punten gedeeld. In de eerste helft kwam Hazerswoudse Boys op voorsprong maar was het Meerburg dat, via o.a. 2 schitterende doelpunten van aanvoerder Richard Versteden, een 3-1 voorsprong pakte. Uiteindelijk weet Hazerswoudse Boys na een slotoffensief alsnog een punt veilig te stellen via een eigen goal van de thuisploeg in de allerlaatste minuut.

Trainer Wilco Wapenaar heeft voor de uitwedstrijd tegen Meerburg de basis elf iets gewijzigd t.o.v. de gewonnen wedstrijd van een week eerder. Ivo Vogelaar krijgt de voorkeur boven Tyler van Buuren en Mark de Ruiter maakt plaats voor Leo de Ruiter.

Na een wat rommelig eerste 10 minuten ontstaat een korte fase waarin Hazerswoudse Boys een aantal keer gevaarlijk voor het doel van de thuisploeg opduikt. Leo de Ruiter krijgt na een kwartier spelen een grote kans na een scherpe pass van Jari Meertens om alleen op keeper Patrick Bom af te gaan maar hij vergeet te schieten zodat Bom redding kan brengen. Vijf minuten later probeert Meerburg het maar eens van de middenlijn en de inzet gaat buiten bereik van keeper Patrick van de Reest net naast en over. Twee minuten later moet Van der Reest wel aan het werk op een inzet met de grote teen van muayad Al Shamali. De rebound belandt voor de voeten van spits Richard Versteden die de bal tegen de paal werkt. Na deze opwindende fase duurt het tot ruim 5 minuten voor rust voordat de wedstrijd wordt opengebroken door een goeie goal van Jari Meertens die de bal mag binnentikken na prima voorbereidend werk van Leo de Ruiter. De 0-1 voorsprong lijkt ook de ruststand te gaan worden tot vlak voor rust aanvoerder Richard Versteden een slechte voorzet met een fenomenale omhaal promoveert tot doelpunt en Meerburg naast de Boys schiet.

Na de thee gaat Hazerswoudse Boys op zoek naar een nieuwe voorsprong. Na 5 minuten spelen weet keeper Bom een vrije trap van Jari Meertens tot corner te verwerken. De aansluitende corner belandt via Jari Meertens uiteindelijk op het hoofd van de geheel vrijstaande Justin Meijer die de bal voorlangs kopt. Niet veel later is er aan de overkant van het veld ook een gevaarlijke kopbal van Barry Verboon maar hij ziet zijn inzet van rand zestien op de lat belanden. Een paar minuten later ontsnapt Hazerswoudse Boys aan een achterstand wanneer Glen Bennis onbedoeld de bal klaar legt voor Nigel Henssen op 10 van het doel maar zijn inzet wordt door Patrick van der Reest gekeerd. Met nog 20 minuten te spelen zorgt een dekkingsfout bij Hazerswoudse Boys links achterin ervoor dat de bal ongehinderd kan worden voorgeven waarna Nigel Henssen van net buiten het strafschopgebied met een droge knal de thuisploeg op voorsprong brengt. Enkele minuten later komt de thuisploeg zelfs op 3-1 na opnieuw een schitterende goal van aanvoerder Versteden die de bal rand zestien controleert, zich vrijkapt en de bal onhoudbaar in de bovenhoek schiet. In het daarop volgende slotoffensief van de Boys belandt een voorzet van Stan van Meurs buiten bereik van de keeper op de lat waarna een Meerburg speler de bal over de achterlijn werkt. De corner wordt getrapt door Jari Meertens en hij krult de bal bij de 2e paal via een Meerburg speler op de lijn binnen. In de blessuretijd volgt nog een vrije trap voor de Boys rond de middenlijn die wordt getrapt door de enige achtergebleven speler Nick Moerland. Zijn door de wind gedragen voorzet wordt achterwaarts door een Meerburg verdediger verlengd en de bal belandt buiten het bereik van keeper Bom in het doel. Niet veel later blaast scheidsrechter Rolandus Boers voor het laatst en zo eindigt de wedstrijd die geen winnaar verdiende in een gelijkspel : 3-3.

Volgende week speelt Hazerswoudse Boys om 14:30 uur thuis tegen SJZ.